Connect with us

Крипто

Bitcoin отново изтри печалбите си, въпреки това оптимизмът остава

Published

on

Crypto-currency, bitcoin

Bitcoin навлезе в сравнително неочаквана територия. Криптовалутата отново изпитва сериозни проблеми да задържи цената си след като веднъж е достигнала границата от $13 000.

След като направи това през тази седмица, Bitcoin загуби близо $2000 от цената си за последните два дни. Криптовалутата се понижи до $11 011 късно вечерта в четвъртък, като започва петъчния ден с известно повишение, но то отново е доста нестабилно.

В случая една от причините може да са негативните коментари на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, който обяви, че криптовалутата Libra на Facebook не може да продължи да се развива без всички притеснения около нея да бъдат изчистени.

По-късно и американският президент Доналд Тръмп изрично спомена, че не е “фен на Bitcoin и останалите криптовалути”. Всичко това са притеснителни сигнали за потенциални по-сериозни регулации и ограничения около криптовалутите в САЩ.

Затова спадът на цената е донякъде логичен. Въпреки това различни анализатори, обобщени от CoinDesk посочват, че остават оптимисти и смятат, че цената на Bitcoin ще продължи да расте след преодоляване на първоначалните притеснения. Статистиката също посочва, че поне за сега, Bitcoin не показва сериозни индикации за нов траен спад. Но тъй като това е Bitcoin, всичко винаги е възможно, при това в големи амплитуди/

Крипто

Подготвят ли САЩ края на криптовалутите

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

Американските институции не са никак доволни от увеличаващия се интерес към криптовалутите. След като миналата седмица президентът Доналд Тръмп обяви в Twitter, че не харесва Bitcoin и останалите виртуални валути, сега и държавният секретар по финансите Стивън Мнучин намекна, че криптовалутите не ги чака нищо добро.

Той свика пресконференция в понеделник, в която обяви, че американското правителство е решено да пресече всяка криминална дейност, която използва криптовалути за разплащания. Той допълва, че правителството няма да допусне нищо да застраши долара като резервната валута на света.

Правителството смята, че криптовалутите нямат реална стойност и ако твърде много хора започнат да ги използват, това ще застраши световните пазари. Мнучин допълва, че Facebook и всяка друга компания, която иска да използва криптовалута, както и самите криптовалути, ще трябва да отговарят на всички банкови и финансови стандарти в САЩ.

Регулациите обаче може да се променят и да стават все по-строги. Издаването на нужните лицензи може да е доста дълъг, сложен и скъп процес, което да откаже доста компании, смята CCN. А това ще означава, че те просто ще се откажат от виртуалните валути.

Continue Reading

Крипто

Сривът на Bitcoin продължава, цената слезе под $10 000

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

Сривът на Bitcoin продължава и в началото на новата седмица. Цената на криптовалутата спадна с над $1300 в неделя, а рано сутринта в понеделник слезе и под $10 000.

Bitcoin падна до $9 909 пред да успее да се завърне до $10 050, но продължава да изпитва трудности да задържи по-високото ниво. С това Bitcoin напълно загуби висотите от предния месец, когато достигна $13 880 и завръщането до тях изглежда все по-трудно.

Ситуацията е съпроводена и с увеличение на обема транзакции, което се смята за реакция на инвеститорите, които започват да продават, за да запишат поне някакви печалби. Очакванията за сега са по-скромни, като първата задача е цената на Bitcoin да се стабилизира възможно най-скоро.

Сривът на Bitcoin се отрази лошо и на другите криптовалути. Ethereum записва спад от 20% до $215. Litecoin се понижи с 14%, а XRP с 9.8%. Сериозен спад от 19.5% записва и Bitcoin Cash. Общо всички криптовалути загубиха $20.1 млрд. от пазарната си капитализация, показват данните на Coindesk.

Continue Reading

Крипто

Нов провал на Bitcoin на $13000, спад и за останалите криптовалути

Published

on

bitcoin

Bitcoin отново не успя да се задържи над границата от $13000. След като прекара по-голямата част от деня в сряда малко над това ниво, криптовалутата започна да увеличава оптимизма, че ще се справи с препятствието.

Към края на деня обаче Bitcoin изгуби над $500 от цената си за около час и половина. Новината никак не се хареса и на азиатските пазари.

С тяхното отваряне цената на Bitcoin продължи да пада, като слезе до $11 566. След това дъно Bitcoin поскъпна до малко над $12 000, като в момента се бори за задържането на това ниво.

Спадът се отрази сериозно и на останалите криптовалути Ethereum поевтиня с 8.27%, Litecoin с 11.11%, XRP – с 9.04%, а Bitcoin Cash с 8.43%.

За сега основното препятствие на Bitcoin остава преодоляването на $13000 и задържането над това ниво. Това се оказва по-трудно от очакваното, като криптовалутата се нуждае от поредица от силни представяния в продължение на няколко дни, които да дадат увереност, че може да се справи.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin докосва $13 000 и реализира най-големия си дял от 27 месеца насам

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

Bitcoin продължава с доброто представяне, като въпреки известна нестабилност във вторник, успя да завърши деня с голям възход и за кратко достигна цена от $13 001. Криптовалутата записа и рекордно увеличение на пазарния си дял, който е най-голям от 27 месеца насам, съобщава CoinDesk.

С това си постижение Bitcoin официално затвори проблемите си от миналата седмица и сега може да се насочи към нов връх. Сега следващата цел е $13 880, което беше най-високата точка на криптовалутата от повече от година. Тя я достигна през юни, като от тогава е в застой на цената.

Данните на CoinMarketCap показват, че пазарният дял на Bitcoin също расте значително. Той е достигнал 64%, което е най-високото ниво от април 2017 г. насам.

В комбинация с увеличаването на цената, това означава, че инвеститорите продължават да наливат капитал в Bitcoin с очакването за нови ръстове и съответно големи печалби. Историята започва да повтаря все повече ръста от 2017 г., като този път очакванията са дори за цени доста над $20 000.

Разбира се, не липсват опасенията, че започва да се надува нов криптобалон. Това изглежда потвърдено и от факта, че другите криптовалути записват лек спад на цената си докато Bitcoin расте. Инвеститорите се насочват именно към Bitcoin за сметка на останалите криптовалути. А съсредоточаването само в един актив обикновено е сериозен риск.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin с нов ръст от над $1000, прескочи важно препятствие

Published

on

bitcoin

Bitcoin изглежда приключи с няколкодневната почивка и отново се устреми към рязък възход. Криптовалутата повиши цената си с над $1000 в понеделник, като прескочи важна психологическа граница.

Към обяд в понеделник Bitcoin скочи с близо $500 до $11 868, с което показа амбиция да прескочи и границата от $12 061, която беше определена от анализаторите като ключова. Ако я достигне, това ще означава, че са превъзмогнати рисковете от траен спад, след като през юни Bitcoin достигна връх от $13 880 и не можа да продължи нагоре.

Криптовалутата прекара по-голямата част от следобеда в понеделник, близо до $12 000, но не ги преодоля. Тя направи това късно вечерта, което подейства доста амбициращо на инвеститорите.

В резултат, цената на Bitcoin скочи с още над $200 до $12 214. След това започна с по-плавен, но почти постоянен ръст да се изкачи до $12 579. Така за по-малко от 24 часа цената на криптовалутата се повиши с над $1098. Очаквано, това подхранва оптимизма на привържениците на Bitcoin, че затишието след пика през юни е преодоляно и започва нов период на възход.

Continue Reading

Крипто

FCA предлага забрана за продажбата на крипто деривати на потребители на дребно

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

Според Британският финансов регулатор тези продукти са опасни за хората и могат да им донесат големи загуби.

Вчера на сайта си Британският финансов регулатор – Financial Conduct Authority (FCA) – Органът за финансово поведение публикува предложение за забрана на продажбата на деривати и борсово търгувани банкноти (ETN), отнасящи се до определени видове крипто активи, за да предпази дребните инвеститори от финансови вреди.

FCA смята, че тези продукти не са подходящи за потребители на дребно, защото те не могат надеждно да оценят стойността и рисковете от тях.

Сред мотивите на регулатора са липсата на надеждни методи за оценка за тези активи, честите им кибер кражби, екстремната волатилност на цените им и др.

FCA още е в процес на консултация за забрана на продажбата, маркетинг и разпространението на всички крипто деривати (т.е. договори за разлика – CFD, опции и фючърси) и ETN към потребителите на дребно, които се отнасят за нерегламентирано прехвърляеми крипто активи от фирми, действащи във или от Великобритания.

Регулаторът оценява потенциалната полза за потребителите на дребно от забраната на тези продукти да бъде в диапазона между 75 до 234,3 млн. лири годишно.

Кристофър Улард, изпълнителен директор в FCA, заяви: „Повечето потребители не могат надеждно да оценят дериватите на базата на нерегулирани крипто активи. Цените са изключително нестабилни и както видяхме в световен мащаб, финансовите престъпления на крипто пазарите могат да доведат до внезапни и неочаквани загуби. Следователно за нас е ясно, че тези деривати и борсово търгувани банкноти са неподходящи инвестиции за потребители на дребно.”

По-късно през лятото на тази година FCA ще публикува и „Ръководство за крипто активи“, в което ще изясни какви видове крипто активи попадат в настоящия им регулаторен периметър.

 

Continue Reading
Advertisement

Най-четени