Connect with us

Финанси

Какво най-много се купува онлайн в Bazar.bg

Published

on

Казват, че непотребното за един е съкровище за друг. И това не са просто приказки. Ако се замислите, колко много вещи имаме, които изобщо не ползваме, но ако питаме познат дали има нужда от някоя от тях, веднага казва – „Ама аз точно такова търсех“. И тук говорим за всичко – от мебели, през дрехи, кухненски аксесоари, електроника, разни джаджи, които имаме, детски играчки, до битови стоки и авто аксесоари.

Неслучайно в Америка от много време съществуват гаражните разпродажби. И какво правят хората там – изкарват всички ненужни вещи на двора и ги продават. С един куршум два заека – хем се отърваваш от неща, които за тебе вече нямат стойност, хем печелиш някой друг долар (в случая лев) при нас. А кой не би се зарадвал на малко допълнителни доходи, ей така, докато разчиства.

В много западни страни в Европа пък има т.нар. Flohmarket или битпазари. Всъщност доскоро те съществуваха и у нас, но като че не придобиха тази популярност както в страни като Германия, Австрия и Великобритания. Там на огромни площи в определен ден от седмицата (обикновено събота или неделя) търговци отварят своите маси и предлагат какви ли не „съкровища“. Тук ще намерите буквално всичко, дори и неща, които не подозирате, че може да съществуват – от стари касетки от 70-те и 80 – те, през метални чаши, кухненски роботи от времето на баба, но все още работещ, до занаятчийски бижута и ръчно шити дрехи, аксесоари….

Днес във века на технологиите обаче е логично този тип гаражни разпродажби да се пренесат и в онлайн пространството. Точно такава платформа в и Bazar.bg. тук буквално може да потънете в море от предложения, които няма как да не ви изкушат. Само отворете сайта и ще попаднете в един бездънен онлайн магазин за всичко – авто аксесоари, детски и бебешки стоки, бизнес машини, имоти, стоки за спорта или хобито ви, книги, дрехи и аксесоари, вещи за дома и градината, електроника. Тук ще намерите дори супер изгодни оферти за пътуване, обяви за работа и предложения за услуги, от които имаме нужда всеки ден – курсове и обучение, строителни и ремонтни дейности, почистване, транспортни, хамалски решения, решение на финансови и правни въпроси, бизнес партньорство, преводи, легализации, сватби, събития, кетъринг, фризьорски и козметични, грижа за възрастни хора или деца, охранителни и детективски услуги, такива, свързани със здравето – медицински, стоматологични, занаятчийски, ремонти и още, и още….С две думи, ако ви трябва нещо, само влезте в Bazar.bg и ще намерите решение на всеки проблем.

Bazar.bg е сайт, в който може напълно безплатно да качите неограничен брой продукти. Така, ако имате например много дрехи, които по една или друга причина не носите, снимайте ги, направете им опис и ги пуснете за продажба. От вас единствено зависи как ще ги представите, на каква цена ще ги предложите и как ще покажете търговския си нюх. Колкото по – атрактивно е представена дадена стока, толкова по – лесно ще ви бъде да я продадете.

И съдейки по обявите в сайта, явно модата е сред най – предпочитаните категории от потребителите. В тази секция ще намерите дамски и мъжки дрехи, обувки, парфюмерия, козметика, бижутерия, часовници, аксесоари, подаръци и сувенири.

Пазаруването през bazar.bg ви дава възможност да се сдобиете с качествени и маркови дрехи на много по – ниски от пазарните цени, да се радвате на уникални аксесоари, а защо не и да намерите мечтаните обувки.

Тук може да „обзаведете“ гардероба на детето или да купите някое дизайнерско бижу, каквото няма да намерите никога. И всичко това с няколко клика и от комфорта на вашия дом или офис.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Банки

УниКредит реализира 3.4 млрд. евро нетна печалба за фискалната 2019 г.

Published

on

UniCredit Bulbank

УниКредит реализира 3.4 млрд. евро нетна печалба за фискалната 2019 г. или 4.7 млрд. евро (без еднократни ефекти), което представлява ръст от 55.5% на годишна база. Брутната оперативна печалба за четвъртото тримесечие (без еднократни ефекти) достигна 2.3 млрд. евро, +13.3% на годишна база. Принос за отличния финансов резултат имат всички бизнес дивизии. Традиционно, регионът на Централна и Източна Европа се представя много силно и е двигател на растежа. Нетната оперативна печалба на региона нараства с 1.3% на годишна база и възлиза на 2.26 млрд. евро (486 млн. евро за четвъртото тримесечие).

 

Резултатите за 2019 потвърждават изпълнението на целите на Transform 2019 и са в основата на новия стратегически план на УниКредит Team 23:

·         Разходите възлизат на 9.9 млрд. евро и са по-ниски от първоначално заложените в Transform 2019

·         Размерът на брутните необслужвани кредити е 8.6 млрд. евро (при заложена цел да са под 9 млрд. евро) и са с над 50% по-ниски от целта по Transform 2019 (19.2 млрд. евро)

·         Коефициентът CET1 (проформа) достигна 13.09% или 300 базисни пункта буфер за разпределяне на дивиденти

 

Коментар на главния изпълнителен директор на УниКредит Жан Пиер Мустие:

 

„Успешно изпълнихме плана Transform 2019 и съм много горд с целия екип, чиято усърдна работа направи това възможно. Приключихме плана с отлични резултати и изпълнихме целите на Transform 2019 за финансовата 2019 г. с нетна печалба от 4.7 млрд. евро (без еднократни ефекти). Тази печалба е в основата на предложението ни за разпределяне на 1.4 млрд. евро под формата на парични дивиденти и 0.5 млрд. евро чрез обратно изкупуване на акции, след одобрение на акционерите и надзорните органи.

Нашият фокус и енергия сега са насочени към успешното изпълнение на новия план Team 23, който поставя акцента върху укрепването и увеличаването на клиентската база. Освен това ще продължим активно да подкрепяме реалната икономика, да обслужваме нашите клиенти, да насърчаваме растежа на всички пазари, на които работим и да трансформираме нашата банкова група, за да продължи да предоставя устойчива стойност. Като One UniCredit ние подхождаме към новия план със същия ентусиазъм, който имахме при изпълнението на Transform 2019 и гарантираме, че правим правилните неща и УниКредит ще остане паневропейски победител“.

Continue Reading

Банки

Fibank представя новата Visa с дизайн на Олимпийските игри

Published

on

 

 

За първи път в България Fibank в сътрудничество с Visa започва предлагането на новите дебитни и кредитни карти Visa с дизайн, посветен на предстоящите летни Олимпийски игри в Токио 2020.

 

„В партньорство с Visa първи в България предлагаме на своите клиенти новите карти Visa, които са със специален дизайн на Олимпийските игри. Картите вече се издават в голямата клонова мрежа на Първа инвестиционна банка в цялата страна. Кредитните карти имат допълнителни преференциални условия за нашите клиенти“, сподели г-н Никола Бакалов – Изпълнителен директор на Fibank.

 

Новите кредитни карти Visa с дизайн на Олимпийските игри се предлагат без такса годишна поддръжка за първата година и без лихва за първите 4 отчетни периода. При новите кредитни карти Visa payWave, които са безконтактни, има възможност за лимит до 50 000 лв. или тяхната равностойност в евро или щатски долари.

 

От 03.02.2020 г. до 31.03.2020 г. всеки клиент на ПИБ, който е издал своята нова дебитна или кредитна карта Visa Tokyo 2020, ще участва в томбола за следните награди:

  • Специална награда: пакет за двама „Олимпийски игри“, организиран от Visa и включващ пътуване до Атина, Гърция и допълнителни активности към него;
  • Седмични награди: Луксозен уикенд за двама в 5-звезден хотел с включени гурме и спа процедури;
  • Дневни награди: спортни аксесоари – раници Adventure Duffel Bag.

 

„Visa е горд световен партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри до 2032 г. и сме щастливи, че днес заедно с Fibank можем да представим новите дебитни и кредитни карти Visa със специален дизайн на Олимпийските игри. Създадени, за да изтъкнат и прославят духа на спортистите от България на Олимпийските игри в Токио 2020, картите, които се издават от днес, са резултат от трайното ни партньорство и ангажимент да съдействаме на нашите клиенти да бъдат иновативни“, каза Севдалина Василева – Генерален Мениджър на VISA за България, Гърция и Кипър.

Continue Reading

Банки

Visa постигна целта си да използва 100% възобновяема електроенергия

Published

on

В рамките на ангажимента на компанията за устойчиво развитие, Visa разчита на енергийни източници като слънчева енергия и вятър

 

Visa обяви, че е изпълнила целта си да използва 100% възобновяема електроенергия до 2020 г., като продължава ангажимента си да води отговорна и устойчива политика в глобалните центрове на компанията, които включват 131 офиса в 76 страни и четири глобални центъра за обработка на данни.

След като през 2018 г. Visa си постави за цел да използва 100% възобновяема енергия, компанията предприе бързи действия във всичките си международни офиси, които преминаха към устойчива комбинация от възобновяеми енергийни източници като слънчева и вятърна енергия.

„Във Visa виждаме както отговорност, така и възможност да направим големи стъпки към устойчиво и приобщаващо бъдеще, отбелязва Ал Кели, главен изпълнителен директор на Visa Inc.  Гордея се с инвестициите, които направихме, за да достигнем до този важен етап на възобновяемата енергия. За нас ще продължи да бъде приоритет да издигаме  ролята на нашия бизнес и индустрия в прехода към по-чиста глобална икономика.“

Благодарение на работата си с местните фирми за комунални услуги и конкурентни доставчици на електроенергия Visa използва най-добрите възможности за възобновяема електроенергия, достъпни на всеки от пазарите, които най-точно отговарят на подхода на страната в тази област. Компанията направи инвестиции за възобновяема енергия на местата, където се намират големите й офиси, сред тях и четири локации в САЩ и Великобритания, които представляват 80% от глобалното потребление на електроенергия от Visa.

Чрез закупуването на 100% възобновяема електроенергия Visa намали емисиите на парникови газове от електричеството, което използва, както и експлоатационните емисии от своите офиси и центрове за обработка на данни с почти 90% спрямо 2014 г.

Visa ще продължи своя ангажимент за насърчаване на по-устойчиво бъдеще в рамките на своите инициативи, както и в по-широката екосистема на търговията. Офисите на компанията по целия свят са приложили мерки за енергийна ефективност, за да изпълнят този ангажимент, включително ангажимента за проектиране и експлоатация на сгради, базирани на LEED, както и модернизиране на осветителните и отоплителни системи. Компанията следва и политика по отношение на електрониката, която изисква най-малко 90% новите устройствата в най-големите офиси на фирмените филиали да отговарят на стандартите ENERGY STAR или на EPEAT.

„С нарастващия фокус в световен мащаб върху глобалните предизвикателства, свързани с промяната на климата, ние припознаваме и разбираме необходимостта да играем лидерска роля в изграждането на по-устойчиво бъдеще, заяви Дъглас Сабо, вицепрезидент и ръководител на направление Корпоративна отговорност и устойчивост на Visa Inc. По отношение на Visa това постижение показва колко сме посветени да бъдем добър пример и да вървим по пътя към устойчивите бизнес практики.“

Това постижение се основава на по-широката стратегия за устойчивост на Visa, която получи признание в бранша. Visa участва в северноамериканския индекс Dow Jones за устойчивост от 2017 г., част е от FTSE4Good Index, и бе обявена за компания, която се представя над средното ниво в сектора на услугите и софтуера от водещия независим глобален доставчик на изследвания и оценки на корпоративното управление на ESG и оценки за инвеститорите Sustainalytics през 2018 г.

Ангажиментът на Visa за устойчивост се разпростира и извън компанията. Сред многото предприети от компанията усилия са:

  • работа за премахване на неудобствата, свързани с градския транспорт и градската мобилност;
  • участие в проучване в 25 страни за здравословния и устойчив начин на живот на потребителите;
  • съдействие за стартиране на инициативата Travalyst, фокусирана върху устойчиви пътувания и туризъм и др.

 

За Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) е световен лидер в дигиталните плащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най-иновативната, надеждна и защитена мрежа за плащания, която позволява на частни лица, компании и стопанства да просперират. Нашата глобална развита мрежа за обработка на плащанията, VisaNet, позволява по цял свят да се извършват сигурни и надеждни транзакции и има капацитет да обработва над 65 000 съобщения за сделки в секунда. Непрестанният фокус на компанията върху иновациите е катализатор за бързия растеж на дигиталната търговия върху всякакви устройства, за всеки и навсякъде. В условията на глобален преход от аналогови към дигитални технологии Visa използва нашата марка, продукти, човешки ресурси, мрежа и мащаб, за да преначертава бъдещето на търговията. За повече информация, посетете visabg.com и  @Visa_BG.

Continue Reading

Финанси

УниКредит и ЕИФ увеличиха с 500 млн. евро гаранционната схема InnovFin

Published

on

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и УниКредит се споразумяха да увеличат размера на гаранционната схема InnovFin, насочена към подобряване на достъпа до финансиране на иновативните микро, малки, средни (с персонал до 249 души) и междинни предприятия (с персонал до 499 души). Увеличението в размер на 500 млн. евро ще бъде разпределено между девет страни, сред които и България.

Подписаното днес споразумение ще даде възможност на УниКредит да предложи през своите девет банки и шест лизингови дружества в ЦИЕ допълнително финансиране на иновативни дружества в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. Това означава, че МСП и междинните предприятия в тези страни ще имат достъп до общо 1 млрд. евро в обширната клонова мрежа на УниКредит в региона.

Увеличението на гаранционната схемата е благодарение на Хоризонт 2020, Рамковата програма на ЕС за научни изследвания и иновации и Европейския фонд за стратегически инвестиции – сърцето на инвестиционния план за Европа.

Банките в Босна и Херцеговина и в Сърбия и лизинговата компания в Сърбия ще се възползват от подкрепата на гаранция, предоставена от ЕИФ и подкрепена от Хоризонт 2020, докато гаранционните споразумения с банките и лизинговите компании в България, Хърватия, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и Словения, ще бъдат подкрепени от Европейския фонд за стратегически инвестиции – финансовия стълб на инвестиционния план за Европа.

Гаранционната схема отразява ангажимента на ЕС да развива своевременно конкретни инициативи, насочени към ускоряване на кредитирането и гарантиране на трансакции, които могат да доведат до увеличаване на работната заетост и растежа в ЕС.

Continue Reading

Банки

УниКредит Булбанк: През 2020 икономическият растеж ще се забави до 3%

Published

on

UniCredit Bulbank

Икономическият растеж ще се забави до 3% през 2020 г., след 3.7% ръст през 2019 г. Това прогнозират анализаторите на УниКредит в последния си икономически доклад за икономиката на Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Икономистите посочват две причини за забавянето. Първата е по-слабото външно търсене, което ще се отрази на темповете на растеж на износа. Втората ще бъдат по-ниските темпове на създаване на работни места, което ще доведе до известно забавяне на ръста на частното потребление.

„Въпреки че свободното фискално пространство е значително, очакваме поредна година на умерено разхлабване на фискалната политика през 2020 г. Перспективата пред растежа ще се подобри през 2021 г. в резултата на очакваното ускоряване на растежа на глобалната икономика, което ще даде нов тласък на износа и инвестициите“, посочват в анализа икономистите на УниКредит Булбанк.

Въпреки забавянето в темповете на растеж на някои от основните ни търговски партньори, няма признаци за намаляване на търсенето на работна сила в експортно ориентираните сектори на икономиката. Вероятно икономиката е създала 65 хиляди нови работни места през миналата година, което представлява вторият най-силен годишен ръст в настоящия цикъл на експанзия. Важно е да се отбележи, че създаването на нови работни места бе широко базирано и включваше не само ориентираните към вътрешното търсене сектори на услугите и строителството, което получи подкрепа от ръста в новостартираните жилищни и инфраструктурни проекти, но и от експортно ориентираните сектори на промишлеността, където броят на работните места достигна до най-високото си ниво от осем години.

“Очакваме потреблението да има по-слаб принос за растежа през 2020 г. поради отрицателното въздействие, което бълзо намаляващото и застаряващо население има върху създаването на нови работни места. След като икономиката вече достигна пълна заетост, очакваме броят на новосъздадените работни места да намалее до 19 хиляди през 2020 г. и до 12 хиляди през 2021 г., след 65 хиляди през 2019 г. и 43 хиляди средно между 2015 и 2018 година.”, се посочва в последния икономически доклад на УниКредит за икономиката на ЦИЕ.

Въпреки това бързият ръст на доходите ще помогне на икономиката да устои на влошаването на външната среда през 2020 г. Растежът ще получи подкрепа от 10% увеличение на заплатите в публичния сектор, което в контекста на нарастващия дефицит на работна сила, в една значителна степен ще се пренесе и в частния сектор на икономиката, става ясно от доклада.

От икономическия анализ става ясно още, че България продължава да бъде сред страните от ЕС с най-голямо свободно фискално пространство и в началото на 2020 г. Продължаването на консервативната фискална политика изглежда още по-вероятно през настоящата година, предвид на това че страната изглежда много близо до получаване на покана за присъединяване към ERM II.

Всички наблюдатели отчитат постигнатия от България значителен напредък във всички области от плана за въвеждане на еврото. Това включва редица въпроси, които са важни за плавния преход към ERM II и Банковия съюз. Нещо повече, много добрата профитабилност на банките в момента ни кара да смятаме, че оставащият недостиг на капитал, който бе установен при две местни банки по време на детайлния преглед на ЕЦБ, вероятно ще бъде адресиран успешно в най-скоро време.

Continue Reading

Бързи кредити

Как да изберем институция за бързи кредити – Cash Credit

Published

on

Когато сте изправени пред финансови спешни ситуации, първото нещо, за което ще помислите, е да вземете бърз заем. Независимо дали става въпрос за личен заем, заем за автомобил или за бизнес, трябва да проучите изискванията и да изберете възможно най-добрия кредитор.

Оценката на възможностите на кредиторите в бранша ще ви помогне да намерите най-добрия избор, който предоставя финансово решение незабавно при реалистични лихвени проценти. Изборът на най-добър кредитор за заем обаче може да бъде разочароващ предвид огромния брой фирми, които съществуват в индустрията. Ето защо ви е необходимо сериозно проучване.

Следните фактори са най-важните, които трябва да се вземат предвид при избора на най-добра компания за бързи кредити.

Лицензиран ли е заемодателят?

Преди да кандидатствате за заем, трябва да се уверите, че кредиторът има валиден лиценз. Важно е да работите с само финансова институция или физическо лице, което ръководи регистриран бизнес. Когато кредиторът е лицензиран, това означава, че там се спазват изискванията и че има висока надеждност на опериране.

По същия начин лицензът ще символизира знак за качествени услуги и приемливи условия на заеми. Лицензираният заемодател технически разбира кодексите на поведение в бизнеса и работи в съответствие с всеки регламент на бранша и държавата. Ето защо трябва да проверите статуса на лиценза, за да се чувствате напълно спокойни, когато вземате назаем от такива кредитори.

Лихвените проценти

Колкото и бързият кредитор да улеснява всеки човек да придобие бързи пари в случай на финансова спешност, трябва да познавате много добре лихвите. Заемите отнемат най-кратко време за обработка, но лихвените проценти се различават във всеки индивидуален случай. Трябва да сте сигурни в лихвите и да определите способността си да ги плащате.

Затова разговаряйте с повече от един кредитор, за да се поинтересувате за най-добрите лихви, които могат да отговорят на вашите изисквания. Вероятно ще искате да вземете заем от кредитор, който предлага ниски лихви.

Все пак не се подвеждайте и по твърде ниските лихви и приказни условия, защото ако нещо е твърде хубаво, за да е истина, вероятно не е. Имайте едно наум и бъдете много внимателни!

Гъвкавост за плащанията

Когато търсите най-добрия кредитор за бърз заем, трябва да сте наясно дали фирмата има гъвкава схема на разплащане. Не можете да прогнозирате бъдещото си финансово състояние; следователно, трябва да намерите кредитор, който може да договори схемата за изплащане, в случай че допуснете забавяне. Можете да избегнете неустойки и други допълнителни такси, когато работите с кредитор, който ви позволява гъвкави плащания.

В зависимост от вида на бързия заем, който заемате, трябва да намерите надежден кредитор с най-добрите възможности за плащане. Уверете се, че сте прочели условията на кредитите, преди да се съгласите да на каквато и да е сделка и преди да сте оставили подписа си върху някой документ.

Добра документация

Документацията може да бъде свързана с много и досадна работа, но това е ясен и легален метод на обработване на вашите заеми. Трябва да имате всички ваши транзакции и договори в писмен вид. Освен това те трябва да са добре съхранявани за бъдещи цели.

Уверете се, че заемодателят ви пази копие от вашите записи, така че битовизмите да не пречат на условията за изплащане на заема. Кредиторът също така трябва да предостави всички правни документи, препоръчани от заемните съвети или други органи във вашата държава. Не разчитайте на обещания, които не са документирани от заемодателя. Помнете, че винаги се нуждаете от кредитор, който е готов да вложи всичко в писмена форма.

Изключително важно е да познавате правата си максимално добре и да ги следвате стриктно във всяка една ситуация. Много често човек се разсейва и забравя да пита важни неща или пък подписва някой документ, без да го е прочел правилно, но това е огромна грешка, която не бива и няма да допуснете. Бъдете разумни и внимателни!

Continue Reading

Най-четени