Connect with us

Крипто

Bitcoin има само 5% шанс да достигне $10 000 в следващите 6 месеца

Published

on

bitcoin coins

Шансовете Bitcoin да достигне цена от $10 000 в рамките на следващите шест месеца са минимални. Това показва анализ на Skew Markets на базата на досегашното представяне на криптовалутата, съобщава CCN.

Според анализаторите от Skew Markets вероятността Bitcoin да прескочи границата от $10 000 през следващите шест месеца е само 4.6%. Дори нивото от $8000 за сега изглежда трудно постижимо със само 10% вероятност.

Според Skew Markets представянето на Bitcoin ще продължи да е доста скромно. Анализаторите очакват едва 20% вероятност криптовалутата да достигне дори $6000 до септември т.г.

Положителната новина е, че дневният обем се увеличава. Само през този месец имаше пет поредни дни с дневен обем над $10 млрд. А през последните 5 месеца обемът се е увеличил с около 150%. Пазарът сякаш бавно се оздравява, но все още е нужно време преди да е готов за големи постижения от гледна точка на цените, смятат анализаторите.

Крипто

Bitcoin с най-висока цена от 13 месеца насам, прескочи $9000

Published

on

bitcoin

Bitcoin продължава с доброто си представяне. Криптовалутата записа нов силен уикенд, като прескочи цена от $9000 и достигна нов връх от 13 месеца насам.

В неделя Bitcoin достигна $9381 преди да се понижи до $8923 към края на деня. От отварянето на азиатските пазари рано сутринта в понеделник обаче, криптовалутата отново тръгна нагоре и е над $9150.

За сега Bitcoin расте с около 8% само от началото на този месец. Очаквано, това води и до увеличаване на обема транзакции през деня. Общо те са над $19 млрд. само за 24 часа. Coindesk отбелязва, че според данните на Bitwise за “реалния обем”, т.е. само на няколко борси, за които е доказано, че не “надуват” числата си, обемът е почти $868 млн.

Поведението на Bitcoin за момента носи нови поводи за оптимизъм. Криптовалутата се справя доста добре, като продължава да дава индикации, че ръстът ще продължи, въпреки опитите за нови сривове.

Представянето на Bitcoin се отразява добре и на останалите криптовалути. Те отбелязват ръст, като най-голям е при EOS – 7.4% за 24 часа.

Следващото голямо изпитание за Bitcoin е $10 000. Ако криптовалутата успее да прескочи и да задържи това ниво, то това ще се приеме като признак за траен пазар на “бикове” с продължителен ръст.

Continue Reading

Fintech

Най-голямата банка в Корея се подготвя да съхранява цифрови активи

Published

on

KB Kookmin Bank

Това може да окаже голямо влияние върху индустрията на криптовалутите.

KB Kookmin, най-голямата банка в Южна Корея, подготвя пускането на оферта за съхранение на цифрови активи, съобщава CoinDesk Korea

Банката е обединила усилията си със стартъпа Atomrigs Lab, като двете организации подписаха стратегическо бизнес споразумение на 10 юни.

Atomrigs Lab разработва продукт, наречен Lime, който осигурява цифрови активи като криптовалути, използвайки сигурна MPC (multiparty computation) технология.

Kookmin и Atomrigs Lab ще разработят услуги за съхранение на дигитални активи, които комбинират технологията на Atomrigs Lab и инфраструктурата за вътрешен контрол и технологиите за защита на информацията на KB Kookmin Bank .

Двете компании ще разработват и технологии за защита на цифровите активи, приложения за интелигентни договори, както и създаването на блокчейн мрежа и свързана екосистема.

Включването на такава голяма банка в бизнеса с цифровите активи може да окаже голямо влияние върху индустрията на криптовалутите, посочва публикацията.

Финансова институция, която вече има висока степен на доверие, би могла потенциално да помогне за премахване на опасенията относно сигурността на дигиталните портфейли на клиентите и съмнителни оператори на криптовалути.

Надяваме се, че двете компании ще растат заедно чрез откриване на иновативни услуги в областта на управлението на цифровите активи“, заяви представител на банката.

 

 

Continue Reading

Крипто

Интересът към Bitcoin продължава да расте, въпреки трудностите

Published

on

bitcoin

Интересът към Bitcoin продължава да расте, въпреки трудностите, които криптовалутата има през тази година. Това твърди Coin Street News, като се позовава на данни от Google Trends.

Търсенето на информация за Bitcoin се е повишило на годишна база за пръв път от 12 месеца. При това търсенията за Bitcoin са повече сега, отколкото са били по време на балона през 2013 г.

Интересът все още е далеч от огромния трафик, който Bitcoin е генерирал през 2017 г., когато достигна най-високата цена в историята си. Въпреки това някои инвеститори са скептични, че интерес и данни от Google Trends не са равни на ръст на цената на криптовалутата.

Връзка между двете обаче може да има. Колкото повече интерес, толкова повече потенциални нови пари, които да се влеят в сектора. Връзката е видима през 2013 г. и 2017 г.- двата периода с най-голяма активност на цената, имат и най-много търсения.

Сега търсенето също расте и показва потенциал за трайно задържане. Това е сходно поведение с цената на Bitcoin като цяло, която през последните два месеца също отбелязва ръст и потенциал за по-дългото му задържане.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin с нов голям скок, надмина $8100

Published

on

bitcoins

След като прекара по-голямата част от този месец под границата от $8000 долара, Bitcoin прави нов опит за трайно завръщане над това ниво. Криптовалутата скочи с над $270 за по-малко от час и достигна ниво над $8100.

Bitcoin започна месеца с връх от $8744 на 3-ти юни. От тогава обаче криптовалутата влезе в период на спад, като се срина до $7600 на 10-ти юни.

През тази седмица Bitcoin отново показва пробуждане, като се завърна до $7900. С отварянето на азиатските пазари в четвъртък Bitcoin записа рязък скок от $7864 до $8249 за по-малко от два часа. След този връх, криптовалутата се “укроти” в границата $8100-$8200, където засега успява да се задържи.

Представянето на Bitcoin идва на фона и на силния ръст на Litecoin, която скочи с над 100% за последните шест месеца и достигна най-високото си ниво от май 2018 г. Криптовалутата вече има и повече от седмица ръст.

Continue Reading

Fintech

Visa пуска блокчейн-базирана услуга за разплащане между фирми

Published

on

blockchain

Visa пуска блокчейн-базирана услуга за разплащания между фирми, съобщава Coindesk. Компанията представи услугата още през октомври 2018 г., като сега тя става факт.

Visa B2B Connect първоначално ще се предлага на 30 пазара, като до края на 2019 г. те ще се увеличат с още 90. Целта на услугата е корпоративните клиенти на Visa да могат да извършват почти моментални международни преводи.

Visa коментира пред Reuters, че не цялата услуга е базирана на блокчейн, а частично. Елементи от технологията са използвани, за да могат преводите да се извършват бързо и с тях да се пренася достатъчно информация. Самите суми отново са от банка до банка.

Услугата първоначално се разработваше с компанията Chain, но в крайна сметка е завършена с Hyperledger Fabric с помощ от IBM.

Continue Reading

Крипто

Litecoin стигна най-високото си ниво от повече от година

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

Криптовалутата Litecoin се открои спрямо останалите виртуални валути след като достигна най-високото си ниво от повече от година насам, съобщава CoinDesk. Litecoin достигна $128.07, което е най-високото постижение от 23 май, 2018 г.

Litecoin записва и рязък скок от над 30% спрямо 4-ти юни, когато беше на ниво от $97. За сравнение, за същия период, Bitcoin записва едва 7% ръст.

Една от теориите за резкия скок на интереса към Litecoin е, че наградата за “миньорите” ще намалее наполовина след по-малко от 60 дни. В момента, “копачите” получават 25 монети, но на 8-ми август е регулярното намаляване наполовина до 12.5 монети. Затова “миньорите” се опитват още отсега да натрупат максимум активи.

Litecoin в момента е 4-тата най-популярна криптовалута. Освен ръст на цената си, тя записва и други положителни характеристики. Една от тях е достигането на над 400 трилиона хаша в секунда.

Поведението на криптовалутата засега показва положителна тенденция и въпреки леките спадове на цената, те са все по-малки и цялостната траектория върви нагоре. RSI индикаторът също сочи, че има условия за стабилен ръст.

Дали Litecoin ще достигне $150, което е следващата цел, обаче зависи и от представянето на останалите криптовалути и особено Bitcoin. Лидерът при дигиталните валути продължава да има сериозно влияние върху по-малките и ако запише рязък спад, той ще се отрази и на тях.

Continue Reading

Най-четени