Connect with us

Крипто

Forrester Research смята, че има криза в ICO и парите намаляват

Published

on

Интересът към ICO процедурите намалява и парите привършват. Това смята Марта Бенет, анализатор на Forrester Research, цитирана от CCN.

Според Бенет ICO предложенията не успяват да намерят смислени продукти и бизнес модели. Повечето проекти не са предвидили мечешки пазар, нито какво да правят при липса на достатъчно финанси.

Данни на DappRadar показват, че с изключение на IDEX и ForkDelta, останалите ICO-та от тази година имат много малко потребители – под 600. Освен това те трудно осигуряват активна потребителска база и интересът към предложенията им намалява.

Според Бенет ситуацията на пазара на криптовалути също не помага. Тя руши доверието и положителните очаквания за бъдещето. “Рано или късно това щеше да доведе до свиване. Криптосривът действа както като катализатор, така и като будилник”, казва още Бенет.

Това води до намаляване на потенциалните инвеститори и средствата, които са склонни да дадат. Самите компании също започват постепенно да свиват амбициите си и освобождават служители. За да може тенденцията да се обърне, ICO компаниите трябва да предложат продукти и услуги, които могат да се използват не само от криптофенове, но и масовия потребител, казва анализаторът.

Крипто

Bitcoin губи близо $300 само за първите няколко часа на четвъртък

Published

on

bitcoin

Цената на Bitcoin тръгна в нежелана посока от привържениците на криптовалутата и се понижи с около $300 само за първите няколко часа на четвъртък. Криптовалутата започна търговията на азиатските борси на ниво $7951, но до 3 часа сутринта падна до $7511 – опасно близо до психологическата граница от $7500, която може да доведе до нов траен спад.

От тогава досега Bitcoin успя да възстанови част от загубите си, но все още не може да прехвърли $7700 и се бори в границата $7630 – $7680. Развоят определено не е от желаните и очакваните от инвеститорите в Bitcoin.

Криптовалутата имаше много силен месец, като се целеше към цена от $8300, но срещна съпротива и няколко дни се задържаше между $7900 и $8000. Сегашното поведение на Bitcoin много наподобява случилото се в края на миналата седмица, когато тя загуби близо $1000 и след това си ги върна в рамките на уикенда.

Сега спадът идва по-рано, но тъй като все още се случва, е трудно да се прогнозира до колко ниско ще слезе цената криптовалутата и колко време ще продължи. Инвеститорите са определили $7500 за граница, задържане под която ще се приеме за индикатор за край на инерцията и потенциален нов спад.  Въпреки това надеждите са, че понижението е краткотрайно и Bitcoin ще се завърне бързо към по-високите цени.

Continue Reading

Fintech

Bitcoin не успява да се задържи над $8300, достигна ли връх криптовалутата

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

Bitcoin не успява няколко пъти в рамките на седмица да прескочи и да се задържи над ниво от $8300. Това създава въпроси дали криптовалутата не е достигнала връх и дали не предстои нов спад, обобщава Coindesk.

Bitcoin е много близо до най-високата си цена от юли 2018 г. насам, ако успее да прескочи и да се задържи над $8500. За сега обаче “биковете” губят сила, когато криптовалутата се доближи до $8300.

Най-дълго време Bitcoin успява да се задържи в диапазона $7800-$8000. Междувременно, само за последната седмица, има три неуспешни опита за задържане над $8300.

Освен това “мечките” продължават да се опитват да понижават цената, като тяхната цел е да я свалят под $7500. Това е долната граница, която може да предвещава нови понижения.

Така Bitcoin за пореден път не отговаря на очакванията. След резкия възход през този месец изглеждаше, че криптовалутата започва траен ръст. Тя обаче отново се укроти и за сега задържа едно ниво, от което вероятността да тръгне нагоре или надолу е почти равна.

Continue Reading

Данъци

Американските данъчни служби подготвят нови правила за криптовалутите

Published

on

bitcoin coins

Американските данъчни служби обявиха, че подготвят нови правила и насоки за криптовалутите. Те ще са първите обновени правила от 2014 г. насам, съобщава CoinDesk.

Правилата и насоките ще обясняват по-добре на хората как да декларират активите си. Целта на данъчните не са допълнителни регулации, а изясняване и изчистване на съществуващите правила, така че хората да разбират по-добре какво се изисква от тях.

Правилата ще целят създаване на “приемливи методи за калкулиране на разходите”, както и данъчна политика при разцепване на криптовалути. Данъчните планират да публикуват обновените правила скоро, но все още няма конкретен срок.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin се завръща към традиционната си нестабилност

Published

on

bitcoin

Bitcoin изглежда все повече се завръща към традиционната си нестабилност и големи и резки промени в цената си. Криптовалутата имаше доста активен уикенд, в който се срина с над $1000 и след това върна по-голямата част от загубите си.

През миналата седмица Bitcoin зарадва почитателите си като прескочи цената от $8000 и достигна над $8325. След това към края на седмицата се “укроти” на цена от около $7900.

В петък обаче криптовалутата се срина до $7138, а в събота се понижи и до $7056. След това криптовалутата започна период на лек ръст, като се покачи до $7295.

В неделя Bitcoin записа нов рязък ръст до $8070. След което отново се успокои в рамките на $7800-$8000.

Криптовалутата започва и новата седмица с подобна нестабилност. Рано сутринта в понеделник тя се повиши до $8221, след което веднага падна до $7900. Изгледите са, че резките промени в цената на криптовалутата ще продължат и през следващите дни. С увеличаването на интереса към нея се увеличават и опитите за продажби на късо и съпротивата на “мечките”, което води до подобни резки амплитуди в цената.

Continue Reading

Крипто

Алтернативните криптовалути с опит да подобрят представянето на Bitcoin

Published

on

bitcoin, cryptocurrency

През последните дни голяма част от еуфорията покрай криптовалутите е насочена към Bitcoin. След бляскав старт на седмицата, цената на Bitcoin за сега се успокоява, като успява да се задържи над $8000. Алтернативните криптовалути се опитват да се възползват от почивката, като покажат по-добро представяне, обобщава CoinDesk.

Ethereum например се покачи до 8-месечен връх с цена над $270. Криптовалутата също постигна ръстове спрямо последните 50 дни и 200 дни, което се смята за индикатор, че пазарът влиза в период на растеж.

XRP също отчете голям ръст, както и най-доброто си представяне от декември насам. Цената на криптовалутата вече е почти до $0,50. XRP е и най-добре представилата се криптовалута в сряса, следвана от Ethereum, Cardano, Stellar, Binance Coin и EOS. Единствено Bitcoin Cash записва лек спад, след като достигна 6-месечен връх във вторник.

Сред по-малките криптовалути също има големи успехи. Project Pai записва 28% ръст за 24 часа, следвана от Tezos с 21% и Lisk s 18%. Не е изненада, че след успешния ръст и задържането на постигнатото от Bitcoin, сега вниманието се насочва и към останалите криптовалути, които също ще се възползват от повишения интерес. Отново зависи най-вече от представянето на Bitcoin колко ще продължи този по-голям интерес.

Continue Reading

Крипто

Bitcoin с най-голям месечен ръст от ноември 2017 г. насам

Published

on

Bitcoin

Ръстът на Bitcoin през последните дни е много голям и достигна най-високи нива от 10 месеца насам.

Анализ на Bitstamp показва, че цената на криптовалутата бележи и най-големия месечен ръст от ноември 2017 г. насам.

Във вторник Bitcoin достигна ниво от $8335 преди да се понижи до $8030, където се задържа. Само от началото на май досега, криптовалутата записа около 51% ръст на цената си.

За да се запази статистиката за най-голям месечен ръст от ноември 2017 г. насам, Bitcoin трябва да завърши месец май с цена над $7350. Засега това изглежда доста лесно постижимо.

В случай, че Bitcoin запази ръста си, дори и с по-бавно темпо, то криптовалутата ще запише по-добро представяне и от август 2017 г.

Прогнозите за Bitcoin винаги включват и едно “но”, тъй като криптовалутата може да се срине рязко във всеки един момент.

Въпреки това основните нагласи са оптимистични и са си поставили за цел $8500 като следваща граница.

Continue Reading

Най-четени