Connect with us

Крипто

Роналдиньо пуска своя криптовалута с футболна цел

Published

on

Money_packs

Бразилският футболист Роналдиньо обяви, че пуска своя криптовалута. Тя ще се казва Ronaldinho Soccer Coin (RSC), която поема постигнатото до момента от World Soccer Coin, съобщава CCN.

Целта на RSC е да помогне за развитието на футбола в дигиталната ера. Роналдиньо се надява с времето чрез криптовалутата да създаде футболна академия, футболни турнирни на аматьорско и дори глобално ниво, както и да има платформа за онлайн залагания.

Освен това RSC ще се използва и за създаването на дигитални VR стадиони, които ще анализират постиженията на играчите и ще са по-зрелищни. Предвижда се да има и блокчейн база данни, с която да се създават отбори и да се пази информацията за тях.

Виртуалните стадиони ще са на 300 места по света, като трябва да се появят до три години в Африка, Азия и Близкия Изток. Първите два VR стадиона трябва да са готови в Югоизточна Азия още този месец. Предвиждат се и eSports турнири.

Крипто

Bitcoin се завръща към традиционната си нестабилност

Published

on

bitcoin

Bitcoin изглежда все повече се завръща към традиционната си нестабилност и големи и резки промени в цената си. Криптовалутата имаше доста активен уикенд, в който се срина с над $1000 и след това върна по-голямата част от загубите си.

През миналата седмица Bitcoin зарадва почитателите си като прескочи цената от $8000 и достигна над $8325. След това към края на седмицата се “укроти” на цена от около $7900.

В петък обаче криптовалутата се срина до $7138, а в събота се понижи и до $7056. След това криптовалутата започна период на лек ръст, като се покачи до $7295.

В неделя Bitcoin записа нов рязък ръст до $8070. След което отново се успокои в рамките на $7800-$8000.

Криптовалутата започва и новата седмица с подобна нестабилност. Рано сутринта в понеделник тя се повиши до $8221, след което веднага падна до $7900. Изгледите са, че резките промени в цената на криптовалутата ще продължат и през следващите дни. С увеличаването на интереса към нея се увеличават и опитите за продажби на късо и съпротивата на “мечките”, което води до подобни резки амплитуди в цената.

Continue Reading

Крипто

Алтернативните криптовалути с опит да подобрят представянето на Bitcoin

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

През последните дни голяма част от еуфорията покрай криптовалутите е насочена към Bitcoin. След бляскав старт на седмицата, цената на Bitcoin за сега се успокоява, като успява да се задържи над $8000. Алтернативните криптовалути се опитват да се възползват от почивката, като покажат по-добро представяне, обобщава CoinDesk.

Ethereum например се покачи до 8-месечен връх с цена над $270. Криптовалутата също постигна ръстове спрямо последните 50 дни и 200 дни, което се смята за индикатор, че пазарът влиза в период на растеж.

XRP също отчете голям ръст, както и най-доброто си представяне от декември насам. Цената на криптовалутата вече е почти до $0,50. XRP е и най-добре представилата се криптовалута в сряса, следвана от Ethereum, Cardano, Stellar, Binance Coin и EOS. Единствено Bitcoin Cash записва лек спад, след като достигна 6-месечен връх във вторник.

Сред по-малките криптовалути също има големи успехи. Project Pai записва 28% ръст за 24 часа, следвана от Tezos с 21% и Lisk s 18%. Не е изненада, че след успешния ръст и задържането на постигнатото от Bitcoin, сега вниманието се насочва и към останалите криптовалути, които също ще се възползват от повишения интерес. Отново зависи най-вече от представянето на Bitcoin колко ще продължи този по-голям интерес.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin с най-голям месечен ръст от ноември 2017 г. насам

Published

on

Bitcoin

Ръстът на Bitcoin през последните дни е много голям и достигна най-високи нива от 10 месеца насам.

Анализ на Bitstamp показва, че цената на криптовалутата бележи и най-големия месечен ръст от ноември 2017 г. насам.

Във вторник Bitcoin достигна ниво от $8335 преди да се понижи до $8030, където се задържа. Само от началото на май досега, криптовалутата записа около 51% ръст на цената си.

За да се запази статистиката за най-голям месечен ръст от ноември 2017 г. насам, Bitcoin трябва да завърши месец май с цена над $7350. Засега това изглежда доста лесно постижимо.

В случай, че Bitcoin запази ръста си, дори и с по-бавно темпо, то криптовалутата ще запише по-добро представяне и от август 2017 г.

Прогнозите за Bitcoin винаги включват и едно “но”, тъй като криптовалутата може да се срине рязко във всеки един момент.

Въпреки това основните нагласи са оптимистични и са си поставили за цел $8500 като следваща граница.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin започна да флиртува и с границата от $8000

Published

on

bitcoin

Bitcoin продължава с резкия си ръст през последните дни. Критповалутата завърши понеделник с още един голям скок като за кратко надмина границата от $8000 на цената си.

Късно вечерта в понеделник криптовалутата достигна $8059, което е най-високата точка от повече от 9 месеца насам, отбелязва CoinDesk. В часовете след това цената леко се повиши, като рано сутринта във вторник беше около $7987.

Само за 24 часа криптовалутата е регистрирала обем от 27 млрд. долара на търговията си. Задържането на цената в рамките на $100 след пореден голям скок, е още един обнадеждаващ фактор.

Все повече започва да изглежда, че криптовалутата се завръща към дните на растеж, при това по-рано отколкото се очакваше. Въпросът сега е дали представянето на Bitcoin през последните седмици и особено през последните дни ще е достатъчно за инвеститорите да ги убеди, че рискът от рязък срив става все по-малък. Ако това се случи, Bitcoin може да набере нужната инерция.

Данните на CoinDesk показват, че поведението на криптовалутата е много сходно с това през 2014 г. и 2015 г., когато беше краят на предишният “мечешки пазар”. Историята изглежда се повтаря, но този път с доста по-високи цени.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin се изстреля до $7577 през уикенда, започва седмицата с борба да се задържи над $7000

Published

on

bitcoin

Bitcoin изглежда се връща все повече към стария си ритъм на резки повишения и понижения на цената си. В неделя цената на криптовалутата се изстреля до $7577, а рано в понеделник сутринта тя се бори да се задържи на ниво над $7000.

Нивото от $7577 е най-високото от август 2018 г. След подобен рязък скок известен спад е очакван, пазарът се опитва да се нормализира и успокои.

Случващото се отново се смята за показател, че дните на “мечешки пазар” са приключили и криптовалутата се подготвя за нови, по-трайни растежи. Това влияе и на останалите криптовалути, които също наблюдават увеличаване на интереса към тях. Техният ръст може да се окаже конкуренция за Bitcoin.

Очаквания са, че въпреки опитите за понижение на цената, Bitcoin ще продължи да расте. Разбира се, криптовалутата винаги е имала свой, уникален подход, който трудно се прогнозира. Но поне за сега нейното поведение сякаш отговаря все повече на очакванията и дори надскача най-положителните прогнози. Рискът за рязък срив винаги остава, но изглежда това започва да притеснява все по-малко инвеститори.

Continue Reading

Fintech

Bitcoin с 8-месечен връх и силни сигнали за продължителен ръст

Published

on

bitcoin

Bitcoin достигна 8-месечен връх на цената си, като прескочи и се задържа над границата от $6200. Освен това криптовалутата показва най-силните сигнали за ръст от началото на 2018 г. насам, отбелязва CoinDesk.

Само от 1-ви април досега, Bitcoin скочи значително от нивата си от около $4000. Сега следващата цел за криптовалутата е границата от $6500, където се очаква нов опит на “мечките” да се опитат да понижат цената ѝ.

Въпреки това RSI статистиката все още показва оптимистични нагласи. RSI стойността на Bitcoin е 65 за изминалата седмица, което е най-високото ниво от първата седмица на януари 2018 г., когато и цената на криптовалутата беше на най-високите си стойности.

Индексът обаче и опасно близо до числото 70, което се смята за символ, че даден актив е купуван твърде много и може да се очаква понижаване на цените. 50 е златната среда. Обикновено RSI се използва в комбинация с няколко други сигнала и не се разчита само на него.

Въпреки това оптимизмът около криптовалутата се засилва и това става все по-видимо в нейната цена.

Continue Reading

Най-четени