Connect with us

Крипто

Apple забрани на приложенията за iOS да копаят криптовалути

Published

on

bitcoin

Apple е въвела нови правила за iOS приложенията. Компанията забранява те да използват някои методи за копане на криптовалути, съобщава AppleInsider.

Приложенията имат право да съхраняват криптовалути, но само ако техните създатели са официално регистрирана фирма. Приложенията нямат право да използват устройството на потребителя, за да копаят криптовалути. Имат право да генерират виртуални пари само, ако използват ресурси в “облак” или друг метод извън устройството на потребителя.

Apple разрешава и приложения, които да провеждат транзакции с критповалути или ICO процедури, но само ако създателите им са официално одобрени и лицензирани институции.

За сметка на това Apple забранява на приложенията да предлагат криптовалути като награда за извършено действие от страна на потребителя, например да изтегли приложение, да сподели нещо в социалните мрежи и др.

Крипто

Bitcoin с нов необикновен ден със загуба от $1900 за 15 минути и голям ръст

Published

on

bitcoins

Лудите дни на Bitcoin се завръщат с пълна сила. Поведението на криптовалутата става все по-динамично и непредивидмо. Тя почти достигна $14 000 в сряда преди да загуби $1900 от цената си за 15 минути, съобщава Coindesk.

Причината е, че една от големите, популярни борси – Coinbase, беше недостъпна за кратко. Компанията обясни, че е имало срив на някои от системите ѝ за кратко, който е бил открит и оправен.

Въпреки това, Bitcoin се срина от връх от $13 879 до $11 908 за минути. Криптовалутата започна деня на ниво от $11 754.

След като достъпът до Coinbase беше възстановен, Bitcoin започна отново да расте. Този път обаче за криптовалутата е по-трудно, като достигна $13 268 преди да се срине до $12 569. Рано сутринта в четвъртък тя прави и нов опит за повишение на цената си. Случващото се обаче показва, че криптопазарът се е завърнал в дните на голяма нестабилност и резки амплитуди на цените, които бяха характерни за големия бум през 2017 г.

Continue Reading

Крипто

Ръстът на Bitcoin продължава, атакува $12 000

Published

on

bitcoin, биткоин

Bitcoin записа нови $785 ръст на цената си за последните 24 часа. Криптовалутата е все по-близо до прескачането на стойност от $12 000.

Bitcoin успешно и доста лесно преодоля последните две психологически бариери, при това в рамките на няколко часа. Криптовалутата засега не среща сериозна съпротива, като уверено увеличава цената си. Това води и до ръст на пазарната капитализация, която отново прескочи $200 млрд. и достигна $210 млрд.

При останалите криптовалути обаче положението не е чак толкова розово. Ethereum записва ръст от малко над 1.6%, но останалите водещи виртуални валути отбелязват спадове на цените си.

Те са минимални, но показват, че за момента интересът явно се пренасочва изцяло към Bitcoin и инвеститорите не искат да пропуснат потенциалните нови върхове, към които се е насочила най-популярната криптовалута. А това със сигурност ще подхрани още от ентусиазма и еуфорията около нея.

Continue Reading

Fintech

Bitcoin на път да реализира второто си най-добро тримесечие в историята

Published

on

bitcoins

Силното представяне на Bitcoin през последните седмици може да се отрази доста добре на общата история на криптовалутата. Ако задържи сегашното си ниво над $11 000, Bitcoin ще запише второто най-добро тримесечие в своята история, съобщава CoinDesk.

На първо място остава 4-тото тримесечие на 2017 г., когато цената почти достигна $20 000. Bitcoin започна сегашното тримесечие на 1-ви април с цена от $4092. До момента ръстът е около 165%, като ако няма сериозни промени в цената, рекордът ще се запази.

Това ще е финалната индикация, че “мечешкият” пазар вече е напълно преодолян. Тенденцията започна именно през това тримесечие и постепенно се засилваше въпреки многократните опити за нови спадове на цените.

Сега нагласите са за нови ръстове, но разбира се, ще има и съпротива. Следващите цели са $11 247 и $11 394, които Bitcoin трябва да преодолее, изчисляват от Bitstamp.

Continue Reading

Крипто

æternity Ventures инвестира в българския блокчейн стартъп – ReCheck

Published

on

ReCheck

æternity Ventures, базирана в България асет мениджмънт компания, инвестираща в блокчейн стартъпи и част от æternity блокчейн, официално приветства ReCheck като част от своята екосистема.

ReCheck е четвъртата българска блокчейн компания, в която æternity Ventures инвестира след WeiDex, TradexSocial и Noble Hire.

Инвестицията ще позволи на българския стартъп, регистриран в Холандия, който разработва инструмент за сигурно съхранение и управление на документи, да извършва транзакции в публичната мрежа на блокчейна æternity.  В допълнение ReCheck ще използва финансирането, за да ускори пускането на нови продукти и услуги.

ReCheck е интерфейс, който осигурява надеждна среда за сигурни бизнес и потребителски взаимоотношения. Към момента  екипът на компанията работи по адаптирането на своите решения към блокчейна на æternity. В това число влиза цялостното пренаписване на умните договори (smart contracts) на компанията, за да бъдат съобразени с програмния език на æternity – Sophia – и интеграцията на вече работещите блокчейн продукти на ReCheck на основната мрежа на æternity.

Управляващите съдружници на ReCheck Емил Стоянов и Емилиян Енев споделят: “Присъствието на æternity Ventures в региона е от ключово значение за подкрепа на компании като ReCheck и ускоряване на развитието им. Радваме се да бъдем част от тази общност и за нас това беше естествено решение за стратегическо партньорство. Подготвяме пускането на практични и полезни продукти върху публичната мрежа на æternity блокчейн и амбицията ни е е да докажем реалното приложение на технологията в бизнеса и живота на хората.

В допълнение двете компании обсъждат възможни следващи децентрализирани апликации, които ReCheck може да разработи за блокчейна æternity.

С екипа ни следим развитието на ReCheck от доста време и се радвам, че днес официално можем да обявим нашата инвестиция в тях и да ги приветстваме като част от нашата растяща екосистема. ReCheck е четвъртата българска компания, в която инвестираме и за нас това е знак за отличното развитие на страната ни като хъб на идеи и качествени екипи в сферата на блокчейн технологията.” –  каза Никола Стоянов, Бизнес директор на æternity блокчейн и Управител на æternity Ventures.

æternity Ventures е базирана в България асет мениджмънт компания, която инвестира и подпомага блокчейн проекти в различен стадии на развитие. Компанията организира и акселерато за блокчейн стартъпи – Starfleet, който осигурява финансова, технологична, продуктова, маркетингова, счетоводна и правна подкрепа на компании в начален стадий на развитие.

Основана през 2016 година, æternity е блокчейн 3.0 платформа за децентрализирани приложения, която има за основна цел да разреши проблемите свързани с мащабирането на блокчейн технологията. Основни предимства на платформата са големият брой на транзакции, които могат да бъдат извършвани паралелно, тяхната поверителност, децентрализираните приложения, които работят и на мобилни устройства и по-добрата възможност за използване умни договори.

Continue Reading

Крипто

Динамичният уикенд изстреля Bitcoin до $11 307, но за кратко

Published

on

bitcoin coins

Динамичните дни Bitcoin се завръщат с пълна сила. Уикендът отново беше най-атрактивната част от седмица, от гледна точка на цената на Bitcoin. Криптовалутата се изстреля до $11 307, но за кратко, като започва новата седмица с рязък спад до $10 604.

Само за 24 часа Bitcoin започна от $10 768, стигна споменатия връх и се понижи обратно. Така, въпреки огромния скок, Bitcoin реално е на загуба с над $100 за 24 часа.

Сега криптовалутата започва новата седмица също динамично с активна битка за позиции. Амплитудата на цената ще продължи с резките промени, като борбата за нови върхове ще  е динамична.

При този ръст на Bitcoin обаче нямаше голям скок на дневния обем транзакции. Те дори се понижават към края на деня, което според Coindesk означава, че няма голяма подкрепа за подобен скок. Добрата новина е, че пазарната капитализация се повишава до $331.8 млрд. за всички криптовалути, което е най-високото ниво от 31 юли 2018 г.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin с най-висока цена от 400 дни насам

Published

on

Cryptocurrency, bitcoin

Криптовалутата достигна над 9750 долара!

Bitcoin продължава с доброто представяне и достигна нов връх. Цената ѝ прескочи $9600 рано сутринта в петък, което е най-високата стойност от 400 дни насам.

Скокът още продължава, като криптовалутата започна деня в четвъртък на ниво от $9198.

Bitcoin започва петък още по-силно, като прескочи $9750.

Ако успее да достигне $9817, цената на Bitcoin ще подобри още един рекорд и ще е най-високата от започването на трайния срив под $10 000 от февруари 2018 г. насам.

Криптовалутата записва и голям скок на обема на търговията, който се е увеличил с 9 млрд. долара за 24 часа, съобщава Coindesk.

Ентусиазмът около нея продължава да се засилва, което ще увеличи и амплитудите в промените на цената ѝ.

Скокът се отразява добре и на останалите криптовалути.

Най-добре се “чувства” Ethereum, която поскъпна с над 5% и достигна $284.

Bitcoin Cash също се повиши, но с 3% до $427.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени