Connect with us

Джаджи

HTC пуска блокчейн телефон

Published

on

HTC Exodus 1

Exodus 1 може да бъде закупен само с Bitcoin или Ethereum.

Тайванският производител на телефони HTC пуска мобилен телефон с блокчейн, съобщи компанията миналата седмица.

За да подкрепи наскоро пуснатия на пазара HTC крипто портфейл Zion, телефонът включва блокчейн технология в софтуера си, която дава възможност на потребителите да съхраняват ключовете за своите крипто валути.

Ключът е уникален код, които служи на потребителите да получават достъп до своите крипто валути.

Като защита от хакерски атаки, новият телефон има инсталиран защитен софтуерен анклав, който представлява заключено пространство в устройството, отделено от Android операционната му система, където ще се съхраняват ключовете.

Така дори хакери да пробият операционната система, няма да могат да се доберат до ключовете.

В случай, че телефонът бъде откраднат или потребителят забрави паролата си за портфейла, средствата могат да бъдат извлечени чрез доверени приятели.

За целта в телефона е инсталирана социална система за възстановяване на ключове, която позволява на потребителя да посочи няколко доверени контакта, които ще получат дял от средствата, когато телефонът бъде обявен за откраднат. Когато получателят отново е надежден, те могат да изпратят получените средства обратно.

За да подобри сигурността на телефона, HTC приветства криптографите и разработчиците, да дават обратна информация за това как устройството може да се развива и да се направи по-сигурно.

Фил Чен, децентрализирания главен директор на HTC, заяви: “Минаха 10 години, както от пускането на първия Android телефон на HTC, така и почти 10 години от старта на Bitcoin и Genesis Block (Първият блок от блокчейн веригата. Съвременните версии на Bitcoin го номерират като блок 0, а много ранните версии го броят като блок 1. Genesis Block почти винаги е твърдо кодиран в софтуера на приложенията, които използват неговата верига – б. р.)

Exodus 1 е основополагащ елемент на крипто  интернета. За да могат дигитални активи и децентрализираните приложения, да достигнат своя потенциал, смятаме, че мобилната мрежа ще трябва да бъде основната им среда за разпространение. Очакваме с нетърпение да си сътрудничим с разработчиците от блокчейн общността, за да открием тази визия“.

За да се насърчи използването на крипто валута и блокчейн технологията, HTC ще приема само Bitcoin или Ethereum като методи за плащане на телефона.

За момента Exodus 1 струва 0,15 биткоина или 4,78 етериума.

Доставките на телефона ще започнат до декември тази година.

Повече информация и пълните технически спецификации на Exodus 1, можете да видите на сайта му: www.htcexodus.com/eu/

Джаджи

Microsoft спечели договор за 480 млн. долара на американската армия

Published

on

Microsoft HoloLens
Microsoft HoloLens. Снимка: MS.

Технологичният гигант ще достави на военните 100 хиляди броя от своите очила за аументирана реалност HoloLens.

Microsoft спечели договор в размер на близо 480 млн. долара, за да достави на армията на САЩ 100 000 очила HoloLens.

Те са първият самостоятелен, холографски компютър, който позволява на човек да работи директно с цифрово съдържание и да взаимодейства с холограми в света около него – т. нар. аугментирана или добавена реалност.

Microsoft победи няколко други компании, включително Magic Leap, за този договор.

Според документите за проекта “Интегрирана визуална аугментация” на армията целта е “да се създаде единна платформа, която войниците могат да използват, за да се бият, тренират и обучават. Тази платформа ще осигури повишено усещане за смътни опасности, мобилност и информираност за ситуациите“.

Технологията за добавена реалност ще осигури на войниците повече и по-добра информация за вземане на решения. Този договор разширява нашите дългогодишни, доверени отношения с Министерството на отбраната в тази нова област” – каза  Microsoft в изявление.

Агенция Bloomberg, която първа писа за спечеления договор, съобщава, че сделката ще доведе до драстично увеличение на производството на HoloLens. Договорът ще подкрепи много и работата на отдела за “смесена реалност” на компанията.

Позовавайки се на презентация за европейското патентно ведомство, Bloomberg съобщава, че от тази пролет досега Microsoft е продала общо около 50 000 устройства HoloLens.

Очилата за добавена реалност са предназначени повече за разработчиците и индустриалните потребители, отколкото за частните клиенти.

Сделката идва, след леко драматичен обрат за Microsoft в привличането и на държавни договори.

В момента технологичният гигант е и в процес на сключване на договор с Пентагона за 10 милиарда долара, за предоставяне на облачни услуги.

Continue Reading

Джаджи

HTC вече приема поръчки за първия блокчейн телефон

Published

on

blockchain

HTC обяви, че вече приема предварителни поръчки за първия блокчейн телефон Exodus. Той ще се предлага в около 30 държави по света, като доставките му ще започнат през декември т.г., съобщава Coindesk.

Exodus 1 ще се продава само срещу криптовалута – Bitcoin или Ethereum. В момента цената му е равносилна на 950 долара, като се очаква HTC да я коригира според движението на криптовалутите, за да я запази в тази рамка.

Exodus 1 е ранна версия, като ще поставя сигурността на първо място. Идеята на устройството е да помогне на притежателите на криптовалути и криптоактиви, да имат сигурно място за съхранение на данните си.

HTC иска Exodus постепенно да стане платформа, като ще предлага и възможности за разработка на приложения за телефона. Основната му операционна системата ще е Android, но се очаква да има и отделно място за криптоданните.

За сега HTC не е давала много информация за устройството. Неговото представяне ще помогне за решението дали телефонът да започне да се продава по-масово.

Continue Reading

Джаджи

Първият по рода си лаптоп с тъчпад – дисплей вече е достъпен и за българските потребители

Published

on

Първият по рода си лаптоп с футуристичната технология ScreenPad™, която обединява тъчпад с чувствителен на докосване дисплей, вече е достъпен за българските потребители.

Името на модела е ASUS ZenBook Pro 15 (UX580) и е предназначен за креативни професионалисти, хора на изкуството, предприемачи и представители на свободните професии.

Моделът предлага най-добрата производителност в своя клас в тънка, лека и изключително елегантна опаковка. Работи с последното 8-мо поколение Intel Core i9 процесори с до 16GB RAM памет и в добавка разполага с NVIDIA® обособена видеокарта и най-бързите PCIe® 3.0 x4 SSD устройства за съхранение на данни.

Високата му производителност го прави подходящ за всякакви ресурсоемки задачи, както и за видеоигри или други мултимедийни забавления. Предлага се с операционната система Windows 10.

Технологията ScreenPad™ на ASUS обаче си остава главният акцент в новия модел. Тя позволява комбинирането на тъчпад и пълноцветен, чувствителен на докосване дисплей.

Така ASUS ZenBook Pro 15 променя изцяло начина по който потребителите работят и използват своя лаптоп. ScreenPad™ може да се персонализира, да се интегрира с различни Windows приложения, както и със специално разработени програми, наречени ScreenPad™ приложения.

По този начин на практика ASUS поставя началото на цяла нова екосистема за приложения, които да предоставят повече продуктивност и нови функционалности на клиентите, закупили лаптопа.

 

Припомняме, че все още е в сила и промоционалната кампания на ASUS за крайни потребители в България, с която компанията ще предостави стойностни подаръци под формата на софтуер и популярни видеоигри на всеки клиент, който закупи лаптоп на ASUS с новите процесори на Intel.

Предложението ще бъде валидно до края на септември, като в зависимост от стойността на процесора цените на подаръците ще варират между 70 и 135 евро. Повече информация за инициативата е достъпна на адрес: https://www.asusplus.bg/bg/gift/.

Continue Reading

Джаджи

ASUS пуска на българския пазар геймърския лаптоп от ново поколение ROG Strix SCAR II

Published

on

Технологичната компания ASUS пусна в продажба на българския пазар геймърския лаптоп от ново поколение ROG Strix SCAR II. Моделът, който беше представен в България на 25 юли, комбинира иновативен 144-херцов, теснорамков дисплей с висока производителност, иновативна многоантенна Wi-Fi технология и редица допълнителни функционалности, създадени специално за геймърите. ROG Strix SCAR II вече е достъпен в търговската мрежа в България.

 

Лаптопът е оптимизиран специално за игри от жанра FPS (First Person Shooter – шутър от първо лице). С компактните си размери той е лесен за носене, което позволява на геймърите да разполагат с висококачествена машина за игра навсякъде. Отличителна черта на ROG Strix SCAR II са двете контрастиращи текстури, които образуват функционална диагонална черта на капака, светещото лого на гейм серията RoG, както и ефектната маркировка върху клавиатурата, наподобяваща кевлар.

 

ROG Strix Scar II е достъпен в България в множество различни конфигурации. Процесорът на модела е 8мо поколение Intel Core i7-8750H, а сред останалите характеристики са 16GB DDR4 RAM памет с опция за увеличаване до 32GB и видеокарта NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB (GL504GM) или GTX 1060 6GB (GL504GS), което го прави подходящ дори за най-ресурсоемките игри. Сред иновациите в лаптопа е и първият в света 144-херцов, теснорамков дисплей със супербързо време за реакция от 3ms на gray-to-gray (GTG). Друга особeност е вградената HyperCool Pro технология за охлаждане на високопроизводителните централен и графичен процесори. Освен това лаптопът е първия в света с многоантенна технология за безпроблемна Wi-Fi връзка.

 

Припомняме, че неотдавна ASUS стартира в България и своята програма за лоялност ROG Club, с която клиентите, закупили гейм лаптоп от фамилията RoG, получават стойностни подаръци, възможност да трупат точки, да изпробват най-новите лаптопи ROG, веднага след като бъдат налични на местния пазар, да участват в турнири и други събития, организирани от ASUS, включително и в такива, достъпни само за членовете на клуба, както и да получават разнообразни награди.

Все още е в сила и промоционалното предложение на ASUS за клиентите, които закупят лаптоп на компанията с новите процесори на Intel. Те ще получат и множество стойностни подаръци под формата на софтуер и популярни видеоигри на всеки клиент. Предложението ще бъде валидно до края на септември, като в зависимост от стойността на процесора цените на подаръците ще варират между 70 и 135 евро. Повече информация за инициативата е достъпна на адрес: https://www.asusplus.bg/bg/gift/.

Continue Reading

Джаджи

ASUS представи у нас иновативни лаптопи

Published

on

Технологичната компания ASUS представи официално в България ASUS ZenBook Pro 15 (UX580) – нов високопроизводителен Windows 10 базиран лаптоп за креативни хора, който е първия от серията с футуристичната технология ScreenPad, геймърският лаптоп от ново поколение ROG Strix SCAR II, както и своята програма за лоялност ROG Club.

 

Какво е ScreenPad?

ScreenPad е иновация, създадена от ASUS, която комбинира по интелигентен начин тъчпад с висока резолюция и пълноцветен дисплей, чувствителен на докосване. По този начин технологията променя изцяло начина по който потребителите работят и използват своя лаптоп.

Тя предлага нови възможности за работа, както с Windows приложения, така и със специално разработени програми, наречени ScreenPad приложения. Освен това ScreenPad подлежи на пълно персонализиране, позволявайки на потребителите да го настроят според собствените си предпочитания.

 

ASUS ZenBook Pro 15

Новият модел продължава наследството на фамилията ZenBook Pro, предлагайки най-добрата производителност в своя клас в тънка, лека и изключително елегантна опаковка. Той е предназначен за професионални художници, дизайнери, програмисти, други създатели на съдържание, които се вълнуват от новите технологии и бизнес потребители.

Оборудван е с последното 8-мо поколение Intel Core i9 процесори с до 16GB RAM памет, гейминг клас NVIDIA обособена видеокарта и най-бързите PCIe 3.0 x4 SSD устройства за съхранение на данни, ZenBook Pro е проектиран да се справи с най-взискателните задачи с лекота. Комуникационните функции включват високоскоростната 802.11ac Wi-Fi технология, USB-C с Thunderbolt™ 3, USB 3.1 Gen 1 Type-A и стандартен HDMI изход.

 

ASUS ROG STRIX SCAR II (GL504)

ROG Strix SCAR II е изцяло нова версия на успешния гейминг лаптоп за електронни спортове, оптимизиран специално за FPS игри (First Person Shooter – шутър от първо лице). Иновативният му дизайн включва две контрастиращи текстури, които заедно образуват функционална диагонална черта на капака, нова маркировка върху клавиатурата наподобяваща кевлар, предна светеща лента с Aura Sync и много възможности за персонализиране.

ROG Strix SCAR II е оборудван с първия в света 144-херцов, теснорамков дисплей със супербързо време за реакция от 3ms на gray-to-gray (GTG), HyperStrike Pro гейминг клавиатура за прецизен контрол и HyperCool Pro технология за охлаждане на високопроизводителните централен и графичен процесори. Това е първият в света лаптоп, който се характеризира с многоантенна технология за безпроблемна Wi-Fi връзка.

 

ASUS ROG Club

ASUS обяви официално и старта на своята програма за лоялност ROG Club в България. С нея компанията, която е лидер при геймърските лаптопи, създава истинска общност около своята популярна марка за гейм продукти ROG. В ексклузивния клуб може да влезе всеки, който си закупи гейм лаптоп от тази продуктова фамилия, а участието му дава стойностни подаръци, възможност да трупа точки, да изпробва най-новите лаптопи ROG, веднага след като бъдат налични на местния пазар, да участва в турнири и други събития, организирани от ASUS, включително и в такива, достъпни само за членовете на клуба, както и да получава разнообразни награди.

ASUS представи пред българската публика и своята промоция за крайните потребители, с която компанията ще предостави стойностни подаръци под формата на софтуер и популярни видеоигри на всеки клиент, който закупи лаптоп на ASUS с новите процесори на Intel. Предложението ще бъде валидно до края на септември, като в зависимост от стойността на процесора цените на подаръците ще варират между 70 и 135 евро.

Повече информация за инициативата е достъпна тук.

Continue Reading

Джаджи

Представиха новите Philips телевизори с Ambilight и Android TV у нас

Published

on

TP Vision – компанията, която разработва и произвежда телевизорите с марка Philips, представи своите нови модели за 2018 година на българския пазар. Сред тях са единственият в света 4K OLED телевизор с Ambilight и Android TV от серията 9002 (55”), неговият по-голям 65-инчов „събрат“ OLED 873, както и 4K ултратънкият Philips 8503 NanoLed.

От компанията съобщиха, че през 2018 г. всички модели от портфолиото на Philips TV са с изцяло тристранен Ambilight.

Новите OLED модели на Philips TV комбинират най-доброто от едноименната технология с процесора P5 и функцията Ambilight, за да предложат едно завладяващо зрително изживяване. Те могат да възпроизведат яркост от 900 нита, което осигурява несравним контраст и позволява едновременно възпроизвеждане на най-ярките и тъмни детайли от изображението на екрана.

Възпроизвеждането на чисти черни тонове при OLED моделите спомага за по-точната и жива цветова палитра с изключително широк цветови диапазон (99% DCI-P3). OLED моделите се радват и на изключително широк зрителен ъгъл, осигурявайки невероятни яркост, цвят и контраст, където и да се намира зрителят.

55-инчовият 4K OLED телевизор от серия 9002 например разполага с Android TV и е единственият OLED телевизор с тристранен Ambilight. Сред предимствата му са още системата за обработка на картината Philips P5 и атрактивният свръхтънък дизайн.

Друг от новите модели – 65 OLED 873 – е свръхтънък 4K UHD LED телевизор с Android TV и 3-странен Ambilight. Сред предимствата му са още най-добрите контраст, цвят и рязкост с HDR Perfect, както и сертификация Ultra HD Premium за невероятно реална 4K UHD картина.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени