Свържете се с нас

Крипто

Стагнацията на Bitcoin пазара може да продължи още 18 месеца

Публикувана

на

bitcoin

Пазарът на Bitcoin изпитва трудности през по-голямата част от тази година. Според изпълнителния директор на BitMEX Артър Хайес, стагнацията на пазара може да продължи още 18 месеца, казва той през Yahoo Finance.

„Базирам прогнозата си на досегашния си опит“, коментира Хайес. Според него ситуацията на пазара в момента много наподобява ситуацията от 2014 г.

„Започнах с Bitcoin през 2013 г., когато цената се качи от $250 до $1300. После от 2014 г. до 2015 г. беше ядрен мечи пазар. Цените се сринаха, обемите се сринаха, беше много, много трудно да се изкарват пари“, допълва той.

Сегашното мнение на Хайес противоречи доста остро с предишната му прогноза през юни т.г. Тогава той обяви, че очаква Bitcoin да достигне цена от $50 000 до края на тази година.

Очакванията тогава бяха, че е нужна само една положителна новина от регулатор за бъдещето на криптовалутата и цената ще се изстреля. Това обаче не се случи и регулаторите останаха сравнително неутрални и по-скоро негативно настроени към повечето аспекти на криптовалутите. Затова пазарът в момента е почти в стагнация с минимални амплитуди в цените в очакване на голяма положителна новина или индикация.

Крипто

Bitcoin Cash се раздели на два блокчейна

Публикувана

на

Криптовалутата Bitcoin Cash се раздели на два блокчейна, съобщава Coindesk. Това е процес, който се очаква от известно време и най-накрая се случи след като двете спорещи страни не намериха решение на различията си.

Причина за разделението е, че трябваше да се избере един от два конкуриращи се протокола за ъпдейт на Bitcoin Cash. Тъй като поддръжниците не са склонни на компромиси, в крайна сметка вече са активирани и двата протокола.

Първият е дело на Bitcoin ABC и въвежда промени и ъпгрейди в мрежата като промяна на реда на транзакциите, за да се увеличи „вместимостта“ на блока, както и съвместимост с други криптовалути.

Вторият ъпдейт е Bitcon SV, който категорично отхвърля промените и иска завръщането на стария код от оригиналния Bitcoin протокол на Сатоши Накамото. Основната промяна тук е рязкото увеличение на размера на блока от 32МВ на 128МВ.

За сега не е ясно коя от двете вериги ще придобие по-голяма популярност нито дали и двете ще продължат да съществуват.

Bitcoin Cash се създаде именно от разделение от основния Bitcoin след подобен спор за нови промени в него.

Прочети още

Крипто

Bitcoin падна до най-ниските си нива за годината

Публикувана

на

Cryptocurrency, bitcoin

Криптовалутата Bitcoin отново не успява да отговори на оптимизма на инвеститори и анализатори. Малко след като се появиха повече по-положителни прогнози и очаквания, цената на виртуалната валута се срина до най-ниските си нива през тази година.

Bitcoin се срина до $5280, преди да върне част от загубите си и да се задържи около на нива около $5640. С това криптовалутата наруши и стабилното си представяне без резки промени в цената си, което продължи около месец и половина.

Именно затова повечето инвеститори и анализатори смятаха, че това ще е най-ниската точка и пазарът ще започне да се възстановява. Bitcoin обаче отново изненада, като това е най-ниското ниво не само през тази година, но и от октомври 2017 г. насам.

Сегашната ситуация е сложна и трудно предвидима. Тя може да уплаши инвеститорите допълнително и да ги накара да продават още. Други ще се мотивират да купуват на по-ниските цени. Броят на ентусиастите обаче може да не е достатъчно голям, за да покрие загубите и цената на Bitcoin може да се задържи ниска още известно време.

Криптовалутата се нуждае от поредица от положителни новини, които да върнат увереността на инвеститорите. Засега обаче подобни новини липсват.

Прочети още

Fintech

Основният бизнес Alipay скоро ще бъдат технологичните услуги, а не плащанията

Публикувана

на

Ant Financial

Финтех компанията на Alibaba ще развива финансови технологии.

Ant Financial – финтех филиала на Alibaba, вижда своето бъдеще в технологични услуги, а не само в плащанията, заяви главният ѝ изпълнителен директор Ерик Джинг в ексклузивно интервю за CNBC.

Ant Financial управлява една от най-големите платформи за мобилни плащания в Китай, Alipay, която има повече от 700 милиона активни потребители. Това е и основната дейност на компанията в момента.

Наскоро обаче обяви нов бранд, под който ще продава технологични услуги на финансови институции като банките.

Ant Financial вече е инвестирала в редица технологии като блокчейн.

Ерик Джинг, заяви, че те се приемат като финтех компания и че Alipay е начална инициатива, чиято цел е да покаже, какво може да се направи с технологиите.

Ant Financial, още от първия ден, се позиционира като технологична компания. Преди това просто искахме да сме сигурни, че наистина използваме технологиите, за да сме иновативни, за да създадем примери, за да предефинираме финансовите услуги по начин, които хората да могат да почувстват, да пипнат“ – разказва той в интервюто, излъчено днес.

Засега 50% от приходите на Ant Financial идват от плащанията през Alipay.

Запитан дали технологичните услуги, ще бъдат основният бизнес в бъдеще, Ерик Джинг заяви: „В дългосрочен план, да, но Alipay ще бъде водещият потребителски продукт“.

Понеже последните години финтех фирмите в Китай изобщо бяха проверявани от регулаторите, сега те затягат правилата за тях.

Например, Китайската народна банка, този месец предложи правила, които ще наложат по-стриктни изисквания за капиталови резерви за Ant Financial и другите играчи.

Очаква се те да влязат в сила през първата половина на 2019 г.

Ерик Джинг обяви, че пренасочването на фокуса на компанията към технологичните услуги, не е свързан с повишените изисквания на Пекин. Той добави, че регулаторите са изиграли „поддържаща роля“, както за Ant Financial, така и за целия финтех бранш в Китай.

Друга тема засегната в интервюто бе за евентуалното първоначално публично предлагане (IPO) на Ant Financial, която е една от най-ценните частни финтех компании в света с оценка от 150 милиарда долара.

Неотдавна Financial Times цитира банкери в свой доклад, че листването на Ant Financial отново е на дневен ред.

Според Ерик Джинг обаче, компанията никога не си е определяла график за IPO.

Никога не сме имали програма за това. Ако бъда откровен, повече се интересуваме от това, върху което трябва да се фокусираме. Номер едно – да разработваме технологии. Номер две – как реално да използваме технологията, за да даваме стойност на повече хора по целия свят, да направят финансово включване„.

Виждаме огромна възможност пред нас … ето защо IPO е само един вид етап на развитие, нещо естествено, но не сме си го поставили като крайна цел. Нашата цел е на колко потребители можем да служим“ – заяви в заключение Ерик Джинг.

Прочети още

Fintech

Спадът на Bitcoin ще продължи до средата на 2019 г.

Публикувана

на

bitcoins

Годината върви към своя край и все повече анализатори гледат към следващите 12 месеца. За сега изглежда, че Bitcoin няма да успее да се завърне към предишните си висоти в рамките на следващите няколко седмици. А според анализатора Уили Уо, това няма да се случи още няколко месеца, съобщава CCN.

От средата на октомври Bitcoin се задържа в нивата между $6300-$6700, като за сега цената варира в доста малки граници и постепенно. Според Уо Bitcoin няма да успее да стъпи на стабилна основа поне още няколко месеца. Той очаква раздвижване да има едва през второто тримесечие на 2019 г.

Основните проблеми според него са спадът на ключови индикатори като NVTS – оценката на мрежата спрямо обема на транзакциите. Това изпраща сигнал към инвеститорите да продават. Инерцията на Bitcoin BNM, също все още не набира сила, което трябва да се случи преди пазарът да започне да расте.

Според Уо за сега ще продължи да има леки промени в цената на Bitcoin. Той не очаква тя да прехвърли много над границата от $7000.

Прочети още

Крипто

Китай вдигна забраната за притежание на криптовалути

Публикувана

на

bitcoin, cryptocurrency

Биткойнът вече се признава като правен актив, който може да бъде законно притежаван, прехвърлян и използван като средство за плащане на стоки и услуги в Китай. Това реши Международният арбитражен съд Шенжен, след като беше забранил наложил забрана върху крипвалутата през 2017 г.

В края на миналата година търговията с биткойн и криптовалути изобщо беше забранена от китайското правителство. Последствията от това решение бяха очевидни, когато стойността на биткойна спадна от тогавашното ниво от 4000 долара с около 20%. Спадът се дължи и на това, че заводите за добив на криптовалути в цял Китай бяха затворени в бърз отговор на правителствената политика. А азиатската страна разполага с едни от най-големите платформи за добив на планетата.

Бизнесът в различни части на Китай приема биткойн като средство за плащане за услугите си. Това включва най-старата технологична публикация в Китай, Beijing Sci-Tech Report (BSTR). Все повече хотели също се насочват към този тип плащане.

Страната първоначално се противопоставяще на използването на криптовалути, като посочи отрицателното им въздействие върху предстоящата девалвация на юана.

Прочети още

Fintech

Bitcoin започна седмицата с нов спад

Публикувана

на

bitcoin

Bitcoin продължава с тенденцията да не успява да задържи дори малките ръстове, които трупа в рамките на няколко дни. Сега криптовалутата отново загуби прираста от края на миналата седмица, съобщава CCN.

Цената на криптовалутата достигна нива от 6500 долара към края на миналата седмица. През уикенда обаче тя се понижи до 6312 долара. В понеделник се отбеляза лек опит за повишение, но с малки темпове.

Едва рано във вторник сутринта Bitcoin достигна 6444 долара. Според CCN очакванията са нова вълна на спадове, макар и с по-малки амплитуди спрямо миналата година. Новата психологическа граница е 6271 долара, която ще е и нова ниска точка за „мечешкия“ пазар.

Прочети още
Реклама

Най-четени