Свържете се с нас

Лизинг

Райфайзен Лизинг подписа нова кредитна линия с Банката за Развитие към Съвета на Европа

Публикувана

на

Райфайзен Лизинг България ЕООД и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха нова кредитна линия в размер на 20 млн. евро за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия (МСП) в България.

Със средствата от заема Райфайзен Лизинг ще отпуска на българските компании лизингово финансиране за покупката на машини и оборудване, транспортни средства, медицинска техника, оборудване за магазини, складове и производство, специализирани производствени линии, строителни машини и др.

„Споразумението ще отблокира достъпа до финансиране за много български малки и средни предприятия, и ще помогне за създаването на нови работни места, във време когато създаването им и запазването им е приоритет за правителствата в Европа, както и за Банката за Развитие на Съвета на Европа. Удовлетворени сме от възможността да си сътрудничим по тази тема с Райфайзен Лизинг България“, коментира Ролф Венцел, Гуверньор на БРСЕ.

„Благодарение на финансирането от БРСЕ допълнително ще разширим подкрепата си за малките и средни фирми в България – гръбнакът на националната икономика и ще помогнем за повишаване на тяхната конкурентоспособност“, коментира Добромир Добрев, Заместник-председател на УС Райфайзенбанк (България), който отговаря за корпоративното банкиране, капиталовите пазари и лизинговата компания.

Това е шестата кредитна линия, отпусната на компания от Групата Райфайзен в България, като с нея общата сума на предоставеното финансиране от БРСЕ ще възлезе на 120 млн. евро.

Към момента отворените линии с европейска подкрепа, по които Райфайзенбанк и Райфайзен Лизинг България отпускат финансиране на българския бизнес възлизат на 505 млн. евро – както по гаранционни споразумения, така и по кредитни линии.

Прочети още
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Лизинг

ЕИБ предостави 100 млн. евро на германската финансова група

Публикувана

на

От ляво на дясно зам.-председателят на ЕИБ Амброаз Файоле, Себастиан Хирш и Г. Крист (GRENKE). Снимка: ЕИБ

Кредитът е за стимулиране малки и средни предприятия (МСП).

Днес Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) предостави на немската GRENKE дългосрочен кредит с ниска лихва до 100 млн. евро.

Базираната в Баден-Баден, германска финансова група е партньор на малки и средни предприятия (МСП). Тя предлага на клиентите си услуги на едно гише за лизинг, факторинг и банкови продукти. Това е първото подобно споразумение между банката на ЕС и GRENKE.

Заместник-председателят на ЕИБ, Амброаз Файоле, отговарящ за операциите в Германия, подчерта: „С продуктовия си микс GRENKE предоставя подкрепа за растежа и развитието на на иновативни малки и средни предприятия. Насърчаването и укрепването на този сектор, особено на начинаещите предприемачи и стартъпите, е един от основните приоритети на ЕИБ. Именно те ще осигурят растеж в Европа и работни места в бъдеще. Затова приветствам факта, че в лицето на GRENKE открихме нов и силен партньор в сферата на финансовите услуги. Със своя бизнес модел те допринасят за устойчивото постигане на тази цел, както в Германия, така и извън нея.

Членът на борда на директорите на GRENKE AG Себастиан Хирш от своя страна заяви: „Ние сме много доволни, че чрез това сътрудничество с ЕИБ малките и средни предприятия в цяла Европа вече могат да се възползват от атрактивни лизингови условия. Работейки в 26 европейски държави, GRENKE е партньор на МСП в продължение на 40 години. Нашата сила е бързата и лесна процедура за обработка на лизинг заявки. Вече сме сключили около 39 000 лизингови договора в Германия чрез партньорства с банки.“

Прочети още
Реклама

Най-четени