Connect with us

Крипто

Оптимизмът за Bitcoin остава въпреки проблемите

Published

on

bitcoin

Bitcoin започва и тази година с трудности и спадове на цените си. Въпреки това оптимизмът за сега остава, показва проучване на Finder.co.au сред финансови анализатори.

Повечето от тях прогнозират, че криптовалутата ще завърши годината на цена в границите от $7500 до $9000. Това означава тя да рализира минимум двоен ръст спрямо сегашното си ниво.

Според тях има множество краткосрочни събития, които може да мотивират пазара. Ако достатъчно от тях се случат едно след друго, това ще върне не само отимизма, но и увереността на инвеститорите.

Сред тези събития са очакваните нови Bitcoin фючърси от Bakkt, услуги от Fidelity и др. Очакваните дейности от големи институционални играчи и навлизането им в този сектор също може да се отрази благоприятно.

Анализаторите прогнозират, че ръстът няма да е рязък. Вместо това ще е много бавен и труден, като през следващите месеци няма да има големи амплитуди в цената, които характеризираха криптовалутите през последните години.

Крипто

Samsung Galaxy S10 ще поддържа криптоактиви

Published

on

Samsung представи новия си флагман Galaxy S10, като той разполага с една интересна новост – възможност за съхранение на криптирани ключове за блокчен апликации, съобщи компанията.

Samsung от много време обръща голямо внимание на сигурността, като има и платформата Knox, която да защитава устройствата ѝ. Сега тя получава и хардуерно защитена функция за съхранение на ключове за “блокчейн мобилни услуги”.

Не е ясно дали това означава, че телефонът ще може да се използва и за “портфейл” за криптовалути. Преди да бъде обявен официално, в интернет имаше снимки на прототипи на телефона, които разполагат с такава функция. Тя може да е била само тестова, но няма да е изненада, ако бъде достъпна и в крайната версия на телефона, защото той вече разполага с всичко необходимо, за да я поддържа.

S10 ще има няколко версии, като основните са S10, S10+ и S10e. Основната разлика между тях ще е в размерите на дисплея и камерите. Първите два телефона ще имат и ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея.

Samsung представи и сгъваемия Galaxy Fold, който споделя хардуера на S10+, но има и два диспеля – 4.6-инчов преден дисплей и 7.3-инчов сгъваем вътрешен дисплей. Цената му обаче ще е доста висока – $1980.

Continue Reading

Крипто

Цената на Bitcoin расте, експерт призовава към внимание

Published

on

Bitcoin

Цената на Bitcoin отбелязва сравнително спокоен и плавен ръст през последните дни. Днес тя дори прехвърли границата от $4000. Въпреки това един от популярните криптоексперти призовава към внимание, съобщава Forbes.

Става дума за основателя на хедж фонда Tetras Capital Алекс Сънарборг. Той е сред големите привърженици на криптовалутите и иска пазарът вече да беше стигнал дъното си и да започне да се възстановява.

Въпреки това не смята, че този момент е дошъл въпреки положителното представяне на Bitcoin през този месец. Според него е много трудно да се определи в кой момент пазарът вече е достигнал най-ниска точка и се възстановява.

Затова той и компанията му предпочитат все още да са внимателно, “повече неутрални” и да не прогнозират коя точно цена е сигнал за дъно и възстановяване. Според него ще добре и ако американската Комисия по ценни книжа и фондови борси се намеси и изчисти сегмента от компании и инвеститори с нечисти намерения.

Той смята, че наличието на много хора, които искат да злоупотребяват, е един от най-големите проблеми на криптопазара. “Един от начините да мислим за дъното е, че ще стане, когато лошите новини са измити и вече може да се расте, да няма за какво лошо да се говори, защото вече се е случило”, коментира Сънарборг.

Continue Reading

Fintech

Германия проучва разработването на блокчейн стратегия

Published

on

blockchain

Германското правителство започва проучване за разработването на блокчейн стратегия, съобщава Reuters. Правителството е поканило и финтех компании, които имат офиси в страната, да дадат своите предложения как блокчейн технологията може да помогне на икономиката.

Целта е стратегията да създаде възможности за използването и популяризирането на блокчейн технологията в различни отрасли на икономиката. Източниците на агенцията казват, че има голям интерес към идеята от множество компании.

Някои от тях вече дори тестват блокчейн технологии в своите структури. Сред популярните приложения на блокчейн е за удостоверяване на дистрибуторската мрежа, следене на доставки, следене на стоки, подобряване на сигурността на услуги.

Правителството иска стратегията да помогне и за създаването на регулаторна рамка, която компаниите искат, за да имат повече яснота и сигурност в използването на криптотехнологии. Дали това ще се случи, зависи от предложенията и крайния резултат от разработването на стратегията.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin с шанс за първи печеливш месец от юли 2018 г. насам

Published

on

bitcoin

За пръв път от юли 2018 г. насам, представянето на Bitcoin показва реален шанс за завърши месеца с ръст, вместо със спад, отбелязва CCN. През последните месеци криптовалутата е в период на постоянен спад, като е далеч от висотите в началото на миналата година.

За да постигне това, цената на Bitcoin трябва да е над $3413. В момента тя е около $3600, като през последните дни показва тенденция към лек ръст.

От началото на тази година досега криптовалутата е в нивата между $3300 и $3700. И докато през януари показваше тенденция на спад и се бореше с долната граница, то през февруари ситуацията стана малко по-положителна и Bitcoin се опитва да защитава по-горните позиции.

Все още е рано да се смята, че това ще е начало на възстановяване на цените на Bitcoin и останалите криптовалути. Повечето прогнози очакват това да се случи през втората половина на годината, докато през първата ще има подобни леки опити за тестване на настроенията на инвеститорите.

Криптовалутата през годините е показала, че е много трудна за прогнозиране. Няма да е изненада, ако тя не изпълни очакванията и създаде съвсем друга ситуация.

Continue Reading

Fintech

Люксембург прие закон за употребата на блокчейн във финансовите трансфери

Published

on

blockchain

Те ще имат същия правен статус, както традиционните трансакции.

Люксембургските законодатели приеха закон 7363, улесняващ използването на блокчейн технологията във финансовите услуги, според официално съобщение, публикувано от Камарата на депутатите на местния Парламент от вчера.

Новият закон има за цел да осигури на участниците на финансовите пазари по-голяма прозрачност и правна сигурност по отношение на обращението на ценни книжа чрез използването на блокчейн технологията. Законопроектът е насочен и към по-ефективното прехвърляне на ценни книжа чрез намаляване на броя на посредниците.

Според местния вестник Luxembourg Time, законопроектът дава на транзакциите, извършени с блокчейн технология същия правен статут и защита като на тези, направени чрез традиционните средства.

Люксембург е известен с проактивния си подход към блокчейн технологията. През ноември 2018 г. Люксембургският университет помогна на базираната в Люксембург платформа за търговия VNX Exchange да развие по-високи нива на мрежова сигурност за цифровите активи.

През март миналата година Люксембургският финансов регулатор CSSF издаде предупреждение срещу инвестициите в криптовалути и първоначални предложения на монети (ICOs). Регулаторът отбеляза, че криптовалутите не са подкрепени от никоя централна банка, и предупреди срещу нестабилността на виртуалните валути, подчертавайки, че сделките с тях често не са напълно прозрачни и бизнес моделите са неразбираеми.

Междувременно, проучване, проведено от изследователската компания Ipsos от името на холандската ING Bank B.V. през юни, разкри, че най-ниският процент на хора, притежаващи криптовалута – 4%, е именно в Люксембург.

Continue Reading

Банки

JPMorgan подготвя своя криптовалута

Published

on

JPMorgan Chase

JPMorgan подготвя своя криптовалута, като може да започне тестове с нея до няколко месеца. Тя се казва JPM Coin и е разработена от инженерите на банката, съобщава CNBC.

JPM Coin може да се използва тестово за плащания в реално време между някои бизнес клиенти. През банката минават над 6 трилиона долара на ден в преводи, така че дори и съвсем малка част от тях да се използват за тест на криптовалутата, това ще са сериозни суми.

JPMorgan вижда три основни задачи и ползи пред криптовалутата си. Една от тях е да замени традиционните международни преводи между големи корпоративни клиенти. Друга е намаляване на времето за удостоверяване от дни на минути. Също така може и да замени доларите, които международните дъщерни фирми на големи корпорации държат в трезора на банката.

Основната цел на JPM Coin ще е да помогне на корпоративните клиенти да управляват парите си по-бързо и ефективно. Банката иска да започне тестове в “реалния свят” още тази година, които ще имат решаваща роля за бъдещето на проекта.

Continue Reading

Най-четени