Connect with us

Мода

Защо да изберем мъжки дрехи втора употреба

Published

on

И мъжете разбират от мода. При тях не е налице пословичната суета, характерна за жените, но отново се наблюдава почит към красотата и стилните решения. Дрехи и обувки, аксесоари и дори бижута – не си мислете, че представителите на силния пол не ги е грижа за начина, по който изглеждат. Напротив! Противно на много мнения, те се интересуват от актуалните трендове, правилата за обличане, но и с охота се подлагат и на някои разкрасителни процедури за по-атрактивна визия. 

Какви са предимствата на мъжките дрехи втора ръка

Мъжки дрехи могат да се купят и втора употреба, а в това няма нищо лошо. Дори и в този случай е възможно да бъдат открити маркови модели, които да са спортни или официални, с класически или нестандартен дизайн. Блузи, дънки, панталони, пуловери, якета – несъмнено има за какво да се помисли, след като предимствата на облеклата втора ръка са вече осъзнати. 

Купете онлайн модерни мъжки дрехи онлайн от магазин Мания и се отнесете отговорно към красивия си външен вид. И не се съмнявайте в предимствата на този вид облекла – те са многобройни и потвърдени от много хора:

  • Отличават се с високо качество;
  • Печелят вниманието със съвременен дизайн;
  • Лесно могат да се изберат и online, което е от голяма полза за по-заетите от Вас;
  • Отново са точно толкова модерни, колкото би Ви се искало;
  • Някои модели са налични и в напълно неупотребявано състояние;
  • Продават се на ниски цени;
  • Наблюдава се голямо разнообразие от цветове и модели.

Изберете мъжки облекла от онлайн магазин Мания, които да носите в ежедневието си, за специални случаи и през уикенда, когато желанието Ви е просто да забравите за динамиката на работния ден. 

Кои са най-купуваните видове

Мъжкото облекло включва най-различни компоненти – панталони, блузи/ризи, връхна дреха и обувка. Спортните дънки също са често носено облекло, което би могло да се открие и на силно редуцирана цена. Ако решите да я купите втора ръка от онлайн магазин Мания, ще спестите доста средства, които можете да вложите отново в модата и съвременния аутфит. 

Анцузите и костюмите са двете взаимнопротиворечащи се решения, които се определят като най-често купувани от представителите на силния пол. Саката и ризите са също обект на голямо внимание, а футболните екипировки и късите панталони се търсят по default. 

Защо да изберем онлайн магазин Мания

Магазин Мания е мястото, където възможностите не срещат ограничение, а шансът за постигането на впечатляващ външен вид манифестира още в първите секунди. Купете хубави мъжки дрехи и се облечете в красота. Изберете ги онлайн и бъдете сигурни, че ще получите точно това, което очаквате. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Капиталови пазари

Dr. Martens може би ще бъде пуснат на борсата до 2020 г.

Published

on

Dr. Martens shoes
Един от най-известните модели мъжки кубинки на марката. Снимка: Dr. Martens.

Собственикът на култовия производител на обувки е обсъждал с Goldman Sachs бъдещето му.

 

В петък агенция Bloomberg първа съобщи, че компанията Permira, работи с Goldman Sachs Group Inc., за проучи възможностите за продажба на култовият британски производител на обувки Dr. Martens (Док Мартенс).

Агенцията се позовава на вътрешни източници, пожелали да останат анонимни.

Permira е европейска частна инвестиционна компания, основава през 1985 г. До момента тя управлява  фондове с общ усреднен капитал от приблизително 200 милиарда евро. Тя събира средствата си от пенсионни фондове и други институции. От създаването си досега е направила близо двеста частни капиталови инвестиции.

Permira купува Dr. Martens през 2014 г. за 380 милиона евро. Сред целите, които си поставя за бъдещето на компанията са, да я превърне от производител на едро в модерен търговец на дребно, продаващ чрез много канали, насочен към потребителите, както и да увеличи приходите чрез директни продажби на дребно и електронна търговия.

Оттогава инвеститорът е увеличил значително глобалното присъствие на компанията, както и приходите ѝ.

Само през 2018 г. Dr. Martens откри 24 нови магазина, като общият брой на всички тях достигна 94.

Миналата година тя пусна и своя марка в марка в Китай, а продажбите ѝ за EMEA региона са нараснали с 32% през годината до 156 млн. лири. Оперативната ѝ печалба (EBITDA) за миналата година също е нараснала с 45% до 24,9 млн. паунда.

Според един от източниците Dr. Martens е обявил повече от 80 милиона лири приходи преди лихви, данъци и амортизация за финансовата година до март 2019 г.

Инвестирани са и много средства и в собствена платформа за електронна търговия за стимулиране на силен онлайн растеж.

Понеже е изпълнила инвестиционните си намерения, Permira иска да излезе от този бизнес до 2020 г., според източниците. Ето защо тя е поискала от Goldman Sachs и други финансови консултанти да проучат възможностите или за продажба на Dr. Martens на друг или за пускането ѝ на борсата.

Представители на Permira и Goldman Sachs са отказали коментар.

Dr. Martens е създадена през 1945 г. в следвоенен Мюнхен от доктор Клаус Мартенс, тогава 25-годишен войник, който, докато лекува счупения си крак, създава уникална подметка с въздушна възглавница (вместо традиционна подметка от твърда кожа).

През 60-те на 20 в. британската фамилия Григс, производител на висококачествени обувки, купува ексклузивен лиценз за производството на тези обувки и така започва техният път към превръщането им в културна икона.

Първоначално носени от обикновени работници, през 70-те, те стават любими обувки на скинове, пънкове – изобщо на всякакви хора от средната класа, които изразяват някаква форма на протест.

В края на 60-те те стават емблематични и за рок сцената след като Пийт Тауншенд от The Who започва да ги носи на сцената.

Постепенно Dr. Martens се превръщат в култов моден аксесоар.

Continue Reading

Лайфстайл

Общият съд на ЕС се произнесе срещу търговската марка с три ивици на Adidas

Published

on

Adidas

Компанията няма да може да я използва като запазена марка в границите на съюза.

Днес Общият съд на ЕС потвърди недействителността на марката Adidas, състояща се от три успоредни ивици.

През 2014 г. Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO) регистрира в полза на Аdidas следната марка в Европейския съюз за облекло, обувки и шапки – три равно отдалечени успоредни ивици с еднаква ширина, положени върху стоката независимо в коя посока.

През 2016 г. след иск от белгийското предприятие Shoe Branding Europe BVBA, EUIPO отменя регистрацията на тази марка на основание, че тя няма отличителен характер.

В решението си от днес Общият съд на ЕС потвърждава решението за отмяна, като отхвърля жалбата на Аdidas срещу решението на EUIPO.

Общият съд отбелязва, че въпросната марката не е с мотиви, състоищи се от поредица  равномерно повтарящи се елементи, а обикновена фигуративна марка.

Съдът постанови още, че не могат да бъдат взети предвид форми на употреба, които се отклоняват от съществените характеристики на марката, каквато е нейната цветова схема (черни ивици на бял фон), за да стане тя запазена.

Общият съд констатира още, че EUIPO не е допуснала грешка в преценката си, когато е приела, че Аdidas не са доказали, че въпросната марка е била използвана на цялата територия на ЕС и че в резултат на това, тя е придобила отличителен характер.

Съдът приема, че от представените от Аdidas доказателства единствените, които в известна степен са релевантни, са свързани само с 5 държави членки и в конкретния случай, те не могат да бъдат екстраполирани към цялата територия на Съюза.

Решението все още може да бъде обжалвано пред Съда на Европейския съюз, най-висшата инстанция. Adidas обаче разполага само с два месеца за това.

Пълният текст на решението на Общия съд на ЕС, можете да намерите тук. 

Continue Reading

Банки

Проучване на ABN AMRO – дънките имат почти 33 евро скрити разходи

Published

on

jeans

Според банката те са за неплатени нормални условия за труд и въздействие върху околната среда.

В края на миналата седмица третата по големина холандска банка ABN AMRO, публикува на сайта си доклад от проучване, поръчано от нея, за производството на най-масовите панталони в света – джинсите (дънките).

То показа, че търговец на дребно би платил почти 33 евро повече за чифт, ако се начислят скритите разходи.

Изследователите от Института за въздействие (The Impact Institute) в Холандия са изследвали цялата производствена верига: от плантациите за памук в Индия, през фабриките за джинси в Бангладеш, до транспортирането им до европейските пазари.

Те са изчислили  “истинската ценова разлика” между покупната цена, която плащат търговците на дребно и действителните общи производствени разходи.

В момента разходи, като замърсяването и консумацията на вода, неразрешен – следователно по-евтин принудителен и детски труд, сега не се заплащат.

Банката се надява, че чрез препоръките в доклада ѝ модните компании да бъдат насърчени да положат повече усилия, за да започнат да правят веригата по-устойчива.

Това може да се постигне, например, чрез по-добро организиране на производствените процеси в съответните държави и чрез дългосрочни взаимоотношения с производители, правителства и социални организации.

Докладът също така дава на холандските потребители представа за структурата на разходите на дънките. „Потребителите искат повече прозрачност и истинският метод на цената им дава прозрения, с които те могат да направят по-добър избор“, казва Хенк Хофстеде, шеф на отдела за банкиране на дребно на ABN AMRO.

Банката иска да помогне на предприемачите, включително търговците на дребно и модните компании, да направят преход към по-устойчив бизнес модел. Методите, които правят социалните разходи на продуктите, видими в евро, са добър инструмент за това.

ABN AMRO очаква прилагането на действително ценообразуване да нарасне рязко във всички сектори на икономиката през следващите пет години.

Това се дължи на нарастващото осъзнаване, че суровините стават все по-оскъдни, работниците трябва да бъдат справедливо възнаграждавани и трябва да опазваме околната среда.

Пълният доклад (на холандски, PDF, 4.6 MB) – можете да намерите тук: De verborgen kosten van een spijkerbroek – True Pricing in de jeansketen.

Continue Reading

Лайфстайл

Най-много подаръци се купуват през онлайн магазините

Published

on

В забързаното ежедневие рядко имаме възможността да излезем на любимата си обиколка по магазините. Пазаруването е любимо занимание за всяка жена, но трябва ли да сме тъжни, когато нямаме време за това? Отговорът разбира се е “Не”, защото живеем в 21-ви век и онлайн магазините, коита работят 24/7 са безброй.

Ще ви предложим само два от тях, но те са достатъчни, за да задоволят и най-странните ви капризи, а да не забравяме и, че годината едва започва и всички празници, за които трябва да намерите подходящи подаръци, тепърва предстоят.

Онлайн магазин Моник е първото ни предложение, с богатата си гама дрехи, обувки и аксесоари, той ще ви предложи една незабравима виртуална разходка в МОЛ-а и просто няма да усетите как сте напълнили количката с нови дрешки и някой дуг чифт модни обувки.

Ако искате нещо по-различно, можете да посетите City Style. Това е български сайт, който ви помага да пазарувате от Англия, без да напускате уютния си дом. В него ще намерите множество продукти на популярни марки, на добра цена и с бърза доставка, благодарение на екипа специалисти, който ви обслужва. Трябва само да проверите размера си, което можете да направите в приложената таблица и да изберете това, което ви харесва за вас, или някой от семейството.

Приятна изненада е разделът за деца, в който ще откриете свежи облекла и удобни обувки, дори и за бебета, а детето ви ще ги хареса, защото никой друг от класа му няма да има такива. Наред с това, за малките палавници, магазинът предлага и множество аксесоари, които да добавите към избраните дрешки, така че детето ви да се почувства неповторимо като супер герой.

Целият този необятен избор е тук, само на един клик разстояние и ви очаква, стига да посетите някой от онлайн магазините, за които ви разказахме. За доставката не бива да се притеснявате – тя е сигурна и точна, а избраните покупки ще са при вас навреме.

Continue Reading

Дялово финансиране

Банка Rothschild търси миноритарен инвеститор за Roberto Cavalli

Published

on

Roberto Cavalli

Собственикът на модната група иска да помогне растежа ѝ.

Инвестиционният фонд Clessidra е наел банка Rothschild да проучи възможността за намиране на миноритарен партньор за модната група Roberto Cavalli, който да подпомогне растежа ѝ, съобщава New York Times.

Clessidra, заедно с по-малките инвеститори – частният капиталов фонд L-GAM и Chow Tai Fook Enterprises Ltd, холдингова компания от Хонг Конг, притежава 90% от модната марка, която закупува през април 2015 г.

Clessidra е част от инвестиционния холдинг Italmobiliare SpA и е водещ мениджър на фондовете за дялово участие, посветени изключително на италианския пазар чрез три фонда с общ капитал от около 2,5 милиарда евро.

Роберто Кавали, 77-годишният създател на марката е запазил 10 %.

Rothschild засега са отказали коментар.

През септември мениджър от Clessidra е заявил, че фондът няма намерение да се отказва от Cavalli, но след като печалбите на модната марка намаляват, се търси инвеститор, който да и помогне да започне да генерира повече приходи.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени