Свържете се с нас

Крипто

Apple забрани на приложенията за iOS да копаят криптовалути

Публикувана

на

bitcoin

Apple е въвела нови правила за iOS приложенията. Компанията забранява те да използват някои методи за копане на криптовалути, съобщава AppleInsider.

Приложенията имат право да съхраняват криптовалути, но само ако техните създатели са официално регистрирана фирма. Приложенията нямат право да използват устройството на потребителя, за да копаят криптовалути. Имат право да генерират виртуални пари само, ако използват ресурси в „облак“ или друг метод извън устройството на потребителя.

Apple разрешава и приложения, които да провеждат транзакции с критповалути или ICO процедури, но само ако създателите им са официално одобрени и лицензирани институции.

За сметка на това Apple забранява на приложенията да предлагат криптовалути като награда за извършено действие от страна на потребителя, например да изтегли приложение, да сподели нещо в социалните мрежи и др.

Крипто

Спадът на цената на Bitcoin продължава

Публикувана

на

bitcoin

Стойността и е вече близо 20% надолу за по-малко от месец.

Спадът в цената на Bitcoin продължава. Криптовалутата загуби 8% за миналата седмица и слезе на цена под $5830, съобщава CCN.

С това спадът на Bitcoin за юни т.г. е близо 20% и засега няма изгледи тенденцията да се обърне. Свиването на Bitcoin води и до очакван спад в цената на другите криптовалути.

Ethereum загуби 11% от стойността си през миналата седмица въпреки решението на американската Комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC), че криптовалутата Ether не е ценни книжа и не се регулира като такива.  Това потвърждава тезата на анализаторите, че решаващата роля за състоянието на криптопазара има Bitcoin, а другите криптовалути просто следват неговите амплитуди.

Целият пазар на криптовалути записа 13% загуби и спадна до 241 млрд. долара само за седмица.

Друга основна причина за това е сривът на новата криптовалута EOS. Тя се радваше на огромен интерес преди да тръгне, но поради опасения, че интересът е пресилен и съобщения за измами, в крайна сметка се срина с 13% само в неделя.

Така за 24 часа вчера пазарът на криптовалути загуби над 19 млрд. долара от стойността си.

Очакванията са, че Bitcoin ще продължи да пада докато стигне цена от около 5000 долара. Надеждите на инвеститорите са, че тогава пазарът вече ще започне да върви в положителна посока и ще се върне към растежа.

Прочети още

Крипто

Въпрос на време е блокчейнът да бъде декриптиран, смята топ анализатор

Публикувана

на

blockchain

Блокчейн технологията е в основата на криптовалутите и се смята, че има огромен потенциал и в много други сфери. Според топ анализатора Джордж Фрийдман обаче, е въпрос на време непробиваемата в момента защита на блокчейн да бъде декриптирана, съобщава CNBC.

Фрийдман е един от най-известните анализатори по геополитически въпроси. В интервю за CNBC по време на UBS CIO Global Forum в Ню Йорк, Фрийдман заяви, че технологията е полезна, но не е напълно неуязвима.

„Досега не съм виждал някоя технология за криптиране, която рано или късно да не е била пробита“, казва Фрийдман. Според него някой от САЩ, Русия или Китай ще е първият, който ще постигне това.

Фрийдман смята, че блокчейн е полезна технология, но „е една от тези мании, от които хората изкарват пари, като правят хиперболизирани твърдения за нея“. Той е на мнение, че е възможно накрая практичността и предимствата на блокчейн технологията да останат на заден план заради тази мания и когато тя отшуми, блокчейн да бъде забравен въпреки ползите си.

Прочети още

Entertainment

Рапърът Akon ще създаде своя криптовалута и ще строи криптоград

Публикувана

на

Akon
Рапърът Akon. Снимка: FB.

Популярността на криптовалутите не подминава и известните личности. Рапърът Akon (Ейкън) смята да създаде своя криптовалута, която да помогне на хората в Африка и постепенно да построи цял криптоград в Сенегал, съобщава Page Six.

Освен с музика, Akon се занимава активно и с предприемачество в сферата на слънчевата енергия.

По време на конференция в Кан, музикантът обяви, че комбинацията от криптовалута и блокчейн може да помогне много на хората в Африка и да намали зависимостта им от правителствата.

Той казва, че е получил над 2000 акра земя от президента на Сенегал и на тази площ ще изгради „Akon Crypto City“. В него основна парична единица ще е криптовалутата Akoin, която Akon ще създаде.

Градът ще е на по-малко от 10 км. от новото международно летище на Сенегал, ще има множество смарт технологии и ще цели да е пример и шаблон за останалите градове. Конкретните подробности тепърва ще се уточняват.

Прочети още

Fintech

Мирослав Божилов, Paysafe „Безконтактните разплащания вече имат значително влияние“

Публикувана

на

Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България

За бъдещето на финтех индустрията, навлизането на изкуствен интелект в нея, както и развитието на Paysafe разговаряме с генералния директор на Paysafe България Мирослав Божилов.

ВЪПРОС: Какви са целите зад създаването на новата корпоративна идентичност на Paysafe? Какви послания носи тя?

ОТГОВОР: Новата ни идентичност е следващата стъпка в развитието на компанията и е основна част от нашата стратегия за растеж. Това започна през 2015 г., когато компанията премина към групата на Paysafe. Тази следваща стъпка изразява намерението ни да продължим развитието на Paysafe и да станем водещата платформа за разплащания в модерната икономика.

Новото ни мото „Plug into Paysafe” подчертава как един търговец може да се „включи“ към уникалната и различна платформа на Paysafe. Тя покрива всеки аспект на разплащанията (кешово разплащане, предплатени карти, мобилно предплащане, кредитни възможности, дигитални портфейли и POS технологии). Нашата нова стратегия за марката е много повече от просто маркетинг промяна, а по-скоро представлява значителен крайъгълен камък в нашата еволюция като компания и символизира следващия етап от развитието ни.

ВЪПРОС: Бихте ли разказали повече за новата разплащателна услуга Paysafecash?

ОТГОВОР: Paysafecash позволява на клиентите да използват кеш за онлайн пазаруване, вместо да предоставят банкова сметка или информация за кредитни карти онлайн. Това е първото решение за кешово разплащане, което може да бъде използвано за добавяне на средства в дигитални портфейли, включително нашите собствени Skrill и NETELLER. Това означава, че Paysafe предлага на клиентите, които желаят, една цяла сфера на разплащанията, която изцяло работи с кеш. Тя изключва нуждата от ползването на банкова сметка или споделянето на финансова информация онлайн. Освен това, новото решение предоставя на потребителите възможността да плащат за стоки в точни суми, вместо да се налага да закръглят сумата до предварително фиксирана стойност.

Как работи:

1. Генериране на баркод: Потребителят избира “Paysafecash” като метод за плащане в онлайн магазина, зарежда генерирания QR/баркод в неговия портфейл, праща го до мобилния си телефона или го принтира.

2. Намиране на платежна локация: използвайки търсачката на www.paysafecash.com, клиентът намира най-близката такава точка на Paysafecash.

3. Сканиране и плащане: Потребителят дава QR/баркод-а си да бъде сканиран от служител и плаща дължимата сума. Онлайн магазинът обработва поръчката веднага след плащането.

ВЪПРОС: Вашата платформа Skrill напоследък успя да се наложи като ключов играч в онлайн разплащанията и според мнозина има потенциала да конкурира PayPal и другите водещи играчи. Какви са плановете ви за нея?

ОТГОВОР: Ние постоянно инвестираме в добавянето на нови функционалности, уеб-базирани и мобилни, които според нас биха били привлекателни за настоящите и потенциалните ни клиенти. Съвсем скоро например ще можем да предложим на нашите клиенти възможността да купуват и продават криптовалути в портфейлите си. В допълнение планираме да продължим да разширяваме обхвата ни в нови географски зони (например САЩ) и да развиваме партньорства с доставчици на платежни услуги, които предлагат популярни местни възможности за разплащане. Също така постоянно се стремим да подобряваме опита, както на клиенти, така и на търговци, при работата с нашите решения. Така улесняваме регистрацията и транзакциите, като същевременно поддържаме необходимите процеси по управление на риска и спазването на нормативните изисквания.

ВЪПРОС: Каква е визията ви за развитието на финтех пазара през тази и следващата година – както у нас, така и по света?

ОТГОВОР: Финтех пазарът ще продължава да е много динамичен, като аз очаквам увеличение на иновативните партньорства в сферата на разплащанията. Например един от видовете партньорства, където очаквам развитие, е между финтех компаниите и традиционните банкови институции. Artificial Intelligence (AI) и Machine Learning ще продължават да заемат все по-голямо място от гледна точка на тяхното приложение за повишаване на ефективността на важни процеси във финтех сектора, като например за управлението на риска при онлайн разплащанията.

ВЪПРОС: А какви са прогнозите ви конкретно за развитието на мобилните плащания – един сегмент, в който доскоро мнозина залагаха на NFC технологията, но изглежда, че тя няма да се наложи?

ОТГОВОР: Безконтактните разплащания вече имат значително влияние и потребителите оцениха удобството им. Според скорошно проучване, което проведохме за нашия доклад Lost in Transaction 2018, 54% от потребителите във Великобритания са използвали метода tap-to-pay в последния месец. В международен план потребителите, използвали този метод, са 24%. Според мен следващата стъпка в тази насока е потребителите да извършват разплащания с доближаване на телефона до безконтактен POS терминал (през Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay и др.) директно в магазина. Така използването на биометрика като TouchID ще осигури удобство и сигурност. Според нашето проучване една от основните пречки за приемането на технологията са опасенията дали устройството няма да бъде откраднато (30%). Въпреки това 85% от потребителите на мобилни портфейли вярват, че в следващите две години ще използват телефоните си много повече за разплащания.

ВЪПРОС: Как се позиционира вашата компания сред разнообразието от нови решения за е-разплащания?

ОТГОВОР: Нашите дигитални портфейли Skrill и NETELLER предлагат обхват, възможности и удобство, благодарение на които сме световни лидери в глобалните разплащания за бизнес и развлечения, както за депозиране на средства в гейминг сайт, така и за онлайн пазаруване или изпращане на пари до роднини или приятели. Skrill Send Direct, нашето решение за P2P разплащания, позволява на клиентите да изпращат парични средства директно до банковата сметка на получателя (например, ако получателят няма портфейл в Skrill) до много държави в света, включително и в България. Тези преводи се извършват по изключително конкурентен, удобен и прозрачен начин. Нашата разрастваща се мрежа за разплащателни партньорства в света ни позволява да предложим на клиентите ни множество местни, специфични за съответната локация разплащателни опции. Това ни отличава от много от нашите конкуренти.

ВЪПРОС: През последните години Paysafe се наложи като един от водещите български работодатели в ИТ сектора. Какви са предимствата на работата при вас?

ОТГОВОР: Ние предоставяме възможност на българските ИТ специалисти да участват в разработката и поддръжката на нашия дигитален портфейл, Skrill, който е един много иновативен продукт, използващ се по цял свят. Работата при нас е свързана с постоянно взаимодействие с колеги от нашите офиси в Лондон, САЩ, Канада и други места, което я прави предизвикателна, но и много интересна. Също така сме горди и с нашата работна среда, част от която е и нашият офис. Преди около година той бе отличен от едно водещо глобално онлайн издание за офис дизайн като 7-то най-добро в цял свят и 2-ро в Европа.

Прочети още

Крипто

Хакери откраднаха $30 млн. от криптоборсата Bithumb

Публикувана

на

Crypto-currency, bitcoin

Базираната в Южна Корея борса за криптовалути Bithumb е станала жертва на хакерска атака, съобщи самата тя, както и онлайн изданието CCN.

Хакерите са успели да откраднат криптовалути за обща стойност около 30 млн. долара, затова в момента са спрени всички услуги за входящи и изходящи преводи.

Преди да бъде изместена от конкуренти, известно време Bithumb беше най-голямата борсата за криптовалутив света. В момента тя е шеста по големина с дневен оборот на транзакциите от около 330 млн. долара.

Bithumb заяви, че ще възстанови откраднатите пари, а засега премества всички активи в „студен портфейл“ с цел да ги защити от евентуални нови опити на хакерите.

Засега борсата не дава повече подробности как се е случила кражбата на парите. Тя обаче увери потребителите си, че това няма да им се отрази и те могат да продължат да търгуват. Единственото неудобство за тях ще бъде, че временно няма да могат да теглят или добавят суми в портфейлите си.

Новината веднага се отрази и на цената на Bitcoin, която загуби около 200 долара от стойността си.

Прочети още

Крипто

Bitcoin ще достигне цена от 60 000 долара още тази година, смята шефът на Blackmore Group

Публикувана

на

bitcoins

Bitcoin има потенциал да достигне цена от 60 000 долара още тази година. Това прогнозира изпълнителния директор на британската инвестиционна компания Blackmore Group Филип Нън, цитиран от BusinessCloud.

Според Нън сегашният застой на пазара не е проблем. „Прогнозата е базирана на нестабилността на пазара, която изпитваме в момента и която смятам, че е видима за всички. Стоя твърдо зад прогнозата си“, казва Нън по време на конференцията KPMG Tech Manchester.

Според него виртуалната валута ще поседи още известно време на цени от около 6000 долара,  преди да тръгнат стремоглаво нагоре. Нън допълва, че в момента парите в криптосегмента идват от обикновени хора и частни инвеститори, а не от институции и банки. Това означава, че пазарът зависи изцяло от настроенията и все още е много малък, което позволява лесно да бъде манипулиран.

Въпреки това Нън е уверен, че банките и институциите също искат да участват на този пазар, но в момента нямат подходящ инструмент и не могат да намерят входяща точка. „Ако си пенсионен фонд и искаш да инвестираш 5% в криптовалути, много ще ядосаш инвеститорите си заради огромната нестабилност на пазара“, казва Нън.

Той беше попитан и за мнение за доклада на GP Bullhound, Който предвижда 90% корекция на пазара на криптовалути в рамките на 12 месеца и изтриване на огромни суми него както и унищожаване на много криптовалути. Според Нън има известно преувеличение в  доклада в търсене на сензация, но е съгласен с идеята, че повечето по-малки криптовалути постепенно ще изчезнат.

Прочети още
Реклама

Най-четени