Connect with us

Крипто

Три пречки пред ръста на Bitcoin

Published

on

bitcoins

Bitcoin продължава да задържа ниво в рамките между $6000 и $7000, въпреки очакванията, че е време за нов ръст. Според анализ на Coindesk, има три пречки, които не позволяват това да се случи.

Анализаторите сега са приели, че новият индикатор за ръст е прескачане на границата от $7402 – това беше най-високата стойност за септември 2018 г. Реализирането на тази цел обаче може да се окаже трудна.

Първата пречка е тенденцията на по-траен спад. За сега най-високото ниво на Bitcoin за месеца е далеч от пика през септември и предишния голям връх през юли т.г. Това създава дълга линия надолу.

Освен това Bitcoin все още не може да подобри нивото си спрямо 22-ри септември т.г. Той създава хоризонтална линия от тогава, която се превръща в ключово препятствие.

Последната пречка е още по-дългия период на спад спрямо март т.г. От тогава досега Bitcoin нито веднъж не е прескочил най-високата стойност на март. Нещо повече, всеки съответен пик е по-нисък от предишния, а през последната седмица цената на криптовалутата е почти “бетонирана” в равна линия. Това показва, своеобразно изчакване на пазара и инвеститорите, които очакват да се случи “нещо”, което да им даде индикатор какво да правят.

Все пак има и утешителна новина – нивото на Bitcoin през тази седмица се задържа по-високо от това през миналата седмица. Този признак обаче все още не е достатъчен за по-траен оптимизъм.

Крипто

Bitcoin достигна най-високите си нива от 5 месеца насам

Published

on

bitcoin

Цената на Bitcoin прехвърли границата от $5500, което е и най-високото ниво на криптовалутата от 5 месеца насам. В началото на търговията цената доближи дори $5650, като след това се задържа на ниво с около $100 по-ниско.

Това се отразява добре и на общата капитализация на криптовалутата, която вече достига $96,9 млрд. и отново се доближава до границата от $100 млрд. Има и увеличение на обема на транзакции.

Случилото се е и първото “златно кръстовище” при което средните стойности за последните 50 и 200 дни са положителни. Това се смята като сериозен индикатор за очертаваща се дългосрочна тенденция на покачване на пазара и се случва за пръв път от 0ктомври 2015 г. насам.

Все пак Coindesk отбелязва, че този индикатор показва повече досегашната тенденция, която действително е положителна, но не трябва да се приема като гарант за траен ръст занапред. Оптимизмът на пазара обаче все по-видимо се увеличава и индикациите за очаквания ръст на цената през втората половина на годината изглеждат все по-чести.

Continue Reading

Крипто

Майк Новограц е 85% сигурен, че Bitcoin няма да се срине отново

Published

on

bitcoin

Известният криптоинвеститор Майк Новограц обяви, че е 85%, че Bitcoin вече е видял дъното и няма да се срине отново скоро, съобщава анализаторът и основател на Adaptive Capital Уили Ву.

Ву обяви в Twitter, че е потърсил мнението на водещите инвестиционни фондове и анализатори в криптосредите за това дали криптовалутата вече е стигнала дъното и действително започва да се възстановява. Преобладаващото мнение е положително.

Основателят на Adaptive Capital смята, че вероятността за това е 95%. По 90% вероятност казват Джеси Пауъл на KrakenFX и анализаторът Арджън Балажи.

Така Новограц се оказва от най-умерените оптимисти. Въпреки това Новограц винаги е бил от внимателните в изказванията си, така че дори и неговите 85% звучат доста смело. Те отразяват общите нагласи на криптопазара, че най-трудното вече е преминало и започва бавно възстановяване.

Според проучването на Ву, най-малки оптимисти са в Lucid Investment, където Тайлър Дженкс смята, че има само 20% вероятност пазарът да не се срине пак. Ву отбелязва и допълнението на Джеймс, който макар и голям оптимист, напомня, че ново дъно винаги е възможен фактор.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin започва седмицата с битка срещу “мечките”

Published

on

bitcoin

Bitcoin започва новата седмица с битка срещу “мечките” още от първите часове. Криптовалутата показа няколко признака на “мечи пазар”, който се опитва да се завърне след като загуби доста от позициите си през този месец, съобщава CoinDesk.

Въпреки това засега Bitcoin се задържа над $5200, което е едно от психологическите нива. “Мечките” обаче все още не са се отказали и се очаква да продължат с активните си опити и през следващите дни.

Основните индикатори на криптовалутата засега продължават да показват положителни тенденции и да мотивират “биковете”, че Bitcoin най-сетне започва да излиза от трудния период. Криптовалутата все още не е преодоляла напълно трудностите и рискът от завръщане на “мечките” не е малък.

Но индикациите са, че все пак позициите им бавно отслабват. И двата лагера за сега са внимателни и изчакват, но са и в постоянна готовност за бързи действия. Това ще направи и тази седмица доста напрегната за инвеститорите в Bitcoin, като битката може да е и за всеки долар нагоре или надолу в цената.

Continue Reading

Fintech

Индия изолира криптостартъпите от финтех програмата си

Published

on

Централната банка на Индия подготвя “пясъчник”, в който ще позволи на финтех компании да работят и да тестват и предлагат услугите си. В него ще се допускат блокчейн стартъпи, но не и фирми, които използват криптовалути или криптоактиви, съобщава CoinDesk.

“Пясъчникът” е резултат от почти 3-годишни анализи и проучвания от специален екип на банката. Той ще позволи на финтех компаниите да достигнат по-лесно до клиенти и да развиват технологиите си и услугите си в рамките на известни правила и защити. Системата ще позволи и на институциите да опознаят технологиите по-добре в подготовката на окончателните правила.

Изненадващото е, че всякаква форма на криптовалути и активности, свързани с тях, ICO например, не попадат в разрешените дейности. Решението е свързано със съществуващата забрана в Индия за традиционните банки да използват криптовалути и да работят със стартиращи компании, които ги използват.

За сега институциите не отстъпват от позицията си срещу криптовалутите. Те обаче са отворени към блокчейн проекти, които използват технологията за други дейности. Като примери са дадени търговски плащания, трансфери на пари, дигитална идентичност и др.

Continue Reading

Застраховане

Компания на Generali с помощта на Accenture стартира услуга базирана на блокчейн

Published

on

Тя е за групови застраховки за служители от типа затворено (вътрешно) застраховане.

Вчера Generali Employee Benefits (GEB) обяви пускането на нова услуга за презастраховане, базирана на блокчейн. Големите компании често предоставят групови застрахователни услуги за своите глобални дъщерни дружества чрез затворено застраховане. То дава възможност на групите да обединяват риска вътрешно, но има нужда да разтовари поне част от риска и към презастрахователи.

Generali Employee Benefits (GEB) е глобална бизнес мрежа на Generali Group, която се фокусира изключително върху предоставянето на решения за служителите за корпоративни клиенти. Основана през 1966 г., GEB е призната за водещ доставчик на решения за ползи за служителите. Тя управлява най-голямата мрежа в света, като оперира в над 100 държави и обслужва повече от 1500 мултинационални компании.

Очаква се решението да улесни работния модел на GEB за ползите на служителите за затворените застрахователни услуги, които предлагат на глобални клиенти широка гама от местни решения за обезщетения на служители, като например живот, краткосрочна и дългосрочна застраховка за инвалидност, злополука и здраве. Тези местни предложения се допълват с презастраховане от Дженерали до затворени или обединяващи услуги, които най-добре обслужват мултинационалните корпорации, които трябва централно да управляват застрахователната схема и финансите.

Разгръщането на услугата, разработена за GEB от технологичната компания  Accenture, идва след успешна демнстрация на прототип. Той е бил тестван миналата година с глобални клиенти: селскостопанската компания Syngenta и местни застрахователи в Испания, Швейцария и Сърбия.

Целта му е да се промени изцяло пазара чрез въвеждане на истинска интеграция на системите, данните и процесите към всички заинтересовани страни в сектора за доходите на служителите. Прототипът е демонстрирал значителни резултати – намаляване на разходите, спестяване на време и подобряване на качеството на данните за всички заинтересовани страни.

Блокчейн е нов тип система от бази данни, която поддържа и записва данни по начин, който позволява на множество заинтересовани страни да споделят уверено и сигурно достъпа и да синхронизират, както договорните споразумения (договори за презастраховане и цесия, превърнати в „интелигентни договори“ – smart contracts), така и основните данни и информация.

Транзакциите и записите се съхраняват в т.нар. споделена счетоводна книга (distributed ledger technology, DLT), която е разпределeна между заинтересованите страни, като се създава ниво на прозрачност, сигурност и доверие, което не е било възможно по-рано, запазвайки собствеността на данните на местно ниво.

Серджо Ди Каро, главен изпълнителен директор на GEB, заяви: „Този ​​прототип представлява стъпка напред за GEB и за застрахователния сектор. Използването на технология блокчейн позволява една наистина свързана екосистема и безпроблемно партньорство между клиенти, консултанти, местни застрахователи и Generali. Блокчейн ще промени не само нашата мрежа, но и индустрията за ползи за служителите, каквато я познаваме”.

Даниеле Пресути, който ръководи застрахователната практика на Accenture в Европа, каза: „Блокчейн технологията създава по-свързана екосистема сред заинтересованите страни, позволявайки надежден начин за обмен на информация и рационализиране на по-рано сложни, ръчни процеси в рамките на застраховането. Имаме удоволствието да работим с Generali Employee Benefits, за да помогнем за революция в процеса на обезщетения на служителите за своите клиенти.“

Решението използва корпоративната технология Corda на R3, приета от Blockchain Insurance Industry (B3i) – съвместна инициатива на 15 глобални застрахователи и презастрахователи, които се събраха в края на 2016 г., за да проучат и тестват потенциала на блокчейн в индустрията.

Инициативата се подкрепя от Generali Group.

 

 

Continue Reading

Крипто

Bitcoin иска да запази април като един от добрите си месеци за 4-та година

Published

on

bitcoin

Месец Април се очертава като традиционно силен за Bitcoin и криптовалутата се бори да запази традицията. Тя е на път да запише април като силен месец за 4-та поредна година, съобщава CoinDesk.

Криптовалутата в момента има ръст от 27% само за този месец. Увеличаване на този ръст за сега изглежда малко вероятно, прогнозира изданието.

За сметка на това основната битка ще е натрупаното до момента да бъде запазено. Bitcoin успява да задържи ниво над $5200 за сега, като очакванията се, че цената може да слезе до $5100.

До момента Bitcoin постепенно успява да преодолее всички типични показатели за “мечешки” пазар. “Биковете” имат още малко работа, като трябва да се постараят да задържат постигнатото до момента още известно време.

След това ще предстои следващата стъпка – трайно задържане на нива над $5200 и поглед към навлизане на “биковете” и по-траен възход на цената. Очакванията, че това ще се случи през втората половина на годината, все още се запазват.

Continue Reading

Най-четени