Connect with us

Крипто

æternity Ventures инвестира в българския блокчейн стартъп – ReCheck

Published

on

ReCheck

æternity Ventures, базирана в България асет мениджмънт компания, инвестираща в блокчейн стартъпи и част от æternity блокчейн, официално приветства ReCheck като част от своята екосистема.

ReCheck е четвъртата българска блокчейн компания, в която æternity Ventures инвестира след WeiDex, TradexSocial и Noble Hire.

Инвестицията ще позволи на българския стартъп, регистриран в Холандия, който разработва инструмент за сигурно съхранение и управление на документи, да извършва транзакции в публичната мрежа на блокчейна æternity.  В допълнение ReCheck ще използва финансирането, за да ускори пускането на нови продукти и услуги.

ReCheck е интерфейс, който осигурява надеждна среда за сигурни бизнес и потребителски взаимоотношения. Към момента  екипът на компанията работи по адаптирането на своите решения към блокчейна на æternity. В това число влиза цялостното пренаписване на умните договори (smart contracts) на компанията, за да бъдат съобразени с програмния език на æternity – Sophia – и интеграцията на вече работещите блокчейн продукти на ReCheck на основната мрежа на æternity.

Управляващите съдружници на ReCheck Емил Стоянов и Емилиян Енев споделят: “Присъствието на æternity Ventures в региона е от ключово значение за подкрепа на компании като ReCheck и ускоряване на развитието им. Радваме се да бъдем част от тази общност и за нас това беше естествено решение за стратегическо партньорство. Подготвяме пускането на практични и полезни продукти върху публичната мрежа на æternity блокчейн и амбицията ни е е да докажем реалното приложение на технологията в бизнеса и живота на хората.

В допълнение двете компании обсъждат възможни следващи децентрализирани апликации, които ReCheck може да разработи за блокчейна æternity.

С екипа ни следим развитието на ReCheck от доста време и се радвам, че днес официално можем да обявим нашата инвестиция в тях и да ги приветстваме като част от нашата растяща екосистема. ReCheck е четвъртата българска компания, в която инвестираме и за нас това е знак за отличното развитие на страната ни като хъб на идеи и качествени екипи в сферата на блокчейн технологията.” –  каза Никола Стоянов, Бизнес директор на æternity блокчейн и Управител на æternity Ventures.

æternity Ventures е базирана в България асет мениджмънт компания, която инвестира и подпомага блокчейн проекти в различен стадии на развитие. Компанията организира и акселерато за блокчейн стартъпи – Starfleet, който осигурява финансова, технологична, продуктова, маркетингова, счетоводна и правна подкрепа на компании в начален стадий на развитие.

Основана през 2016 година, æternity е блокчейн 3.0 платформа за децентрализирани приложения, която има за основна цел да разреши проблемите свързани с мащабирането на блокчейн технологията. Основни предимства на платформата са големият брой на транзакции, които могат да бъдат извършвани паралелно, тяхната поверителност, децентрализираните приложения, които работят и на мобилни устройства и по-добрата възможност за използване умни договори.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Крипто

Bitcoin се върна над $11 000 за пръв път от 3 седмици

Published

on

bitcoin

Bitcoin запазва традицията да прави големите си ръстове в цената в края на уикенда. И този път криптовалутата записа голям скок на цената си, която за пръв път от три седмици прескочи нивото от над $11 000.

Bitcoin започна неделята от сравнително добра позиция, около $10 800. През сутринта обаче цената се понижи до $10 573, след което прекара по-голямата част от деня малко над $10 720.

Привечер Bitcoin се изстреля рязко до $10 919 и прекара останалата част от деня над това ниво, но под $11 000. Това обаче се оказа достатъчно добра позиция и с отварянето на азиатските пазари, цената на Bitcoin тръгна рязко нагоре.

Тя прескочи $11 000 с лекота и продължи да се качва до $11 396 преди да се укроти малко. През неделя обемът на транзакции е бил около $3.9 млрд, като е нужен дори по-голям обем, за да може ръстът на цената да се запази и потвърди.

Доброто представяне на Bitcoin влияе и на другите криптовалути. Те също записват повишения на цените, макар и с не толкова големи скокове. Все пак криптовалутите общо са добавили над $9 млрд. към пазарната си капитализация и изглеждат в позиция за добро представяне през август.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin фючърсите на LedgerX за сега няма да се реализират

Published

on

bitcoin

Очакваните Bitcoin фючърси на компанията LedgerX за сега няма да се реализират, съобщава самата фирма пред CoinDesk. Причината е, че все още няма нужните разрешителни от американската регулаторна институция CFTC.

Фючърсите трябваше да стартират тази сряда и щяха да са първите физически Bitcoin фючърси, т.е. да се изплащат в Bitcoin, който пристига при инвеститора на физически носител. Въпреки очакванията това да се случи обаче, CFTC е попарила надеждите, като във вторник е обявила, че “все още” не е издала лиценз на компанията.

За сега компанията твърди, че не знае защо все още не е получила лиценз, за който е подала документи на 8-ми ноември 2018 г. Представител на институцията коментира пред CoinDesk, че молбата за получаване на лиценз е на финалната права, но не се ангажира със срок кога това ще се случи.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin записа първи месец на загуба от януари насам

Published

on

bitcoin

Bitcoin завърши месец юли със загуба от 9.30% спрямо юни. Това е и първият месец на загуба за криптовалутата от януари т.г. насам. Тогава тя записа понижение от 7.59% спрямо декември.

Bitcoin този път не успя да спре тази тенденция с рязък скок в последните часове на месеца, въпреки че се опита. Цената в края на сряда се повиши с около $300, но това не беше достатъчно.

Все пак, криптовалутата започва август с ръст от малко над 3%, поне за сега. Това се оказва достатъчно да я върне на ниво над $10 000 и я поставя в по-добра позиция за потенциален нов ръст.

Скокът на цената идва и на фона на съобщението, че тя е формирала т.нар. “златен кръст” в представянето на средната си цена за последните 50 дни и 200 дни. Това означава, че пресечната точка е с положителна стойност на цената и подсказва добра позиция на криптовалутата за нов ръст.

Изглежда, че това, заедно с началото на новия месец, е повод за нов опит за ръст на цената. Няма да е лесно за Bitcoin да задържи постигнатото, защото криптовалутата продължава да среща сериозна съпротива на всяко повишение на цената си.

 

Continue Reading

Крипто

Bitcoin постигна “златен кръст” за пръв път от 2016 г.

Published

on

bitcoins

Bitcoin все още показва признаци на надежда за бързо връщане към големите ръстове. Coindesk съобщава, че криптовалутата е постигнала т.нар. “златен кръст” в тридневната си статистика.

Това се случва за пръв път от февруари 2016 г. насам. “Златният кръст” се смята за един от положителните индикатори за предстоящ ръст в дългосрочен план.

Той се получава, когато линиите на средните стойности за последните 50 и 200 дни се пресекат с положителен резултат. Като цяло този индикатор е “по-бавен” и не всички го използват за окончателни решения, защото отразява случилото се през минал период.

Той все пак показва, че криптовалутата все още се задържа в положителна територия въпреки спада на цената си през юли. Последният “златен кръст” от 2016 г. например се случи 6 месеца преди намаляването на наградата наполовина, което доведе до исторически върхове за Bitcoin.

Сега “кръстът” се формира в доста сходна позиция. Намаляването на наградата се очаква в началото на следващата година. Именно затова са и очакванията, че през следващите месеци ще има известен ръст на Bitcoin в опит да се натрупат повече “монети” докато е по-лесно.

Continue Reading

Fintech

Square Crypto потвърди интереса си към Bitcoin въпреки спада на криптовалутата

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

Square Crypto обяви, че остава концентрирана върху Bitcoin и продължава да има големи очаквания към криптовалутата. Компанията, която е разклонение на Square на Джак Дорси, не планира да има собствена криптовалута, съобщава тя в Twitter.

“Ние сме много, много про-Bitcoin. Има повече от достатъчно работа за нас в тази сфера. Отворени сме към развиващи се нови ползи и технологии, които допълват Bitcoin”, обяви, Стив Лий, ръководител на Square Crypto.

“Концентрираме се върху Bitcoin. Той работи от повече от 10 години… но все още има много какво да се направи, за да стигне масово приемане”, допълва той.  По-късно отново подчертава, че компанията е концентрирана върху “развитие на Bitcoin с отворен код”. “Надяваме се, че нашата работа ще подобри възможно най-много продукти и бизнеси, включително Square и неговите конкуренти”, казва още Лий.

Той коментира, че към компанията има много голям интерес, като досега са получени над 1500 кандидатури за работа. За сега обаче все още няма назначения и има само 8 служители “ако броим и котките”. Компанията не бърза, като иска да изгради всичко постепенно и държи на прозрачността.

Continue Reading

Крипто

Инерцията на Bitcoin се върна на нивата от февруари

Published

on

bitcoin

Бляскавите дни с големи ръстове на цената на Bitcoin изглежда приключиха, поне за сега. Анализ на Coindesk сочи, че инерцията на криптовалутата се е върнала на нивата от февруари т.г.

Сумата може да е доста по-висока спрямо февруари, но поведението на Bitcoin през последните дни напомня много ситуацията от преди няколко месеца. Пропорциите на движението на цената и резултатите показват, че за момента интересът към нови ръстове е намалял.

Това води до очаквания, че предстои нов период на застой на цената. През февруари Bitcoin струваше около $4000 и остана така и през март, като през април започна повишението, което в крайна сметка достигна връх от $13 880 през юни.

Сега обаче Bitcoin е на път да завърши юли на ниво под $10 000. Това беше и най-популярната прогноза през месеца, откакто криптовалутата започна да спада. Изглежда, че този път е Bitcoin ще последва най-популярното мнение, вместо да го обори.

Continue Reading

Най-четени