Свържете се с нас

Автомобили

Продажбите на автомобили в Европа скочиха с 9.6% за април

Публикувана

на

Seat

Продажбите на нови автомобили в Европа продължават да записват силни резултати. Общо пазарът се е повишил с 9.3% през април, като няколко марки имат резултати над средното, съобщава Autonews.

Най-добре се представя DS Automobiles с 44% ръст, следван от SEAT с 25% и Dacia с 24%. След това се нареждат Volkswagen с 19%, Peugeot и Kia с по 15%,  Ford с 14%,  Porsche с 13%, Skoda с 10% и др.

Почти всички водещи марки записват ръст. Сред най-големите губещи е Fiat със спад от 4.5% и BMW с 3.1% по-малко продажби. Mercedes-Benz не записва промяна.

През април общо в Европа са били регистрирани 1.34 млн. нови автомобила. Най-голям ръст на регистрациите има в Испания – 12%, следвани от Великобритания с 10% и Франция с 9%. Общо за 4-те месеца от началото на годината са регистрирани 5.63 млн. автомобила в Европа, което е с 2.6% по-добро постижение спрямо миналата година.

Прочети още
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Автомобили

BMW пуска подложка за безжично презареждане на хибридите си

Публикувана

на

BMW, bmw

BMW е готов ада пусне специална подложка, която ще може безжично да презарежда някои от хибридите на компанията. Тя представи идеята още през 2014 г., като от тогава постепенно я развива. Според информация на сп. Car подложката ще влезе в производство от юли т.г.

Това ще означава, че първите бройки от нея ще са на пазара в края на лятото. Първоначално подложката ще може да се използва само с хибрида 530e. Освен това тя ще се предлага като допълнителна услуга за ползвателите на лизинг на модела в Европа.

Клиентите в САЩ ще могат да я използват само ако са в Калифорния. Това ще е първоначалната пилотна програма, която цели да подготви мрежата и да тества дали подложката е достатъчно ефективна. Едва след това може да се очаква по-масово развитие на идеята.

А тя е семпла, но с потенциал. BMW 530e е т.нар. plug-in хибрид и може да се дозарежда чрез контакт. BMW обаче не смята идеята за кабели в гаража за особено добра. Затова се ражда идеята за подложката.

Тя може да стои постоянно включена в гаража, като собственикът на колата просто трябва да паркира с двигателя над нея. Това ще е достатъчно и презареждането на 9.2kW батерията на 530e трябва да стане за около 3.5 часа.

Прочети още

Автомобили

Volkswagen може да разработва автономни коли с Didi Chuxing

Публикувана

на

VW Jetta

Volkswagen води разговори с китайската компания Didi Chuxing за съвместна работа по автономни автомобили и други превозни средства, съобщава Reuters. Потенциалното партньорство предвижда и разработката на коли, които да са специално за Didi Chuxing, която често е наричана „китайският Uber“.

Партньорството предвижда VW да управлява автопарк от около 100 000 нови автомобила за Didi. Около две трети от тях ще са коли от марките на концерна. Освен това VW ще купи нови коли заедно с Didi, за да се разшири още повече автопаркът.

Двете компании ще работят заедно и по разработката на автомобили, които да се използват само от Didi, както и автономни коли. VW ще взима процент от приходите от проектите.

Специално разработените коли ще са съобразени с нуждите на Didi. Оказва се, че около 80% от клиентите се возят сами и не се нуждаят от голям седан. Освен това този тип коли не пътуват с висока скорост. Това означава, че могат да се направят коли с по-малко места, по-малки двигатели и с повече място за багаж.

Двете компании ще работят заедно и по автономни автомобили. Това включва и инфраструктурата за управление на колите и тяхната поддръжка, като все още има много неясноти в индустрията как да се случва всичко. Didi и VW искат заедно да намерят решение, което да е удобно и за двете компании.

Прочети още

Автомобили

Volkswagen чертае бъдещето си с новото поколение на най-обичания си микробус

Публикувана

на

VW bus

Volkswagen гледа към своето бъдеще като се вдъхновява от своето минало. Компанията взима един от своите най-популярни модели – микробуса Type 2 и го преработва, за да е готов за новата ера на електрическите автомобили. Така се ражда I.D.Buzz.

Това не е просто концептуален модел. I.D.Buzz ще стане реалност през 2022 г., като Volkswagen има амбицията да превърне модела в също толкова голяма и популярна икона като Type 2, който стана популярен като бус на хипитата.

I.D.Buzz е насочен по-скоро към почитателите на пътуванията и технологиите. Бусът изобилства от технологии. Сред тях е панорамен покрив с добавена реалност, система за почти пълно автономно управление и др.

Интериорът, подобно на оригинала, може да се мести в най-различни конфигурации. Воланът може да се сгъва, което позволява на предните седалки да се обръщат назад.

Екстериорът също е осъвременен. Той заменя старите фарове с LED светлини, а ивицата, която обикаля цялото купе, е светеща. Бусът използва 22-цолови джанти, като колелата са изнесени в краищата на купето.

Една от големите разлики е в задвижването. Докато Type 2 имаше малък двигател с 30 к.с., то I.D.Buzz ще е изцяло електрически. Той ще може да изминава около 480 км. с едно зареждане и ще покрива дистанцията доста по-бързо. Бусът ще има два електромотора върху осите си, като общата им мощност ще е 369 к.с.

Амбициите пред I.D.Buzz са доста големи. Volkswagen иска това да е своеобразен символ на новата история на компанията и е уверена с успеха. За целта ще трябва да положи доста усилия, за да превърне очакванията в реалност.

Прочети още

Най-четени