Свържете се с нас

Крипто

Пазарът на криптовалути загуби 50 млрд. долара за по-малко от седмица

Публикувана

на

bitcoin

Пазарът на криптовалути е загубил 50 млрд. долара за по-малко от седмица, показва анализ на CCN. Той е спаднал от 300 млрд. долара до 250 млрд. долара най-вече заради поредния срив на цената на Bitcoin.

Само в събота цената падна с 200 долара до 6950 долара. В неделя тя се повиши с около 100 долара.

Друг проблем за криптопазара е рязкото спадане на обема. Обемът на Bitcoin е бил около 5.5 млрд. долара, докато обемът на целия криптопазар е бил около 18 млрд. долара през миналата седмица. В самият ѝ край обаче е спаднал със 7 млрд. долара, а този на Bitcoin се е понижил до 4 млрд. долара.

Така периодът на нестабилност на криптовалутата продължава. През юли имаше оптимизъм, че Bitcoin вече се връща към по-големите ръстове и ще бележи успехи. За сега обаче това изглежда, че няма да се случи.

„Нашият анализ посочва, че в сегашната си форма, Bitcoin е твърде нестабилна и ограничена да се превърне в популярно платежно средство или мейнстрийм актив“, казва UBS в свой доклад, цитиран от Bloomberg.

Крипто

„Треската“ около криптовалутите започва да отминава, смята Руската централна банка

Публикувана

на

bitcoin, cryptocurrency

Централната банка на Русия обяви, че според наблюденията ѝ „треската“ около криптовалутите започва да отминава. Според ръководителя на банката Елвира Набюлина инвеститорите започват да губят първоначалния огромен интерес и ентусиазъм към криптовалутите, съобщава CCN.

„Организираме форума FINOPOLIS за четвърти път. Преди, на това събитие имаше треска за криптовалути навсякъде. Сега обаче видимо започва да изчезва. Преди, технологиите като блокчейн, създаваха голям ентусиазъм. Но според нашето мнение, сега има по-трезвен подход към такива технологии“, коментира тя.

Това обаче не означава, че има залез на потреблението или интереса. Той просто е по-зрял и умерен. Набюлина посочва, че ICO процедурите са ефикасен начин за набиране на средства. Тя предупреждава, че в първата вълна ICO процедури е имало и много измами – в над 90% от случаите през последните 2 години. Въпреки това моделът има потенциал, стига да се използва правилно.

„Бизнесите се опитват да подобрят технологиите и търсят варианти за практичното им прилагане“, казва още тя.

Прочети още

Крипто

Три пречки пред ръста на Bitcoin

Публикувана

на

bitcoins

Bitcoin продължава да задържа ниво в рамките между $6000 и $7000, въпреки очакванията, че е време за нов ръст. Според анализ на Coindesk, има три пречки, които не позволяват това да се случи.

Анализаторите сега са приели, че новият индикатор за ръст е прескачане на границата от $7402 – това беше най-високата стойност за септември 2018 г. Реализирането на тази цел обаче може да се окаже трудна.

Първата пречка е тенденцията на по-траен спад. За сега най-високото ниво на Bitcoin за месеца е далеч от пика през септември и предишния голям връх през юли т.г. Това създава дълга линия надолу.

Освен това Bitcoin все още не може да подобри нивото си спрямо 22-ри септември т.г. Той създава хоризонтална линия от тогава, която се превръща в ключово препятствие.

Последната пречка е още по-дългия период на спад спрямо март т.г. От тогава досега Bitcoin нито веднъж не е прескочил най-високата стойност на март. Нещо повече, всеки съответен пик е по-нисък от предишния, а през последната седмица цената на криптовалутата е почти „бетонирана“ в равна линия. Това показва, своеобразно изчакване на пазара и инвеститорите, които очакват да се случи „нещо“, което да им даде индикатор какво да правят.

Все пак има и утешителна новина – нивото на Bitcoin през тази седмица се задържа по-високо от това през миналата седмица. Този признак обаче все още не е достатъчен за по-траен оптимизъм.

Прочети още

Крипто

Стив Возняк създаде фонд за блокчейн инвестиции

Публикувана

на

Steve Wozniak

Стив Возняк е един от съоснователите на новия фонд за блокчейн инвестиции EQUI Global. Това обяви самият той в публикация в Medium.

Возняк планира да има активна роля във фонда. Той казва, че ще търси технологични компании, които имат потенциал да са „технологичните звезди“ на бъдещето. Също така ще разглежда и кандидатури за финансиране.

Това е първата компания, към която Возняк се присъединява, след напускането на Apple. Според него идеята за EQUI Global го е убедила, че фондът действително може да „промени играта“.

Той казва още, че в момента, заедно с екипа на фонда, разглеждат 20 компании, които може да са част от официалния старт на EQUI Global. Освен финансиране, те ще получават и допълнителна помощ и ментори. „Ние сме учителите и аз вярвам в този подход много, защото Apple също имаше силни ментори. Удоволствието, което имахме, страстта, започването на компанията, вълнението, това е най-вълнуващата част“, казва още Возняк.

Той е съосновател на фонда заедно с Мишел Мон и Дъглас Бароуман. Те са големи привърженици на криптовалутите и блокчейн, като дори искаха да създадат EQUI Capital чрез ICO финансиране. След като събраха само $7 млн. при планирани $80 млн., промениха името на EQUI Global и направиха класически фонд с Возняк. Капиталът на фонда не е обявен.

Прочети още

Крипто

Bitcoin записа 11% скок, но още е далеч от траен ръст

Публикувана

на

Cryptocurrency, bitcoin

Bitcoin записа около 11% скок на цената си, но въпреки това остава в зоната на скептицизма, отбелязва CoinDesk.  За кратко криптовалутата достигна цена от 7 788 долара, което е най-високото ниво от почти три месеца.

Въпреки това почти веднага след този пик Bitcoin се понижи до около 6150 долара, но в последствие се повиши до 6580 долара, като се задържа в тези граници. Една от смятаните причини за ръста е голямо продаване на „стабилната монета“ tether (USDT), за която се твърди, че е обвързана с долара. Друга изтъквана причина е голямата инфлация във Венецуела, която увеличава обема и интереса към Bitcoin.

Една от смятаните причини за бързото връщане на цените към по-ниски нива е скептицизмът около регулацията на криптовалутите в САЩ. За момента прогнозите са по-скоро неутрални като Bitcoin остава сравнително далеч от зоната на трайния ръст. За такава е определена цена от 7402 долара.

Прочети още

Други регулации

Великобритания може да въведе крипторегулации след 24 месеца

Публикувана

на

Bitcoin

Великобритания може да се нуждае от 24 месеца за разработка и въвеждане на регулации на криптовалутите и критпоактивите. Това казва Джеймс Кауфман, директор в Reynolds Porter Chamberlain (RPC) във Великобритания, цитиран от CCN.

Кантората отбелязва, че това е най-добрият и оптимистичен вариант. Той е базиран на вероятност, в която предложенията, които са дадени и направени към регулаторите и комисиите в парламента реално започнат да се придвижват.

Според Кауфман процесът по приемането на подобни регулации е доста дълъг. Освен това криптовалутите са много сложна и бързоразвиваща се темата, отбелязва Кауфман. Проблемите с и около Брекзит също не помагат на процеса.

Освен това е нужно и време на институциите да проучат внимателно темата, да обърнат внимание на „определени активности“ и др. Трябва да се отдели време за консултации, обществен дебат и най-накрая да се напишат финалните версии, да се приемат и да се определи дата за тяхното влизане в сила.

Всичко това ще отнеме доста време, отбелязва Кауфман. В комбинация с останалите проблеми около Брекзит, той казва, че дори 24-те месеца срок са доста амбициозна цел.

Прочети още

Крипто

Криптоактивите не са опасни за финансовата стабилност в момента

Публикувана

на

bitcoin, cryptocurrency

Криптоактивите в момента не са опасни за финансовата стабилност на света. Това казва Бордът за финансова стабилност в свой доклад, цитиран от Coindesk.

Докладът е резултат на продължил няколко месеца анализ за ефекта на криптоактивите върху икономиката и финансовата стабилност. Бордът казва, че според него в момента криптовалутите не са ефективен начин за разплащания или за съхранение на стойност.

Организацията посочва, че криптовалутите имат проблеми с ниска ликвидност, висок риск на пазара от нестабилност и оперативни рискове и др. За сега криптоактивите не са опасни, защото не са и особено голям пазар.

Бордът обаче казва, че е нужен „бдителен мониторинг“, защото пазарът се развива бързо. „Ако използването на криптоактиви продължи да се развива, то може да има влияние върху финансовата стабилност в бъдеще“, казва докладът. Това най-вече може да се случи чрез влияние върху увереността на инвеститорите. Организацията казва още, че правилата и регулацията трябва да се работят паралелно на национално и международно ниво.

Прочети още
Реклама

Най-четени