Connect with us

Крипто

Bitcoin отново се срина и слезе под ключовите $6800

Published

on

bitcoin

Bitcoin отново не отговори на очакванията за възраждане след известен период на добри резултати. През последните часове криптовалутата започна пореден срив, като този път слезе под ключовите $6800 цена, съобщава CCN.

Тази граница беше определена от мнозина анализатори като критичното ниво за Bitcoin, което да генерира достатъчно интерес и подкрепа от инвеститорите. Вчера всичко изглеждаше добре и криптовалутата се търгуваше на цена от над $7000 .

В разгара на вечерта обаче цената се насочи рязко надолу и слезе до $6900 за по-малко от 45 минути. През нощта темпото продължи, като рано сутринта цената на Bitcoin беше под $6570 и продължаваше да е много нестабилна.

Това не е първият път тази година, когато Bitcoin не оправдава поредната доза оптимизъм от инвеститорите. Още от началото на годината виртуалната валута не може да се завърне на цена над $10 000. Всеки път, когато се доближи до нея, следва рязък спад.

За сега това може би означава само една лоша прогноза – Bitcoin все още не е намерила най-ниската си точка за тази година. Алтернатива е, че това е реалната цена на криптовалутата и затова след всеки опит за възход, се завръща на тези по-ниски нива.

 

Крипто

Bitcoin е биволско изпражнение, обяви анализатор на Berkley

Published

on

Bitcoin

Bitcoin е биволско изпражнение. Това обяви анализаторът на Berkley Николас Уийвър, цитиран от CoinDesk.

Причина за острото му мнение е, че според Уийвър, “Bitcoin може и да използва криптиране, но се проваля като валута и има много малко не-криминални ползи от нея.”

“Не може да я използвате като валута. Други дигитални платежни системи, като PayPal например, са много по-ефективни, освен ако не искате да се занимавате с криминална дейност”, казва Уийвър.

Той казва, че търговците, които казват, че приемат криптовалути, реално просто използват услуга на трето лице и веднага конвертират плащанията в традиционни валути. Bitcoin не задържа инвеститори, трудна е за работа и незащитена, казва още Уийвър като причини защо не харесва криптовалутата

Continue Reading

Други регулации

Русия отложи предвидените дискусии за въвеждане на крипторегулации

Published

on

Crypto-currency, bitcoin

Руската Дума отложи предвидените дискусии и въвеждане на регулации за криптовалутите, съобщава CCN. Планираните за 22-ри март дебати не се състояха, а вместо това те може да е проведат през април, но дата все още не е избрана.

Последната версия на закона породи още разговори, защото от нея бяха премахнати термини като “токен”, “умни договори” и дори “криптовалути”. Страната вече няколко пъти променя позицията си по отношение на криптоактивите.

През миналата година руският президент Владимир Путин дори обяви, че криптовалутите не са подсигурени с нищо и не могат да се използват като форма на разплащане или като метод за съхранение на стойност.

Не е дадено и обяснение защо сега дискусиите и евентуалното въвеждане на регулацията беше отложено. Това трябваше да е нейното второ четене след редакциите. Първоначалната версия предлагаше въвеждането на регулаторна рамка за криптовалутите и токените и приемаше валидността на умните договори.

Continue Reading

Крипто

OKEx ще въведе поддръжка на Tron

Published

on

Blockchain

Четвъртата по големина Bitcoin борса, OKEx, ще въведе поддръжка на т.нар. “стабилна монета” Tron, съобщава CCN. Това е следствие на увеличаващия се интерес от клиентите на компанията, казва самата тя.

OKEx планира да поддържа три протокола – USDT-Omni, USDT-ERC20 и USDT-TRON. За сега борсата не казва кога точно ще въведе поддръжката, като ще направи това по-късно.

Това ще промени икономиката на Tron, като криптовалутата ще има както TRX цена, така и цена, свързана с класическата валута. Другата популярна стабилна монета, EOS, за сега остава извън полезрението на OKEx, но при достатъчно интерес и добро представяне на Tron, това може да се промени.

Continue Reading

Крипто

Криптопазарът достигна дъното, смята Браян Кели

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

Популярният криптоинвеститор Браян Кели смята, че криптопазарът може да е достигнал дъното. В интервю за CNBC Fast Money Кели казва, че отказът на CBOE от Bitcoin фючърси е индикатор за това.

Според него мечият пазар е “изтощен” и вече започват да се показват признаци на възстановяване. “Мисля, че ще можем да погледнем назад и да кажем, че това беше дъното. Имаше няколко фактора, които видяхме да се променят след дъното през декември. Ключови фундаменти се подобряват. Започваме да виждаме продавачите да се изтощават и да навлизат институциите”, казва Кели.

Той прогнозира, че ще дойде момент, в който цена между $3000 и $4000 за Bitcoin ще бъде гледана като чудесна възможност да се влезе на пазара. Кели обаче не се наема със срокове кога ще дойде този момент.

Continue Reading

Банки

Citibank се е отказала от плановете си за своя криптовалута

Published

on

Citibank се е отказала от своята криптовалута, съобщава Coindesk. Банката експериментира със своята Citicoin от няколко години.

Тестовете показват, че криптовалутите действително са добра технология с потенциал, но има други по-ефективни и ефикасни начини да се подобрят системите за плащания в банките. Citi е решила да използва именно тези други методи, за да подобри плащанията.

Според банката, технологиите на криптовалутите имат още да се развиват, но тя не може да чака. Тя иска да внедри подобренията в системите си сега, а не да очаква бъдещето. Освен това така ще може да работи в рамките на регулациите и няма да се налага издаването на нови разрешителни.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin има само 5% шанс да достигне $10 000 в следващите 6 месеца

Published

on

bitcoin coins

Шансовете Bitcoin да достигне цена от $10 000 в рамките на следващите шест месеца са минимални. Това показва анализ на Skew Markets на базата на досегашното представяне на криптовалутата, съобщава CCN.

Според анализаторите от Skew Markets вероятността Bitcoin да прескочи границата от $10 000 през следващите шест месеца е само 4.6%. Дори нивото от $8000 за сега изглежда трудно постижимо със само 10% вероятност.

Според Skew Markets представянето на Bitcoin ще продължи да е доста скромно. Анализаторите очакват едва 20% вероятност криптовалутата да достигне дори $6000 до септември т.г.

Положителната новина е, че дневният обем се увеличава. Само през този месец имаше пет поредни дни с дневен обем над $10 млрд. А през последните 5 месеца обемът се е увеличил с около 150%. Пазарът сякаш бавно се оздравява, но все още е нужно време преди да е готов за големи постижения от гледна точка на цените, смятат анализаторите.

Continue Reading

Най-четени