Connect with us

Джаджи

Пролетно почистване с прахосмукачка робот – съвети от TechnoArena

Published

on

 

Поддръжката на чистия дом е ежедневна, ежеседмична, а няколко пъти в годината е добре да се прави и основно хигиенизиране на жилището. Пролетното почистване например е свързано с провеждането на редица процедури, които целят отстраняването дори на най-упоритите и закътани замърсявания на места, към които рядко насочваме вниманието си. 

От време на време обаче трябва. За да можем да се чувстваме винаги добре в дома си, за да ни е комфортно и уютно в него, не бива да подценяваме нито една почистваща процедура, която с помощта на съвременната битова техника би могла да се извърши бързо, лесно и приятно, при това. 

Как лесно да извършим пролетно почистване на дома

Днес все повече хора залагат на функционалните прахосмукачки робот, които се определят като пръв помощник на всяка домакиня в борбата с мръсотията. Те са роботизирани и могат да се използват за мокро и сухо почистване. Притежават атрактивен дизайн и са малки по размери, което ги прави и удобни за съхранение. Имат няколко програми и режими на работа и са снабдени със специални смарт сензори за интуитивно чистене. 

Тяхното управление е много лесно и забавно, защото не е свързано с никакви физически усилия от страна на домакинята, както при класическите прахосмукачки. Разполагат с дистанционно и Wi-Fi свързване, като са налице и приложения за смартфони за още по-голяма интеграция на този вид електроуреди. С помощта на роботите за почистване на килими и подове, пролетното почистване няма да представлява никаква трудност за жената и нейните “помощници”. Разгледайте предложенията в онлайн магазин TechnoArena и купете битова техника на супер цени. 

Какви са предимствата на прахосмукачките роботи

Не е случайно, че те са толкова купуван вид уреди за почистване на дома. Прахосмукачките роботи са удобно, модерно и интелигентно решение на проблема с мръсотията вкъщи, която определено никога не свършва. Основните им предимства са:

  • Висока мощност, която осигурява оптимално засмукване;
  • Възможност за почистване на всякакви повърхности;
  • Автоматично зареждане и смарт управление през мобилно устройство;
  • Сензори за стени, височини, за силно замърсени участъци и против заплитане;
  • Настройки за индивидуален график за чистене;
  • Лесно сменящи се филтри;
  • Финансово достъпни и др.

Заложете на предложенията от ТехноАрена и започнете да се грижите за дома си с лекота. Повече не е нужно да влагате силите и енергията си в прахосмукирането на килима и пода, защото съществуват прахосмукачките роботи, които ще Ви заместят напълно в отстраняването на праха и замърсяванията по пода. 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Джаджи

Българите инвестират повече пари в бяла техника и мебели

Published

on

shopping

През първите 6 месеца на 2019 г. 56% от заявленията за финансиране на покупка на стоки на изплащане, подадени към една от големите банки у нас, са били за модерни смарт устройства за комуникация и забавление.

Това са част от основните тенденции в новото издание на популярната класация „Топ 10 на изплащане“ , която цели да даде ясна картина на потребителското търсене. Рейтингът класира най-търсените модели сред 10-те най-търсени типа стоки, според данните от постъпилите молби за потребителски кредит от банката за покупка на стоки на изплащане.

Интересна тенденция е, че най-търсеният смартфон през първото полугодие на този година е на същата средна цена като победителя година по-рано, докато телевизорът е с 30% по-евтин от миналата година. Въпреки това, тазгодишните победители са с много по-добри характеристики, отколкото през 2018 г. Това показва, че с развитието на технологиите тези устройства са по-достъпни и хората могат да си купят по-висок клас смартфон и телевизор на по-ниски цени.

В същото време българите инвестират повече пари в бяла техника и мебели. За периода януари-юни 2019 г. хората са дали 26% повече за хладилници, перални и готварски печки и 20% повече за диван и обзавеждане за спалня.

Новото издание на класацията “Топ 10 на изплащане” категорично показва, че смартфонът и телевизорът са най-важните устройства за българите и те най-често търсят финансиране за покупка на такива стоки. Доказателство за това е, че 35,7% от заявките са за съвременни мобилни телефони и 21% – за смарт телевизори от последно поколение с 4K резолюция.

Според експертите хората купуват най-често смартфони по две основни причини. Първата е бързото развитие на мобилните услуги и устройства. Няколко изследвания показват, че България е сред страните с най-добър мобилен интернет, който се очаква да се подобри още повече с развитието на 5G технологията. Това позволява на хората да използват смартфоните си като преносими компютри, таблети и дори телевизори. Хората могат да комуникират с глас и видео чрез приложения като Viber, да слушат музика, да пазаруват, да гледат видеоклипове в YouTube и дори телевизионни програми, филми и сериали.

През първата половина на 2019 г. хората купуват съвременни смартфони на разумна цена. Печелившият модел е на средна стойност 460-500 лева. Той има голям Ultra HD 6,3-инчов екран и мощен процесор. Най-ценните му характеристики са двойна 20+2 MPX камера и предната 24+2 MPX камера. И двете се контролират от изкуствен интелект, което позволява на всеки да прави забележителни снимки.

Най-често смартфони на изплащане си купуват хора до 30-годишна възраст. Например, 68% от исканията, подадени от 18-20-годишните, са за мобилни телефони. За възрастовата група 20-29-годишни числото е 47%. Това показва, че смартфонът е стандартната първа покупка на вноски за младите българи, които правят първите си стъпки в използването на финансови продукти.

Тазгодишната класация показва, че българите постепенно заменят своите „класически” телевизори с модерни смарт устройства. Все повече хора осъзнават огромните възможности за забавление, които може да им предостави един съвременен телевизор – гледане на филми с най-високо качество на картината, онлайн стрийминг на музика, улеснен достъп до платформи за видео стрийминг, забавление с онлайн и конзолни игри, сърфиране в интернет и т.н. През първата половина на 2019 г. българите си купуваха най-често 43 ”4K Ultra HD телевизори, с резолюция 3840 x 2160. Те са на средна цена 670-720 лв. и са оборудвани с мощни процесори, операционна система, HDMI и USB портове и висококачествена звукова система.

Интересна тенденция е, че въпреки по-високите си характеристики, най-търсеният телевизор през първото полугодие на 2019 г. е с 30% по-евтин в сравнение с победителя за същия период на 2018 г. Обяснението е развитието на технологиите, което позволява на производителите да предлагат модели от по-висок клас на по-ниска цена.

За разлика от свързаните устройства, най-търсената „бяла“ техника, купувана на изплащане, е по-скъпа. Българите харчат повече пари за хладилници, перални и готварски печки. Интересна тенденция е, че всички „бели” домакински уреди са с висок енергиен клас – A+ или по-висок. Това показва, че българите търсят устройства, които ще им спестят пари от битови сметки в бъдеще и, че обръщат все повече внимание на отговорното потребление и опазването на околната среда.

Наблюдава се постоянно нарастващ интерес към алтернативните канали за кандидатстване за кредит. През първата половина на 2019 г. хората са подали онлайн заявки за финансиране на близо 10% от покупките на изплащане. Българите оценяват удобството на този метод, който им позволява да пазаруват по всяко време и от всяко място.

Онлайн сегментът бе допълнително засилен от иновативния процес за дистанционно подписване на договор на БНП Париба Лични Финанси, който позволява на хиляди българи да пазаруват онлайн на изплащане, да бъдат одобрени, да подпишат договор в рамките на 20 минути и стоката да им бъде изпратена на следващия ден. Досега процесът отнемаше поне 5 дни.

 

Continue Reading

Джаджи

Microsoft спечели договор за 480 млн. долара на американската армия

Published

on

Microsoft HoloLens
Microsoft HoloLens. Снимка: MS.

Технологичният гигант ще достави на военните 100 хиляди броя от своите очила за аументирана реалност HoloLens.

Microsoft спечели договор в размер на близо 480 млн. долара, за да достави на армията на САЩ 100 000 очила HoloLens.

Те са първият самостоятелен, холографски компютър, който позволява на човек да работи директно с цифрово съдържание и да взаимодейства с холограми в света около него – т. нар. аугментирана или добавена реалност.

Microsoft победи няколко други компании, включително Magic Leap, за този договор.

Според документите за проекта “Интегрирана визуална аугментация” на армията целта е “да се създаде единна платформа, която войниците могат да използват, за да се бият, тренират и обучават. Тази платформа ще осигури повишено усещане за смътни опасности, мобилност и информираност за ситуациите“.

Технологията за добавена реалност ще осигури на войниците повече и по-добра информация за вземане на решения. Този договор разширява нашите дългогодишни, доверени отношения с Министерството на отбраната в тази нова област” – каза  Microsoft в изявление.

Агенция Bloomberg, която първа писа за спечеления договор, съобщава, че сделката ще доведе до драстично увеличение на производството на HoloLens. Договорът ще подкрепи много и работата на отдела за “смесена реалност” на компанията.

Позовавайки се на презентация за европейското патентно ведомство, Bloomberg съобщава, че от тази пролет досега Microsoft е продала общо около 50 000 устройства HoloLens.

Очилата за добавена реалност са предназначени повече за разработчиците и индустриалните потребители, отколкото за частните клиенти.

Сделката идва, след леко драматичен обрат за Microsoft в привличането и на държавни договори.

В момента технологичният гигант е и в процес на сключване на договор с Пентагона за 10 милиарда долара, за предоставяне на облачни услуги.

Continue Reading

Джаджи

HTC пуска блокчейн телефон

Published

on

HTC Exodus 1

Exodus 1 може да бъде закупен само с Bitcoin или Ethereum.

Тайванският производител на телефони HTC пуска мобилен телефон с блокчейн, съобщи компанията миналата седмица.

За да подкрепи наскоро пуснатия на пазара HTC крипто портфейл Zion, телефонът включва блокчейн технология в софтуера си, която дава възможност на потребителите да съхраняват ключовете за своите крипто валути.

Ключът е уникален код, които служи на потребителите да получават достъп до своите крипто валути.

Като защита от хакерски атаки, новият телефон има инсталиран защитен софтуерен анклав, който представлява заключено пространство в устройството, отделено от Android операционната му система, където ще се съхраняват ключовете.

Така дори хакери да пробият операционната система, няма да могат да се доберат до ключовете.

В случай, че телефонът бъде откраднат или потребителят забрави паролата си за портфейла, средствата могат да бъдат извлечени чрез доверени приятели.

За целта в телефона е инсталирана социална система за възстановяване на ключове, която позволява на потребителя да посочи няколко доверени контакта, които ще получат дял от средствата, когато телефонът бъде обявен за откраднат. Когато получателят отново е надежден, те могат да изпратят получените средства обратно.

За да подобри сигурността на телефона, HTC приветства криптографите и разработчиците, да дават обратна информация за това как устройството може да се развива и да се направи по-сигурно.

Фил Чен, децентрализирания главен директор на HTC, заяви: “Минаха 10 години, както от пускането на първия Android телефон на HTC, така и почти 10 години от старта на Bitcoin и Genesis Block (Първият блок от блокчейн веригата. Съвременните версии на Bitcoin го номерират като блок 0, а много ранните версии го броят като блок 1. Genesis Block почти винаги е твърдо кодиран в софтуера на приложенията, които използват неговата верига – б. р.)

Exodus 1 е основополагащ елемент на крипто  интернета. За да могат дигитални активи и децентрализираните приложения, да достигнат своя потенциал, смятаме, че мобилната мрежа ще трябва да бъде основната им среда за разпространение. Очакваме с нетърпение да си сътрудничим с разработчиците от блокчейн общността, за да открием тази визия“.

За да се насърчи използването на крипто валута и блокчейн технологията, HTC ще приема само Bitcoin или Ethereum като методи за плащане на телефона.

За момента Exodus 1 струва 0,15 биткоина или 4,78 етериума.

Доставките на телефона ще започнат до декември тази година.

Повече информация и пълните технически спецификации на Exodus 1, можете да видите на сайта му: www.htcexodus.com/eu/

Continue Reading

Джаджи

HTC вече приема поръчки за първия блокчейн телефон

Published

on

blockchain

HTC обяви, че вече приема предварителни поръчки за първия блокчейн телефон Exodus. Той ще се предлага в около 30 държави по света, като доставките му ще започнат през декември т.г., съобщава Coindesk.

Exodus 1 ще се продава само срещу криптовалута – Bitcoin или Ethereum. В момента цената му е равносилна на 950 долара, като се очаква HTC да я коригира според движението на криптовалутите, за да я запази в тази рамка.

Exodus 1 е ранна версия, като ще поставя сигурността на първо място. Идеята на устройството е да помогне на притежателите на криптовалути и криптоактиви, да имат сигурно място за съхранение на данните си.

HTC иска Exodus постепенно да стане платформа, като ще предлага и възможности за разработка на приложения за телефона. Основната му операционна системата ще е Android, но се очаква да има и отделно място за криптоданните.

За сега HTC не е давала много информация за устройството. Неговото представяне ще помогне за решението дали телефонът да започне да се продава по-масово.

Continue Reading

Джаджи

Първият по рода си лаптоп с тъчпад – дисплей вече е достъпен и за българските потребители

Published

on

Първият по рода си лаптоп с футуристичната технология ScreenPad™, която обединява тъчпад с чувствителен на докосване дисплей, вече е достъпен за българските потребители.

Името на модела е ASUS ZenBook Pro 15 (UX580) и е предназначен за креативни професионалисти, хора на изкуството, предприемачи и представители на свободните професии.

Моделът предлага най-добрата производителност в своя клас в тънка, лека и изключително елегантна опаковка. Работи с последното 8-мо поколение Intel Core i9 процесори с до 16GB RAM памет и в добавка разполага с NVIDIA® обособена видеокарта и най-бързите PCIe® 3.0 x4 SSD устройства за съхранение на данни.

Високата му производителност го прави подходящ за всякакви ресурсоемки задачи, както и за видеоигри или други мултимедийни забавления. Предлага се с операционната система Windows 10.

Технологията ScreenPad™ на ASUS обаче си остава главният акцент в новия модел. Тя позволява комбинирането на тъчпад и пълноцветен, чувствителен на докосване дисплей.

Така ASUS ZenBook Pro 15 променя изцяло начина по който потребителите работят и използват своя лаптоп. ScreenPad™ може да се персонализира, да се интегрира с различни Windows приложения, както и със специално разработени програми, наречени ScreenPad™ приложения.

По този начин на практика ASUS поставя началото на цяла нова екосистема за приложения, които да предоставят повече продуктивност и нови функционалности на клиентите, закупили лаптопа.

 

Припомняме, че все още е в сила и промоционалната кампания на ASUS за крайни потребители в България, с която компанията ще предостави стойностни подаръци под формата на софтуер и популярни видеоигри на всеки клиент, който закупи лаптоп на ASUS с новите процесори на Intel.

Предложението ще бъде валидно до края на септември, като в зависимост от стойността на процесора цените на подаръците ще варират между 70 и 135 евро. Повече информация за инициативата е достъпна на адрес: https://www.asusplus.bg/bg/gift/.

Continue Reading

Джаджи

ASUS пуска на българския пазар геймърския лаптоп от ново поколение ROG Strix SCAR II

Published

on

Технологичната компания ASUS пусна в продажба на българския пазар геймърския лаптоп от ново поколение ROG Strix SCAR II. Моделът, който беше представен в България на 25 юли, комбинира иновативен 144-херцов, теснорамков дисплей с висока производителност, иновативна многоантенна Wi-Fi технология и редица допълнителни функционалности, създадени специално за геймърите. ROG Strix SCAR II вече е достъпен в търговската мрежа в България.

 

Лаптопът е оптимизиран специално за игри от жанра FPS (First Person Shooter – шутър от първо лице). С компактните си размери той е лесен за носене, което позволява на геймърите да разполагат с висококачествена машина за игра навсякъде. Отличителна черта на ROG Strix SCAR II са двете контрастиращи текстури, които образуват функционална диагонална черта на капака, светещото лого на гейм серията RoG, както и ефектната маркировка върху клавиатурата, наподобяваща кевлар.

 

ROG Strix Scar II е достъпен в България в множество различни конфигурации. Процесорът на модела е 8мо поколение Intel Core i7-8750H, а сред останалите характеристики са 16GB DDR4 RAM памет с опция за увеличаване до 32GB и видеокарта NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB (GL504GM) или GTX 1060 6GB (GL504GS), което го прави подходящ дори за най-ресурсоемките игри. Сред иновациите в лаптопа е и първият в света 144-херцов, теснорамков дисплей със супербързо време за реакция от 3ms на gray-to-gray (GTG). Друга особeност е вградената HyperCool Pro технология за охлаждане на високопроизводителните централен и графичен процесори. Освен това лаптопът е първия в света с многоантенна технология за безпроблемна Wi-Fi връзка.

 

Припомняме, че неотдавна ASUS стартира в България и своята програма за лоялност ROG Club, с която клиентите, закупили гейм лаптоп от фамилията RoG, получават стойностни подаръци, възможност да трупат точки, да изпробват най-новите лаптопи ROG, веднага след като бъдат налични на местния пазар, да участват в турнири и други събития, организирани от ASUS, включително и в такива, достъпни само за членовете на клуба, както и да получават разнообразни награди.

Все още е в сила и промоционалното предложение на ASUS за клиентите, които закупят лаптоп на компанията с новите процесори на Intel. Те ще получат и множество стойностни подаръци под формата на софтуер и популярни видеоигри на всеки клиент. Предложението ще бъде валидно до края на септември, като в зависимост от стойността на процесора цените на подаръците ще варират между 70 и 135 евро. Повече информация за инициативата е достъпна на адрес: https://www.asusplus.bg/bg/gift/.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени