Connect with us

Автомобили

Как бързо и без проблем да намерим резервни части – съвети от Maxcar

Published

on

Никой не обича да има проблеми с автомобила си, особено ако ежедневието му е обвързано с него. Но уви случва се, амортизацията е неизбежна. За да си спестите главоболия и време ще ви насочим към възможните варианти за търсене на авточасти за поправката на автомобила. Вариантите, които ще разгледаме са няколко, като ще ги сравним по плюсове и минуси:

Сервизите

  • Плюсове

Когато се насочите директно към сервиз вие оставяте колата в ръцете на компетентен  персонал. Те се ангажират с търсенето на подходящите резервни части за вашия модел и марка автомобил. Това ви осигурява удобство и ви спестява време.

 

  • Минуси

 

Минусите са свързани най вече със средствата, които ще заплатите за тези услуги и избора на правилния и коректен автосервиз. Хубаво е, при избора да се консултирате с ваши познати и приятели, за място с добри отзиви.Задължително изисквайте фактура за ремонта за да имате основание за гаранция в последствие.

 Има много случаи, в които ако ние сами си намерим резервните части, ще са по-евтини  и с по-високо качество. 

Автоморги

 

  • Плюсове

 

Търсенето на авточасти  втора употреба, ви дава гаранция за по ниска инвестиция на средства.В повечето случай, частите са оригиналните за марката, която търсите.Това е хубаво, защото при всички положения ще паснат идеално, според предназначението си.

 

  • Минуси

 

Отнема доста време за откриването на подходящите авточасти. Вероятността, това което сте закупили от автоморгата, да е технически неизправно е доста голяма.Нямате гаранция  и поемате риск скоро, да се окажете със същия проблем. В този случай, ако не можете да я подмените, се оказва,че втора употреба може да излезе по-скъпа от новата с гаранция.

Онлайн магазини

  • Онлайн магазините за авточасти предлагат удобството и комфорта да разгледате и потърсите, нужното за ремонта отвсякъде и по всяко време;
  • Бързо ще филтрирате продуктите по марка и модел и ще успеете лесно да се ориентирате по производител и , за да закупите онлайн нужните резервни части;
  • Доставката ще бъде изпратена в деня и адреса, които посочите.
  • Доставката може да бъде и до вкъщи, в случаи че можете сами да си извършите подмяната;
  • Онлайн магазините за авточасти ви предлагат удобство. Бързо ви осигуряват нужното на най-добрата цена. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Автомобили

АЛД Аутомотив и Тойота Балканс стартират партньорство за оперативен лизинг в България

Published

on

cars

АЛД Аутомотив и Тойота Балканс подписаха споразумение за лизингово партньорство в България и стартирането на White Label продукт с името Business Mobility Leasing. Продуктът предлага идеалната комбинация от надеждните и качествени автомобили Toyota и услугите на АЛД – лизингово решение, експертиза, консултация и подкрепа. Продуктът Business Mobility Leasing се предлага във всички оторизирани автосалони на Toyota и Lexus в страната. Това партньорство ще даде възможност на Тойота Балканс да отговори на развиващите се изисквания за решения за мобилност, като предостави на своите бизнес клиенти атрактивните лизингови решения с включени услуги на АЛД Аутомотив чрез своята дилърска мрежа.

 

Много сме горди от партньорството си с АЛД Аутомотив, тъй като то ще даде по-достъпни решения за оперативен лизинг за малкия и среден бизнес и ще му помогне да управлява лесно месечните разходи, свързани с фирмения автопарк. Предоставяйки хибридното си лидерство и знания в управлението на устойчиви автомобилни паркове, вярваме, че тази стъпка ще насърчи много компании да се доверят на нашите марки, както и ще им донесе спокойствие и екологични по своята същност решения, внедрявайки ги в ежедневните им операции“, коментира Вайос Доцикас, Управляващ директор на Тойота Балканс.

 

Развълнувани сме да подкрепим Тойота Балканс в диверсификацията на предложението за мобилност към клиентите. Това силно партньорство е нова и важна стъпка от развитието ни в България. Две водещи компании на пазара – АЛД Аутомотив и Тойота Балканс обединиха  усилия, за да предложат несравним продукт на бизнеса в страната.”, коментира Педро Диас, Изпълнителен директор на „АЛД Аутомотив“ ЕООД.

 

Това ново локално споразумение засилва съществуващото глобално партньорство между АЛД Аутомотив и Тойота. На глобално ниво, като пионер в партньорствата, предлагащи лизинг с включени услуги, АЛД Аутомотив вече има над 200 споразумения с 10 производителя на автомобили в 31 държави и над 37 банкови партньора в 19 държави.

 

Continue Reading

Автомобили

Производство и ремонт на авторадиатори

Published

on

Радиаторът е изключително важна част за процеса на охлаждането на двигателя. Ето защо, за да гарантирате сигурността, безопасността и комфорта на пътуване, трябва да поддържате охлаждането и отоплението в изправно състояние. За доброто състояние на двигателя и устройството на автомобила изключително важно е охлаждането. Ето защо тук идва ролята на водните радиатори, които охлаждат двигателя и го предпазват от прегряване. Ако такъв радиатор е повреден или има теч в системата, е изключително важно такава повреда да се отстрани бързо, за да не се появят и вторични проблеми.

Една от утвърдените и доказали се на пазара фирми с близо 30 годишна история е “НУШИ 2006” ООД. Тяхната дейност е съсредоточена изключително в производство, ремонт и рециклиране на радиатори за автомобили, радиатори за автобуси, радиатори за помпи, радиатори за генератори, водни радиатори от мед и месинг за селскостопански машини – комбайн, зърнокомбайн, трактор, косачка, пръскачка, фреза, мото фреза, строителни машини – бетон помпа, кран, автокран, бетоновоз, бетон миксер, челен товарач, багер, булдозер, грейдер, самосвал, валяк, асфалтополагаща машина, мотокар, газокар, електрокар, багер щипка, телескопична вишка, фадрома, трошачна машина, фреза асфалт, минна техника, товарач, подемна машина, сито машина, специализирани машини – генератор, помпа, агрегат, компресор, транспортни машини – камион, автобус, бус, леки автомобили, ретро автомобил, мотор, джип, offroad, АТВ, и други.

За да гарантират гъвкавост, качество и динамика на производството, както и да отговорят на търсенията на клиентите си, компанията разполага с база с модернизирани машини, висококачествени материали и квалифицирани специалисти с дългогодишен опит в производството на водни радиатори от мед и месинг за селскостопански машини, като комбайн, зърнокомбайн, трактор, косачка, пръскачка, фреза, мото фреза, строителни машини, тежкотоварни машини, транспортни машини, специализирани машини, леки автомобили, авторадиатори за ретро автомобили, авторадиатори за генератори, авторадиатори за мотори и други машини.

В областта на производството на водни радиатори от мед и месинг експертизата спомага за ефективна, бърза, качествена и конкурентноспособна производствена дейност.

Производство на водни радиатори от мед и месинг

Медните радиатори се отличават с висока топлопроводимост, бърз срок на производство, дълъг експлоатационен живот и лесен ремонт. Производството се извършва по модел на стария радиатор или чертеж на клиента.

Радиаторите се изработват от висококачествени покалаени плоски месингови тръбички, медна лента и месингови казанчета, за да гарантира дълга продължителност на експлоатация на радиатора. Всеки нов продукт се изпитва на много по – високо налягане от експлоатационните за да се гарантира неговото качество.

В “НУШИ 2006” ООД предлагат и ремонт на радиатори и рециклиране на радиатори за селскостопански машини, леки и тежкотоварни автомобили, транспортна техника и други. От фирмата са специализирани в извършването на ремонт на всички видове авторадиатори като ремонт на водни радиатори, ремонт на маслени радиатори, ремонт на парно, ремонт на изпарители, ремонт на кондензери, ремонт на интеркулери.

Освен това те извършват и ремонт на охладители за скоростни кутии – ремонт ретардери; ремонт на интардери, както и ремонт на маслени охладители.

Сред услугите, които фирмата предлага е смяна (рециклиране) на пластмасови казанчета на авторадиатори, парно и интеркулери с нови месингови или алуминиеви /според вида на радиаторната пита/. Предлагат и смяна и изработка на алуминиеви и месингови казанчета за всички видове авторадиатори и интеркулери. Наред с това те ще се погрижат за смяна на питите за водни радиатори, смяна на пити за интеркулери, смяна на пити за хидравлично-маслени радиатори.

За финансово облекчение на клиента от “НУШИ 2006” ООД предлагат и подмяна само на радиаторната пита с нова пита изработена изцяло от мед и месинг. За изработените радиаторни пити се издава гаранция на радиатора за 12 месеца.

Като част от разнообразните дейности фирмата разполага със сервиз за ремонт и диагностика на автоклиматици. Специалистите ще отстранят и повреди по климатичната система на селскостопанска техника, строителни машини и камиони.

Когато повредената техника е трудно подвижна, фирмата предлага диагностика и отстраняване на проблема с дадената климатична инсталация на място.

“НУШИ 2006” ООД поддържа на склад разнообразие от водни радиатори за камиони и водни радиатори за автобуси. Всички водни радиатори са внос от Италия и са с гарантирано качество. При тях може да намерите авторадиатори за Мерцедес, авторадиатори за Волво, авторадиатори за Ман, авторадиатори за Даф, авторадиатори за Скания, авторадиатори за Рено, авторадиатори за Сетра, авторадиатори за Неоплан и за други марки.

Освен това „НУШИ 2006” ООД е специализирана в производството на някои видове маслени магистрали по модел от старата. Компанията предлага и производство на разширителни съдове за селскостопански машини, разширителни съдове за автобуси и разширителни съдове за друга техника по модел на стария.

И ако се нуждаете от определени аксесоари, оттук можете да закупите гърловини от месинг или гърловини от алуминий с различни размери; капачки с различни размери и налагане; бронзови кранчета за източване на системата и пробки за обезвъздушаване на системата от месинг и пластмаса, алуминий и пластмаса.

Continue Reading

Автомобили

Porsche с облекчена застрахователна програма за купувачите на Taycan

Published

on

Porsche Taycan
Porsche Taycan. Снимка: Porsche.

Засега тя ще важи само в 3 щата в САЩ.

Сайтът Green Car Reports съобщи днес за нова застрахователна програма на Porsche в САЩ, която ще стартира с пукането на пазара на първият им изцяло електрически модел Taycan през 2020 г.

Тя ще се плаща на измината миля и ще донесе известно облекчение за собствениците на скъпата марка автомобили.

Проблемът е, че макар поддръжката на един електромобил, дори и Porsche, да е по-евтина от тази на стандартен модел, прекалено многото различни застрахователни искове през последните години, именно за електрическите коли, накара застрахователните компании в САЩ да бъдат консервативни и въпреки много добрите рейтинги за безопасност да повишат цените на застраховките на моделите S и X на Тesla с 30%.

Тesla, които едва наскоро започнаха да предлагат лизингови договори, скоро ще пуснат и собствен застрахователен продукт, който ще споделя данните от своите сензори, за целите на стойността на застрахователната полица.

Застрахователната програма на Porsche, в партньорство с Mile Auto (американска застрахователна компания, която предлага автомобилни застраховки според изминатото разстояние, а не по времетраене) и Porsche Financial Services, не включва събирането на данни за местоположението на превозното средство, нито кога и как то се кара.

Решението на Mile Auto е редовното подаване на снимка на одометъра (километража) на автомобила, за да се вижда, колко е изминал той за даден период и да се плаща според разстоянието.

Porsche Financial Services са уверили Green Car Reports, че никаква друга информация няма да се събира от автомобила или клиента.

Въпреки че времето на програмата пасва идеално като решение на споменатите проблеми с цените на застраховките на електрическите превозни средства, Porsche заявиха, че програмата им за САЩ е разработена независимо от старта на Taycan.

Освен Taycan, като стартира, тя ще покрива и всеки модел на Porsche от 1981 г. насам.

Porsche Financial Services е доставчик на финансови решения освен Porsche, така и за Bentley, Lamborghini и Bugatti.

Засега програмата ще стартира само в Илинойс и Орегон още в края на 2019 г., но Porsche обещават да я предложат и в трети щат скоро след това.

След оценка на данните от старта, постепенно новата застрахователна програма ще се пуска в повече щати в близко бъдеще.

Continue Reading

Автомобили

Fiat Chrysler оттегли офертата си за сливане с Renault

Published

on

Alfa-Romeo
Alfa Romeo, една от марките на Fiat Chrysler. Снимка: fiatpress.com.

Причината е забрана на френското правителство.

Fiat Chrysler оттегли предложението си за сливане с френския автомобилен производител Renault, съобщи днес CNN.

Компанията заяви в сряда, че “стана ясно, че понастоящем във Франция не съществуват политическите условия, за да може подобна комбинация да продължи успешно“.

По-рано същия ден и от Renault обявиха, че френското правителство е поискало от борда на директорите да отложи гласуването на сливането.

Франция, която притежава 15% от Renault и е най-големият акционер в компанията, преди това е посочила, че ще подкрепи сливането, само ако след него бъдат запазени френските работни места и автомобилните заводи в страната.

Renault обяви днес, че е разочаровано, че не може да продължи сливането, което според него има “големи финансови заслуги” и “непреодолима индустриална логика”.

След новината за спирането на сливането, акциите на Renault паднаха с близо 7% в Париж, а те тези Fiat Chrysler отвориха по-ниско в Милано, но по-късно възстановиха загубите си.

Сделката щеше да създаде третия по големина в света производител на автомобили след Volkswagen и Toyota, а General Motors щеше да падне на четвърто място.

Когато направи предложението за сливане миналия месец, Fiat Chrysler каза, че то ще доведе до годишни икономии от над 5 милиарда евро (5.6 милиарда долара). Тогава компанията заяви още, че нито едно предприятие няма да бъде затворено.

Renault вече е част от Алианс с японските автомобилни производители Nissan и Mitsubishi Motors. Renault и Nissan притежават големи дялове един от друг.

Този съюз беше подложен на натиск, когато Карлос Гон, негов създател  и бивш председател на Nissan и Renault, бе арестуван миналата година в Япония по обвинения за крупни финансови злоупотреби.

Nissan отказа да коментира оттеглянето на Fiat Chrysler.

В Nissan, Renault и Mitsubishi Motors заедно работят повече от 470 000 души в близо 200 страни. През 2018 г. те са продали повече от 10,6 милиона коли по света.

И тримата членове на този Алианс подновиха ангажимента си един към друг миналата година, след като Гон беше арестуван, но напрежението между тях остана.

Обединението Fiat Chrysler пък се създава от двата затруднени автомобилни производители. Началото му е поставено през 2009 г., когато Fiat закупи контролния пакет в Chrysler след спасяването му от американското правителство. Официално двете компании се обединиха през 2014 г.

В момента Fiat Chrysler е четвърто място по продажби в САЩ и осми в световен мащаб.

Нейният бивш главен изпълнителен директор, който почина преди година, Серджо Маркионе, открито се изказваше за необходимостта от сливане с по-голям автомобилен производител, за да  има тя мащаб и ресурси за борба с конкуренцията.

Той дори е искал сливане с General Motors, което е било отхвърлено. Анализатори твърдят, че Маркионе е бил далеч по-наясно от останалите ръководители в автомобилната индустрия за заплахите, които новите участници като Google поставят пред нея.

Continue Reading

Автомобили

Nissan и Renault обсъдиха предложението за сливане на Fiat Chrysler

Published

on

Renault Nissan Mitsubishi

Японците са били силно изненадани, защото не са били уведомени за преговорите на френският им партньор.

Nissan и Renault се срещнаха в сряда, за да обсъдят бъдещето на своя автомобилен съюз след изненадващо изявление на френския автомобилен производител, че обмисля сливане с Fiat Chrysler, разказва New York Times.

Предложението за сливане изненада индустрията като цяло и по-специално Nissan, които не бяха част от преговорите на партньора им Renault с Fiat Chrysler и бяха информирани за тях преди обявяването на предложението за сливане в понеделник.

Срещата в сряда за членовете на Renault Nissan Alliance, която включва и Mitsubishi, се проведе в централата на Nissan в Йокохама и приключи скоро преди обяд.

Групата направи кратко изявление, че производителите са извършили „открита и прозрачна дискусия“ по предложението за сливане, както и по други въпроси.

Nissan се е опитал да се справи със ситуацията. На срещата в сряда сутринта главният изпълнителен директор на Nissan, Хирото Сайкава, заяви, че проучва, как ще се отрази сделката върху неговата компания, съобщи икономическият ежедневник Nikkei.

Той каза още, че сливането в крайна сметка може да бъде от полза, но първо трябва „да го разгледа внимателно от гледна точка на Nissan“.

Ако сделката се придвижи, обединеният автомобилен производител Renault и Fiat Chrysler ще стане третият по големина в света, след Volkswagen и Toyota.

Партньорството между Renault, Nissan и Mitsubishi, което е продало 10,7 млн. автомобила, през 2018 г. – попадна в сътресение през ноември 2018 г., след ареста на главния изпълнителен директор на Алианса Карлос Гон.

След продължилото усложняване на отношенията между японските и френската компании, ръководството на Nissan отхвърли призивите на Renault за по-тясно партньорство и дори сливане.

Карлос Гон, който е обвинен в финансови злоупотреби, отрече всички обвинения и все още очаква процес в Япония.

Срещата в сряда беше втората от новия оперативен съвет на Алианса, създаден след свалянето на Гон. Както Renault, така и Nissan са се опитали да изгладят различията си, за да се справят с бързо променящите се изисквания на индустрията и засилената конкуренция в развитието на електрическите и автономните превозни средства.

Новият председател на Renault, Жан-Доминик Сенар, предупреди, че двете компании трябва да работят по-близо от всякога, ако се надяват да преживеят драматична технологична трансформация.

Nissan, който съобщи за рязък спад в печалбите си за 2019 г. и прогнозира лоши резултати и за 2020 г., заяви, че първо трябва да постави в ред собствения си дом, преди да може да обмисли промени в структурата на Алианса.

 

Continue Reading

Автомобили

BMW глобени с 8,5 милиона евро за небрежност

Published

on

Грешен софтуер в модели  от сериите M550xd и 750xd е увеличил емисиите на азотен оксид.

Днес Прокуратурата на Мюнхен издаде акт срещу BMW AG в размер на 8,5 милиона евро за административно нарушение и небрежно изпълнение на задълженията. Компанията е приела глобата.

От началото на 2018 г. прокуратурата в Мюнхен е разследвала неизвестни служители на BMW във връзка с тестове на стенд, свързани с дефектни устройства в модели от сериите M550xd и 750xd.

Обширните разследвания, проведени в тясно сътрудничество с Федералния орган за моторни превози, в което са били включени и  други европейски държави, не показват, че моделите от посочените серии действително съдържат повредени устройства или че служителите на BMW са действали умишлено. В това отношение обвинението в измама не е потвърдено.

Изследванията обаче са показали, че заради инсталиран грешен софтуер за управление на двигателя, той не достига определено количество топлина, което води до това, че регенерирането на катализатора за съхранение на азотен оксид NOX не работи, което води до увеличаване на емисиите на отровния газ.

Тази грешка потенциално е засегнала 7 965 превозни средства от цял ​​свят.

Прокурорът обвинява компанията, че не е създала подходящи системи за осигуряване на качеството, които биха предотвратили или позволили откриването и премахването на грешката в софтуера за управление на двигателя.

Това е квалифицирано като небрежно нарушение на задълженията на дружеството. Въпреки това, BMW AG не е пренебрегнал специфични законови или други разпоредби.

Известието за санкцията е издадено на 25.02.2019 г. и е правно обвързващо поради вече заявения отказ от обжалване.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени