Свържете се с нас

Крипто

Bank of America очаква блокчейн да стане пазар за 7 млрд. долара

Публикувана

на

blockchain

Bank of America вижда голям потенциал в блокчейн. Тя коментира пред CNBC, че тази технология може да се превърне в пазар за 7 млрд. долара.

Прогнозата не е с конкретен срок. Според Bank of America все още има доста път, но очаква в един момент 2% от сървърите по света да се използват за блокчейн.

Банката очаква големи компании като Amazon и Microsoft постепенно да интегрират блокчейн не само в собствената си инфраструктура, но и да предлагат блокчейн функции и услуги в облачните си платформи.

Azure на Microsoft например вече предлага някои Ethereum-базирани услуги.

Банката допълва, че възможностите за печелене на пари от блокчейн все още не са разработени и се търсят. Въпреки това са намерени много потенциални ползи и приложения на блокчейн, така че възможностите за приходи също не са за подценяване.

Bank of America запазва и интереса си към блокчейн технологията.

Тя продължава да разработва свои технологии и да събира блокчейн патенти. Даже е предложила множество приложения на блокчейн за патентоване и вече е спечелила някои от тях.

Крипто

Bitcoin записа 11% скок, но още е далеч от траен ръст

Публикувана

на

Cryptocurrency, bitcoin

Bitcoin записа около 11% скок на цената си, но въпреки това остава в зоната на скептицизма, отбелязва CoinDesk.  За кратко криптовалутата достигна цена от 7 788 долара, което е най-високото ниво от почти три месеца.

Въпреки това почти веднага след този пик Bitcoin се понижи до около 6150 долара, но в последствие се повиши до 6580 долара, като се задържа в тези граници. Една от смятаните причини за ръста е голямо продаване на „стабилната монета“ tether (USDT), за която се твърди, че е обвързана с долара. Друга изтъквана причина е голямата инфлация във Венецуела, която увеличава обема и интереса към Bitcoin.

Една от смятаните причини за бързото връщане на цените към по-ниски нива е скептицизмът около регулацията на криптовалутите в САЩ. За момента прогнозите са по-скоро неутрални като Bitcoin остава сравнително далеч от зоната на трайния ръст. За такава е определена цена от 7402 долара.

Прочети още

Други регулации

Великобритания може да въведе крипторегулации след 24 месеца

Публикувана

на

Bitcoin

Великобритания може да се нуждае от 24 месеца за разработка и въвеждане на регулации на криптовалутите и критпоактивите. Това казва Джеймс Кауфман, директор в Reynolds Porter Chamberlain (RPC) във Великобритания, цитиран от CCN.

Кантората отбелязва, че това е най-добрият и оптимистичен вариант. Той е базиран на вероятност, в която предложенията, които са дадени и направени към регулаторите и комисиите в парламента реално започнат да се придвижват.

Според Кауфман процесът по приемането на подобни регулации е доста дълъг. Освен това криптовалутите са много сложна и бързоразвиваща се темата, отбелязва Кауфман. Проблемите с и около Брекзит също не помагат на процеса.

Освен това е нужно и време на институциите да проучат внимателно темата, да обърнат внимание на „определени активности“ и др. Трябва да се отдели време за консултации, обществен дебат и най-накрая да се напишат финалните версии, да се приемат и да се определи дата за тяхното влизане в сила.

Всичко това ще отнеме доста време, отбелязва Кауфман. В комбинация с останалите проблеми около Брекзит, той казва, че дори 24-те месеца срок са доста амбициозна цел.

Прочети още

Крипто

Криптоактивите не са опасни за финансовата стабилност в момента

Публикувана

на

bitcoin, cryptocurrency

Криптоактивите в момента не са опасни за финансовата стабилност на света. Това казва Бордът за финансова стабилност в свой доклад, цитиран от Coindesk.

Докладът е резултат на продължил няколко месеца анализ за ефекта на криптоактивите върху икономиката и финансовата стабилност. Бордът казва, че според него в момента криптовалутите не са ефективен начин за разплащания или за съхранение на стойност.

Организацията посочва, че криптовалутите имат проблеми с ниска ликвидност, висок риск на пазара от нестабилност и оперативни рискове и др. За сега криптоактивите не са опасни, защото не са и особено голям пазар.

Бордът обаче казва, че е нужен „бдителен мониторинг“, защото пазарът се развива бързо. „Ако използването на криптоактиви продължи да се развива, то може да има влияние върху финансовата стабилност в бъдеще“, казва докладът. Това най-вече може да се случи чрез влияние върху увереността на инвеститорите. Организацията казва още, че правилата и регулацията трябва да се работят паралелно на национално и международно ниво.

Прочети още

Крипто

Венецуелците ще плащат таксите за паспорти само с криптовалута

Публикувана

на

Гражданите на Венецуела ще могат да плащат таксите за паспорти и лични документи само чрез криптовалута, съобщи вицепрезидентът на страната Делчи Родригез, цитиран от CCN. Ще се приемат плащания само в държавната криптовалута Petro, като решението влиза в сила от следващата седмица.

Новите паспорти ще струват две Petro, а продължаването на срока на съществуващ паспорт ще е наполовина по-евтино. Според анализ на Bloomberg тази цена е 4 пъти над минималната заплата в страната, което ще направи пътуванията недостъпни за много хора. Венецуелците, които живеят зад граница, пък ще трябва да плащат съответно $200 и $100 за същите услуги.

Решението идва месец преди официалния старт на Petro. Правителството твърди, че криптовалутата е базирана на петрол, като целта ѝ е да въведе стабилност в икономиката на страната, която се бори с хиперинфлация от 2014 г. насам.

Petro ще се търгува на големите криптоборси, но въпреки това има и критики към нея, например, че е клонинг на Dash и др. Въпреки това правителството е твърдо решено да наложи Petro в страната.

Прочети още

Други регулации

Рубини: Криптовалутите са по-централизирани от Северна Корея

Публикувана

на

Nouriel Roubini
Нуриел Рубини. Снимка: wikimedia.org

Известният икономист Нуриел Рубини излезе с нова остра критика срещу криптовалутите.

В профила си в Twitter той написа няколко неща, насочени срещу най-изтъкваните предимства на виртуалните пари.

Децентрализацията в криптовалутите е мит. Това е система, която е по-централизирана от Северна Корея: „копачите“ са централизирани, борсите са централизирани, разработчиците са централизирани диктатори (Бутерин е „пожизнен диктатор“) и коефициентът за неравенство Gini на Bitcoin е по-лош от този на Северна Корея„, смята Рубини.

Тази седмица той ще бъде и в американския Сенат, където ще отговаря на въпроси за блокчейн и криптовалутите.

Рубини е един от най-активните и гласовити критици на виртуалните пари, като по-рано тази година определи и блокчейн като „прехвален документ в Excel„.

Прочети още

Крипто

Bitcoin може да прехвърли 10 000 долара още тази година, твърди топ мениджър

Публикувана

на

bitcoin coins

През последните дни цената на Bitcoin се задържа около $6500, като това провокира нова порция оптимизъм в сектора. Според Спенсър Богарт от Blockchain Capital криптовалутата може да се завърне на нивата от над $10 000 още тази година, съобщава CCN.

Според него резултатите на криптовалутите като цяло от последните няколко седмици показват, че тенденцията на спад е към своя край. Богарт казва, че Bitcoin е близо до „дъното“, след което ще започне нов период на по-траен ръст.

„Мисля, че ще завършим годината на нива над $10 000“, казва Богарт. „В края на миналата година бяхме в пика на пазара и изглеждаше, че дори лошите новини нямаха никакъв ефект върху цените. Сега сме от другата страна и когато имаме седмица от положителни новини в TD, Рик Еделман и Yale, но и те почти нямат ефект върху цента“, допълва той.

Според него това не е проблем в момента, защото стабилизира основите на пазара. Ако големи имена заявяват интерес към криптовалутите в сегашната ситуация, това подсказва по-доброто им бъдеще, което постепенно ще започне да вдига цените, прогнозира Богарт.

Прочети още
Реклама

Най-четени