Connect with us

Крипто

Съдят Nvidia за подвеждаща информация за приходите от криптовалути

Published

on

NVidia

През 2018 г. Nvidia се оказа в сложната ситуация да изпитва недостиг на видеокарти за най-големите си фенове, защото те бяха изкупувани бързо от “копачите” на криптовалути. За компанията това се превърна в източник на добри доходи, но сега тя се оказва дадена на съд заради подвеждаща информация, съобщава CCN.

Делото е заведено от акционери на Nvidia, които твърдят, че компанията е твърдяла, че е “майстор на управлението на продуктовите си канали” и че ще се справи със сриващия се криптопазар, който доведе до трупането на голям инвентар непродадени конфигурации за “копане” на криптовалути.

Според инвеститорите това не се е случило, компанията е направила много грешки и резултатът е сриване на акциите ѝ с 54%. Акционерите са недоволни и от твърденията на Nvidia, че гейминг индустрията е силна в момента и тя ще покрие разликата от срива при криптовалутите.

Акционерите, които използват компанията Schall Law Firm, която да ги представлява в делото, твърдят, че публичните изявления на Nvidia са били подвеждащи и “когато пазарът научи истината, инвеститорите претърпяха загуби”. За сега компанията не е коментирала делото, което все още не е прието за разглеждане от съда.

Крипто

OKEx ще въведе поддръжка на Tron

Published

on

Blockchain

Четвъртата по големина Bitcoin борса, OKEx, ще въведе поддръжка на т.нар. “стабилна монета” Tron, съобщава CCN. Това е следствие на увеличаващия се интерес от клиентите на компанията, казва самата тя.

OKEx планира да поддържа три протокола – USDT-Omni, USDT-ERC20 и USDT-TRON. За сега борсата не казва кога точно ще въведе поддръжката, като ще направи това по-късно.

Това ще промени икономиката на Tron, като криптовалутата ще има както TRX цена, така и цена, свързана с класическата валута. Другата популярна стабилна монета, EOS, за сега остава извън полезрението на OKEx, но при достатъчно интерес и добро представяне на Tron, това може да се промени.

Continue Reading

Крипто

Криптопазарът достигна дъното, смята Браян Кели

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

Популярният криптоинвеститор Браян Кели смята, че криптопазарът може да е достигнал дъното. В интервю за CNBC Fast Money Кели казва, че отказът на CBOE от Bitcoin фючърси е индикатор за това.

Според него мечият пазар е “изтощен” и вече започват да се показват признаци на възстановяване. “Мисля, че ще можем да погледнем назад и да кажем, че това беше дъното. Имаше няколко фактора, които видяхме да се променят след дъното през декември. Ключови фундаменти се подобряват. Започваме да виждаме продавачите да се изтощават и да навлизат институциите”, казва Кели.

Той прогнозира, че ще дойде момент, в който цена между $3000 и $4000 за Bitcoin ще бъде гледана като чудесна възможност да се влезе на пазара. Кели обаче не се наема със срокове кога ще дойде този момент.

Continue Reading

Банки

Citibank се е отказала от плановете си за своя криптовалута

Published

on

Citibank се е отказала от своята криптовалута, съобщава Coindesk. Банката експериментира със своята Citicoin от няколко години.

Тестовете показват, че криптовалутите действително са добра технология с потенциал, но има други по-ефективни и ефикасни начини да се подобрят системите за плащания в банките. Citi е решила да използва именно тези други методи, за да подобри плащанията.

Според банката, технологиите на криптовалутите имат още да се развиват, но тя не може да чака. Тя иска да внедри подобренията в системите си сега, а не да очаква бъдещето. Освен това така ще може да работи в рамките на регулациите и няма да се налага издаването на нови разрешителни.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin има само 5% шанс да достигне $10 000 в следващите 6 месеца

Published

on

bitcoin coins

Шансовете Bitcoin да достигне цена от $10 000 в рамките на следващите шест месеца са минимални. Това показва анализ на Skew Markets на базата на досегашното представяне на криптовалутата, съобщава CCN.

Според анализаторите от Skew Markets вероятността Bitcoin да прескочи границата от $10 000 през следващите шест месеца е само 4.6%. Дори нивото от $8000 за сега изглежда трудно постижимо със само 10% вероятност.

Според Skew Markets представянето на Bitcoin ще продължи да е доста скромно. Анализаторите очакват едва 20% вероятност криптовалутата да достигне дори $6000 до септември т.г.

Положителната новина е, че дневният обем се увеличава. Само през този месец имаше пет поредни дни с дневен обем над $10 млрд. А през последните 5 месеца обемът се е увеличил с около 150%. Пазарът сякаш бавно се оздравява, но все още е нужно време преди да е готов за големи постижения от гледна точка на цените, смятат анализаторите.

Continue Reading

Fintech

Регулациите ще съживят криптопазара, смята SEC

Published

on

bitcoin

Американската Комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC) смята, че регулациите ще съживят криптопазара. Наближава криптопролет, казва Валери Сцзепаник, главен съветник по дигиталните активи към SEC по време на конференцията SXSW в Тексас, цитирана от CCN.

“Смятам, че ако искаме да подушим криптопролет във въздуха, то ще трябва хората да вървят заедно с регулаторите. Аз мисля, че пролетта ще дойде”, коментира Сцзепаник.

Според нея правилните регулации ще мотивират иновациите. За целта ще се търси баланс между гъвкавост на правилата и иновациите. SEC е избрала подход на по-малко конкретика, което може да е трудно за новите компании да знаят до къде могат да се простират, но ще помага на развитието на иновациите.

Ще се разчита предимно на принципи, което ще даде повече възможности на компаниите. Трябва да се внимава правилата да не поведат технологиите в една или друга посока, допълва Сцзепаник.

“Хората харесват да слагат етикети на всичко, но ние винаги гледаме зад етикета, за да видим какво точно се случва. След това ще му дадем етикета, който заслужава според закона”, казва тя по повод криптовалутите и множеството им версии.

Continue Reading

Fintech

CBOE се отказа от пускането на Bitcoin фючърси този месец

Published

on

bitcoin

CBOE (Chicago Board Options Exchange) обяви, че през март няма да пуска нови Bitcoin фючърси. Борсата допълва, че обмисля как да продължи да предлага дигитални деривати.

CBOE допълва, че вече публикуваните XBT фючърси остават и ще продължат да се търгуват. Не се дава и срок, в който ще се възобнови публикуването на нови фючърси. В момента последният Bitcoin фючърс на CBOE изтича на 19-ти юни т.г.

Това е поредна отрицателна новина около криптовалутата през последните дни. За сега тя не се отрази особено на цената на Bitcoin, която е около $3859. Това е близо и до цената на Bitcoin фючърса на CBOE, който изтича следващия месец.

Continue Reading

Най-четени