Connect with us

Uncategorized

Какви са основните принципи при купуването на нова техника, споделят от Ардес

Published

on

Купуването на нова ИТ техника обикновено е сериозен разход и е добре да го обмислим хубаво, преди да пристъпим към действие. Без значение дали избираме лаптоп, смартфон, телевизор или друго устройство, предварителното проучване е задължително, за да избегнем грешки и импулсивни покупки.

Кои са първите стъпки, които трябва да направим преди покупка

  • Да определим бюджет;
  • Да изберем продукт и да проучим характеристиките му;
  • Да сравним продукта с няколко от същия клас;
  • Да разберем има ли консумативи и колко струват те.

Определянето на бюджет при купуване на нова техника е първата стъпка, която трябва да предприемем. На пазара има много варианти и в ниския, и във високия ценови клас, затова не е трудно за всеки да определи ориентировъчна сума, която може да отдели и да търси най-добрия баланс между цена и качество в тези рамки.

След определяне на сумата идва ред да разгледаме продуктите, които влизат в този ценови клас. Всички брандове се стремят да обхванат пълния сегмент от потребители, затова ако сме фенове на определена марка, със сигурност ще можем да купим тяхна нова техника, без значение колко пари сме готови да отделим по план.

Но дори избирайки конкретен модел от конкретен бранд, не бива да пристъпваме импулсивно към купуване, без да сме сравнили характеристиките на продукта с други от същия клас. Често в един ценови клас има минимални разлики между моделите на различните брандове. Освен това не бива да оставяме сляпото предпочитане на една марка да диктува поведението ни, защото добри продукти се намират при всеки бранд.

Последното, което трябва да проучим преди да пристъпим към купуването на нова техника, е да разберем има ли нужда от консумативи, каква е цената им и дали се намират лесно. Понякога един продукт се предлага на ниска цена, но за да функционира добре, се налага да инвестираме ежемесечно пари в него. Такива са например цветните принтери, чиито пълнители са голямо перо в бюджета. За да не изпадаме в такова положение, е важно да проучим този въпрос преди купуването.

Как да се уверим, че продуктът е качествен

При купуването на нова техника винаги има известна доза риск. С цел да минимизираме този риск, най-напред трябва да сме сигурни в търговеца, от когото купуваме. Другото, което можем да направим, е да изгледаме и прочетем ревюта онлайн, но това трябва да се прави с критична мисъл, защото известна част от ревютата се пишат от платени автори, чиято работа е да привличат клиенти с положителни отзиви.

Кои са най-често правените грешки

Импулсивното купуване на нова техника е най-честата грешка. При толкова голям избор в магазините в днешно време, покупка без предварително проучване най-често означава изхарчване на доста пари, които могат да бъдат спестени.

Кого да изберем за да сме доволни

За да сме доволни след купуването на нова техника и тя да ни служи дълго и безпроблемно, трябва да подберем добър търговец с отлична репутация и в това отношение не бива да се правят компромиси. Ardes оперират на пазара за ИТ стоки повече от две десетилетия и притежават огромен каталог от продукти. В онлайн магазинът им ardes.bg можем да разгледаме невероятното разнообразие от стоки на отлични цени, а бързата доставка, отличното обслужване и професионалната консултация правят Ардес най-добрия избор за закупуване на нова техника.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Франсоа Вилерой де Галхау: „Централните банки не могат да правят чудеса“

Published

on

Francois Villeroy De Galhau
Франсоа Вилерой де Галхау, Гуверньор на Banque de France. Снимка: Банката.

Според гуверньора на Централната банка на Франция основната заплаха за глобалния растеж в момента е несигурността.

Управителят на Централната банка на Франция заяви пред CNBC в събота, по време на икономическа конференция в Екс-ан-Прованс в Южна Франция, че паричната политика не може да компенсира напрежението в търговията, а политическите лидери трябва да действат, за да отблъснат днешните икономически заплахи.

Франсоа Вилерой де Галхау, който и член на Управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) подчерта, че основната заплаха за глобалния растеж в момента е несигурността. “И нека бъдем ясни, несигурността, създадена от търговските напрежения“.

Така че приоритетът е да се намали тази несигурност и тук ще изпълним задълженията си като централни банкери, но паричната политика не може да направи всичко. Паричната политика няма магическа пръчка, тя не може да прави чудеса. Политическите лидери трябва да намалят тази несигурност”, добави той.

Двете най-големи световни икономики САЩ и Китай вече са в търговска война, която навреди на глобалния растеж и заплашва да се прехвърли в други региони.

Тази седмица американското правителство увеличи натиска си и върху Европа, като заплаши с мита за 4 милиарда долара някои допълнителни стоки от ЕС.

ЕЦБ се опита да сложи край на ерата на паричното облекчаване в края на 2018 г., но търговската несигурност може означава обратен завой за много централни банки по света.

ЕЦБ вече предостави провизии за ликвидност за своите банки и проправи пътя за повече стимули, като дори не изключи друга програма за количествено парично стимулиране.

Франсоа Вилерой де Галхау каза още, че ЕЦБ ще изпълни мандата си за ценова стабилност, но не може да надхвърли този мандат. Той обясни също, че от решаващо значение е законодателите също да провеждат последователна икономическа политика при наличието на тези протекционистки мерки.

Паричната политика не може да бъде единствената игра в града или на световната сцена” каза той и повтори, че ЕЦБ все още не е решила какви действия ще предприеме, за да се бори със незначителния растеж и слабата инфлация.

Много неща са възможни, но днес не се решава нищо. Нека бъдем прагматични в следващите си заседания на ЕЦБ“ – каза още Вилерой де Галхау.

Continue Reading

Uncategorized

Deutsche Bank планира радикално преструктуриране

Published

on

Christian Sewing
Кристиян Севинг, CEO на Deutsche Bank. Снимка: банката.

Кредиторът възнамерява да прехвърли € 50 млрд. в “лоша банка”.

Deutsche Bank е изготвила планове за радикално преструктуриране, които включват създаването на „лоша банка“, която да държи десетки милиарди евро лоши активи, както и сериозни съкращения на инвестиционните ѝ банкови операции.

„Лошата банка“ ще държи или ще продаде активи на стойност до 50 млрд. евро, които се състоят предимно от дългосрочни сделки, които са основен воденичен камък за баланса на банката, съобщи Financial Times, позовавайки се на свои вътрешни източници.

Създаването на „лоша банка“ – тактика, използвана от фалиралите британски банки след кризата от 2008 г. – ще даде възможност на изпълнителния директор Кристиян Севинг да смени фокуса на кредитора от високодоходния, но рисков свят на инвестиционното банкиране, към основното банкиране и управлението на частния капитал.

Като част от преструктурирането, много от търговските единици и операциите на банката извън континентална Европа ще бъдат силно свити или изцяло затворени, се казва още в публикацията.

Банката планира да съкрати бизнеса си с акции в САЩ, включително първокласните брокерски и капиталови деривати, за да спечели отново акционерите, които са недоволни от нейното представяне.

Преструктурирането на банката може да доведе до големи загуби на работни места във Великобритания, където за нея работят 8500 души и в САЩ, където тя има около 10 000 служители.

Както обявихме на Общото събрание на 23 май, Deutsche Bank работи по мерки за ускоряване на нейната трансформация, за да подобри устойчивата си рентабилност. Ще уведомим всички заинтересовани страни, ако и когато е необходимо”, заяви Deutsche Bank в изявление, изпратено по електронна поща в неделя в отговор на статията на FT.

Очаква се Кристиян Севинг официално да обяви готвените драстични промени заедно с полугодишните резултати на Deutsche Bank в края на юли, съобщава още FT.

 

Continue Reading

Uncategorized

ЕК очаква подобряване на икономическия растеж у нас

Published

on

Европейската комисия прогнозира известно подобряване на икономическия растеж в България през 2019 година до 3,3% от 3,1% година по-рано, но при “зимна прогноза” за по-добра експанзия от 3,6%. За следващата година ЕК очаква по-нататъшно подобрение на растежа на БВП в нашата страна до 3,4%, но при очаквания през февруари за повишение с 3,6 на сто.

Подобряването на икономическия растеж в България вероятно ще се ограничи донякъде от намаляващото чуждестранно търсене, затегнатият пазар на труда и известно ограничаване на потребителските нагласи. Очаква се износът да се възстанови от миналогодишния спад, тъй като започват да изчезват някои временни негативни ефекти върху експорта. При отсъствието на външни ценови шокове инфлационният натиск в България се очаква да намалее. Правителственият финансова баланс ще остане в излишък, а публичният дълг трябва да продължи да намалява.

Ръстът на реалния БВП в България се забави през 2018 година до 3,1% от 3,8% през 2017-а година, посочват от ЕК. Вътрешното търсене подкрепи растежа на БВП, докато нетният износ беше неблагоприятен за икономическата активност. Положителните резултати на пазара на труда, силната кредитна активност и потребителското доверие стимулираха частното потребление през първите три тримесечия на миналата година.

Въпреки това, частното потребление загуби инерция през последното тримесечие на предходната година, тъй като потребителското доверие се влоши, макар и от високи нива. Инвестиционната активност, както частна, така и публична, допринесе за силното вътрешно търсене през 2018-а година, подкрепено от благоприятни условия за финансиране, високо използване на капацитета и по-голямо използване на средствата от ЕС.

През 2018 година износът се оказа по-слаб, главно поради по-ниския износ за Турция, отрицателен базов ефект при износа за Русия и временното спиране на нефтената рафинерия “Нефтохим” през пролетта. Ръстът на реалния БВП обаче се очаква да се възстанови слабо до 3,3% през тази и до 3,4% през 2020-а година, прогнозира Комисията. Вътрешното търсене следва да продължи да се разширява, но с по-бавни темпове, поради по-умереното частно потребление. потребителското доверие остава потиснато през първите няколко месеца на 2019-а година, което предполага по-предпазливо поведение на разходите през годината, смята ЕК.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени