Connect with us

Лайфстайл

Luxury Discounts акцентира на безопасността в хотелите, с които работи

Published

on

 

Вижте кои са най-добрите практики при работата на хотели и къщи за гости по време на епидемия

 

Българската туристическа платформа Luxury Discounts въвежда редица изисквания за безопасност към партньорските хотели и къщи за гости, и си поставя като основен приоритет сигурността на своите клиенти. Това включва начините, по които хотелите гарантират спазването на изискванията за социална дистанция, ограничаването на физическия контакт между гостите, както и между тях и персонала, осигуряването на лесен достъп до дезинфектанти и хигиената в стаите, фоайетата и ресторантите.

 

“Добрата новина е, че много от тези изисквания по принцип са залегнали в дейността на хотелите, поради естеството на бизнеса им и техните екипи имат опит и наложени практики по отношение на почистването, хигиената и дезинфекцията. Въпреки това сегашната обстановка предполага отделяне на по-сериозно внимание върху тези въпроси и от наша страна също ще изискваме грижата за здравето на гостите да бъде приоритет на всеки партньор, с който работим” – споделя  Свилен Петков, съосновател на туристическата платформа. Припомняме, че тя е първата българска онлайн услуга, предоставяща ексклузивен достъп до първокласни възможности за почивка на много по-достъпни цени.

 

Онлайн платформата активно подкрепя българския туризъм още от началото на кризата с COVID-19 през пролетта. Тогава нейната успешна кампания “Почивка в България” позволи на много клиенти да предплатят почивки в български хотели при много изгодни условия. Това подпомогна редица туристически обекти у нас да продължат да съществуват и да запазят своя персонал. В разгара на втората вълна от пандемията Luxury Discounts продължава да подкрепя родните хотели, запазвайки акцента върху безопасността както за техните гости, така и за служителите им.

 

“От ключово значение за туризма в този момент е, клиентите на българските хотели и къщи за гости да бъдат сигурни, че се намират в безопасна среда, за да могат пълноценно да се насладят на почивката си. Затова и за нас безопасността и здравето на хората са основен приоритет и ние гарантираме, че обектите, които са наши партньори, отговарят напълно на поставените заради коронакризата изисквания” – добавя още Свилен Петков. Той описва и най-добрите практики в хотелите, създаващи сигурна и безопасна среда за туристите:

 

Системи за дезинфекция и проветряване

 

Много хотели и дори къщите за гости вече са поставили още на входа си дезинфекциращи системи за хигиенизиране на ръцете и почистване на краката на посетителите. Всички помещения се проветряват редовно или се осигурява по друг начин достатъчно активна циркулация на въздуха в тях.

 

Как се почистват стаите и ресторантите

 

От ключово значение е стандартното почистване на стаите след напускането им от гости на хотела вече да включва надлежно дезинфекциране на брави, ключове за осветление, дистанционно управление за телевизора, както и други повърхности, които се докосват често от посетителите. Някои големи вериги хотели са възприели практиката да поставят табели на стаите си, показваща кога са почистени и от колко време не са използвани. Масите в ресторантите също се дезинфекцират много по-често от преди.

 

Използване на предпазни маски

 

Влизането в много хотели е възможно единствено с маска или друго предпазно средство. Те, разбира се, са задължителни и за всички членове на персонала. Все повече хотели предоставят маски и шлемове безплатно на своите клиенти.

 

Ограничаване на поводите за физически досег

 

Хотелите предлагат допълнителни възможности за безкасови разплащания, които да заместят досега с пари, както и даването на пакетирана закуска в стаята сутрин като алтернатива на шведската маса в ресторанта. На все повече места можем да видим осветление с фотоклетка и други умни методи за управление с глас или жестове.

 

Маркировки, улесняващи социалната дистанция

 

Сред останалите нововъведения е поставянето на специална маркировка на пода, която да напомня на посетителите да спазват социална дистанция. Различни стрелки и знаци показват и как гостите да се придвижват в общите пространства, така че да не се сблъскват с много други хора.

 

Ограничения във фитнеса, спа центъра и ресторанта

 

В хотелите, чиито фитнеси и спа центрове са отворени, се допускат ограничен брой посетители. Ресторантите, от своя страна, осигуряват достатъчно свободно пространство, така че да е възможно спазването на социална дистанция по време на обяда и вечерята. Много заведения дори раздават маски и хигиенизиращи кърпички на клиентите си.

 

Защита на здравето, но и на парите на гостите

 

Когато говорим за почивка по време на пандемия, някои клиенти са притеснени не само за собствената си безопасност, но и за своите финанси. Тъй като ситуацията е изключително динамична, всички ние искаме да сме сигурни, че няма да изгубим инвестираните си в резервации средства. В тази връзка Luxury Discounts гарантира на своите клиенти 100% връщане на техните пари до 24 часа преди датата на настаняването. При използване на част от резервацията и преждевременно напускане на хотела пък, те имат възможност да получат останалите средства. С други думи – ако клиентите са резервирали почивка за пет дни, но им се наложи да си тръгнат след първия ден престой, парите им за оставащите четири дни ще бъдат възстановени.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Автомобили

АЛД Аутомотив и Тойота Балканс стартират партньорство за оперативен лизинг в България

Published

on

cars

АЛД Аутомотив и Тойота Балканс подписаха споразумение за лизингово партньорство в България и стартирането на White Label продукт с името Business Mobility Leasing. Продуктът предлага идеалната комбинация от надеждните и качествени автомобили Toyota и услугите на АЛД – лизингово решение, експертиза, консултация и подкрепа. Продуктът Business Mobility Leasing се предлага във всички оторизирани автосалони на Toyota и Lexus в страната. Това партньорство ще даде възможност на Тойота Балканс да отговори на развиващите се изисквания за решения за мобилност, като предостави на своите бизнес клиенти атрактивните лизингови решения с включени услуги на АЛД Аутомотив чрез своята дилърска мрежа.

 

Много сме горди от партньорството си с АЛД Аутомотив, тъй като то ще даде по-достъпни решения за оперативен лизинг за малкия и среден бизнес и ще му помогне да управлява лесно месечните разходи, свързани с фирмения автопарк. Предоставяйки хибридното си лидерство и знания в управлението на устойчиви автомобилни паркове, вярваме, че тази стъпка ще насърчи много компании да се доверят на нашите марки, както и ще им донесе спокойствие и екологични по своята същност решения, внедрявайки ги в ежедневните им операции“, коментира Вайос Доцикас, Управляващ директор на Тойота Балканс.

 

Развълнувани сме да подкрепим Тойота Балканс в диверсификацията на предложението за мобилност към клиентите. Това силно партньорство е нова и важна стъпка от развитието ни в България. Две водещи компании на пазара – АЛД Аутомотив и Тойота Балканс обединиха  усилия, за да предложат несравним продукт на бизнеса в страната.”, коментира Педро Диас, Изпълнителен директор на „АЛД Аутомотив“ ЕООД.

 

Това ново локално споразумение засилва съществуващото глобално партньорство между АЛД Аутомотив и Тойота. На глобално ниво, като пионер в партньорствата, предлагащи лизинг с включени услуги, АЛД Аутомотив вече има над 200 споразумения с 10 производителя на автомобили в 31 държави и над 37 банкови партньора в 19 държави.

 

Continue Reading

Джаджи

Пролетно почистване с прахосмукачка робот – съвети от TechnoArena

Published

on

 

Поддръжката на чистия дом е ежедневна, ежеседмична, а няколко пъти в годината е добре да се прави и основно хигиенизиране на жилището. Пролетното почистване например е свързано с провеждането на редица процедури, които целят отстраняването дори на най-упоритите и закътани замърсявания на места, към които рядко насочваме вниманието си. 

От време на време обаче трябва. За да можем да се чувстваме винаги добре в дома си, за да ни е комфортно и уютно в него, не бива да подценяваме нито една почистваща процедура, която с помощта на съвременната битова техника би могла да се извърши бързо, лесно и приятно, при това. 

Как лесно да извършим пролетно почистване на дома

Днес все повече хора залагат на функционалните прахосмукачки робот, които се определят като пръв помощник на всяка домакиня в борбата с мръсотията. Те са роботизирани и могат да се използват за мокро и сухо почистване. Притежават атрактивен дизайн и са малки по размери, което ги прави и удобни за съхранение. Имат няколко програми и режими на работа и са снабдени със специални смарт сензори за интуитивно чистене. 

Тяхното управление е много лесно и забавно, защото не е свързано с никакви физически усилия от страна на домакинята, както при класическите прахосмукачки. Разполагат с дистанционно и Wi-Fi свързване, като са налице и приложения за смартфони за още по-голяма интеграция на този вид електроуреди. С помощта на роботите за почистване на килими и подове, пролетното почистване няма да представлява никаква трудност за жената и нейните “помощници”. Разгледайте предложенията в онлайн магазин TechnoArena и купете битова техника на супер цени. 

Какви са предимствата на прахосмукачките роботи

Не е случайно, че те са толкова купуван вид уреди за почистване на дома. Прахосмукачките роботи са удобно, модерно и интелигентно решение на проблема с мръсотията вкъщи, която определено никога не свършва. Основните им предимства са:

 • Висока мощност, която осигурява оптимално засмукване;
 • Възможност за почистване на всякакви повърхности;
 • Автоматично зареждане и смарт управление през мобилно устройство;
 • Сензори за стени, височини, за силно замърсени участъци и против заплитане;
 • Настройки за индивидуален график за чистене;
 • Лесно сменящи се филтри;
 • Финансово достъпни и др.

Заложете на предложенията от ТехноАрена и започнете да се грижите за дома си с лекота. Повече не е нужно да влагате силите и енергията си в прахосмукирането на килима и пода, защото съществуват прахосмукачките роботи, които ще Ви заместят напълно в отстраняването на праха и замърсяванията по пода. 

 

Continue Reading

Мода

Защо да изберем мъжки дрехи втора употреба

Published

on

И мъжете разбират от мода. При тях не е налице пословичната суета, характерна за жените, но отново се наблюдава почит към красотата и стилните решения. Дрехи и обувки, аксесоари и дори бижута – не си мислете, че представителите на силния пол не ги е грижа за начина, по който изглеждат. Напротив! Противно на много мнения, те се интересуват от актуалните трендове, правилата за обличане, но и с охота се подлагат и на някои разкрасителни процедури за по-атрактивна визия. 

Какви са предимствата на мъжките дрехи втора ръка

Мъжки дрехи могат да се купят и втора употреба, а в това няма нищо лошо. Дори и в този случай е възможно да бъдат открити маркови модели, които да са спортни или официални, с класически или нестандартен дизайн. Блузи, дънки, панталони, пуловери, якета – несъмнено има за какво да се помисли, след като предимствата на облеклата втора ръка са вече осъзнати. 

Купете онлайн модерни мъжки дрехи онлайн от магазин Мания и се отнесете отговорно към красивия си външен вид. И не се съмнявайте в предимствата на този вид облекла – те са многобройни и потвърдени от много хора:

 • Отличават се с високо качество;
 • Печелят вниманието със съвременен дизайн;
 • Лесно могат да се изберат и online, което е от голяма полза за по-заетите от Вас;
 • Отново са точно толкова модерни, колкото би Ви се искало;
 • Някои модели са налични и в напълно неупотребявано състояние;
 • Продават се на ниски цени;
 • Наблюдава се голямо разнообразие от цветове и модели.

Изберете мъжки облекла от онлайн магазин Мания, които да носите в ежедневието си, за специални случаи и през уикенда, когато желанието Ви е просто да забравите за динамиката на работния ден. 

Кои са най-купуваните видове

Мъжкото облекло включва най-различни компоненти – панталони, блузи/ризи, връхна дреха и обувка. Спортните дънки също са често носено облекло, което би могло да се открие и на силно редуцирана цена. Ако решите да я купите втора ръка от онлайн магазин Мания, ще спестите доста средства, които можете да вложите отново в модата и съвременния аутфит. 

Анцузите и костюмите са двете взаимнопротиворечащи се решения, които се определят като най-често купувани от представителите на силния пол. Саката и ризите са също обект на голямо внимание, а футболните екипировки и късите панталони се търсят по default. 

Защо да изберем онлайн магазин Мания

Магазин Мания е мястото, където възможностите не срещат ограничение, а шансът за постигането на впечатляващ външен вид манифестира още в първите секунди. Купете хубави мъжки дрехи и се облечете в красота. Изберете ги онлайн и бъдете сигурни, че ще получите точно това, което очаквате. 

Continue Reading

Автомобили

Производство и ремонт на авторадиатори

Published

on

Радиаторът е изключително важна част за процеса на охлаждането на двигателя. Ето защо, за да гарантирате сигурността, безопасността и комфорта на пътуване, трябва да поддържате охлаждането и отоплението в изправно състояние. За доброто състояние на двигателя и устройството на автомобила изключително важно е охлаждането. Ето защо тук идва ролята на водните радиатори, които охлаждат двигателя и го предпазват от прегряване. Ако такъв радиатор е повреден или има теч в системата, е изключително важно такава повреда да се отстрани бързо, за да не се появят и вторични проблеми.

Една от утвърдените и доказали се на пазара фирми с близо 30 годишна история е “НУШИ 2006” ООД. Тяхната дейност е съсредоточена изключително в производство, ремонт и рециклиране на радиатори за автомобили, радиатори за автобуси, радиатори за помпи, радиатори за генератори, водни радиатори от мед и месинг за селскостопански машини – комбайн, зърнокомбайн, трактор, косачка, пръскачка, фреза, мото фреза, строителни машини – бетон помпа, кран, автокран, бетоновоз, бетон миксер, челен товарач, багер, булдозер, грейдер, самосвал, валяк, асфалтополагаща машина, мотокар, газокар, електрокар, багер щипка, телескопична вишка, фадрома, трошачна машина, фреза асфалт, минна техника, товарач, подемна машина, сито машина, специализирани машини – генератор, помпа, агрегат, компресор, транспортни машини – камион, автобус, бус, леки автомобили, ретро автомобил, мотор, джип, offroad, АТВ, и други.

За да гарантират гъвкавост, качество и динамика на производството, както и да отговорят на търсенията на клиентите си, компанията разполага с база с модернизирани машини, висококачествени материали и квалифицирани специалисти с дългогодишен опит в производството на водни радиатори от мед и месинг за селскостопански машини, като комбайн, зърнокомбайн, трактор, косачка, пръскачка, фреза, мото фреза, строителни машини, тежкотоварни машини, транспортни машини, специализирани машини, леки автомобили, авторадиатори за ретро автомобили, авторадиатори за генератори, авторадиатори за мотори и други машини.

В областта на производството на водни радиатори от мед и месинг експертизата спомага за ефективна, бърза, качествена и конкурентноспособна производствена дейност.

Производство на водни радиатори от мед и месинг

Медните радиатори се отличават с висока топлопроводимост, бърз срок на производство, дълъг експлоатационен живот и лесен ремонт. Производството се извършва по модел на стария радиатор или чертеж на клиента.

Радиаторите се изработват от висококачествени покалаени плоски месингови тръбички, медна лента и месингови казанчета, за да гарантира дълга продължителност на експлоатация на радиатора. Всеки нов продукт се изпитва на много по – високо налягане от експлоатационните за да се гарантира неговото качество.

В “НУШИ 2006” ООД предлагат и ремонт на радиатори и рециклиране на радиатори за селскостопански машини, леки и тежкотоварни автомобили, транспортна техника и други. От фирмата са специализирани в извършването на ремонт на всички видове авторадиатори като ремонт на водни радиатори, ремонт на маслени радиатори, ремонт на парно, ремонт на изпарители, ремонт на кондензери, ремонт на интеркулери.

Освен това те извършват и ремонт на охладители за скоростни кутии – ремонт ретардери; ремонт на интардери, както и ремонт на маслени охладители.

Сред услугите, които фирмата предлага е смяна (рециклиране) на пластмасови казанчета на авторадиатори, парно и интеркулери с нови месингови или алуминиеви /според вида на радиаторната пита/. Предлагат и смяна и изработка на алуминиеви и месингови казанчета за всички видове авторадиатори и интеркулери. Наред с това те ще се погрижат за смяна на питите за водни радиатори, смяна на пити за интеркулери, смяна на пити за хидравлично-маслени радиатори.

За финансово облекчение на клиента от “НУШИ 2006” ООД предлагат и подмяна само на радиаторната пита с нова пита изработена изцяло от мед и месинг. За изработените радиаторни пити се издава гаранция на радиатора за 12 месеца.

Като част от разнообразните дейности фирмата разполага със сервиз за ремонт и диагностика на автоклиматици. Специалистите ще отстранят и повреди по климатичната система на селскостопанска техника, строителни машини и камиони.

Когато повредената техника е трудно подвижна, фирмата предлага диагностика и отстраняване на проблема с дадената климатична инсталация на място.

“НУШИ 2006” ООД поддържа на склад разнообразие от водни радиатори за камиони и водни радиатори за автобуси. Всички водни радиатори са внос от Италия и са с гарантирано качество. При тях може да намерите авторадиатори за Мерцедес, авторадиатори за Волво, авторадиатори за Ман, авторадиатори за Даф, авторадиатори за Скания, авторадиатори за Рено, авторадиатори за Сетра, авторадиатори за Неоплан и за други марки.

Освен това „НУШИ 2006” ООД е специализирана в производството на някои видове маслени магистрали по модел от старата. Компанията предлага и производство на разширителни съдове за селскостопански машини, разширителни съдове за автобуси и разширителни съдове за друга техника по модел на стария.

И ако се нуждаете от определени аксесоари, оттук можете да закупите гърловини от месинг или гърловини от алуминий с различни размери; капачки с различни размери и налагане; бронзови кранчета за източване на системата и пробки за обезвъздушаване на системата от месинг и пластмаса, алуминий и пластмаса.

Continue Reading

Автомобили

Как бързо и без проблем да намерим резервни части – съвети от Maxcar

Published

on

Никой не обича да има проблеми с автомобила си, особено ако ежедневието му е обвързано с него. Но уви случва се, амортизацията е неизбежна. За да си спестите главоболия и време ще ви насочим към възможните варианти за търсене на авточасти за поправката на автомобила. Вариантите, които ще разгледаме са няколко, като ще ги сравним по плюсове и минуси:

Сервизите

 • Плюсове

Когато се насочите директно към сервиз вие оставяте колата в ръцете на компетентен  персонал. Те се ангажират с търсенето на подходящите резервни части за вашия модел и марка автомобил. Това ви осигурява удобство и ви спестява време.

 

 • Минуси

 

Минусите са свързани най вече със средствата, които ще заплатите за тези услуги и избора на правилния и коректен автосервиз. Хубаво е, при избора да се консултирате с ваши познати и приятели, за място с добри отзиви.Задължително изисквайте фактура за ремонта за да имате основание за гаранция в последствие.

 Има много случаи, в които ако ние сами си намерим резервните части, ще са по-евтини  и с по-високо качество. 

Автоморги

 

 • Плюсове

 

Търсенето на авточасти  втора употреба, ви дава гаранция за по ниска инвестиция на средства.В повечето случай, частите са оригиналните за марката, която търсите.Това е хубаво, защото при всички положения ще паснат идеално, според предназначението си.

 

 • Минуси

 

Отнема доста време за откриването на подходящите авточасти. Вероятността, това което сте закупили от автоморгата, да е технически неизправно е доста голяма.Нямате гаранция  и поемате риск скоро, да се окажете със същия проблем. В този случай, ако не можете да я подмените, се оказва,че втора употреба може да излезе по-скъпа от новата с гаранция.

Онлайн магазини

 • Онлайн магазините за авточасти предлагат удобството и комфорта да разгледате и потърсите, нужното за ремонта отвсякъде и по всяко време;
 • Бързо ще филтрирате продуктите по марка и модел и ще успеете лесно да се ориентирате по производител и , за да закупите онлайн нужните резервни части;
 • Доставката ще бъде изпратена в деня и адреса, които посочите.
 • Доставката може да бъде и до вкъщи, в случаи че можете сами да си извършите подмяната;
 • Онлайн магазините за авточасти ви предлагат удобство. Бързо ви осигуряват нужното на най-добрата цена. 

Continue Reading

Лайфстайл

1/3 oт българите не могат да си позволят почивка

Published

on

Около 30 процента от населението у нас или почти всеки трети български гражданин не е могъл да си позволи през 2018 г. едноседмична почивка извън дома, показват данните на Евростат за тенденциите при пътуванията с цел туризъм и почивка на жителите на страните от ЕС през миналата година.

Данните на Евростат показват, че 28,3 на сто от населението на ЕС на възраст 16 или повече години не е могло да си позволи едноседмична годишна почивка извън дома през въпросния период. Анализът на европейската статистика отчита обаче, че страната ни е единствена в ЕС, в която броят на хората, които не могат да си позволят почивка извън дома, е намалял близо два пъти за 5-годишен период. Докато през 2014 г. броят на българите, които не са могли да си позволят лукса да почиват е бил цели 66 процента, то през 2018 г. техният брой е спаднал до 30 на сто. Така например през 2015 г. процентът на българите, които не са могли да почиват е бил 60 на сто, през 2016 г. – 56 на сто, през 2017 г. – 53 на сто, за да спадне почти два пъти през миналата година до 30 процента. Тоест, почти двойно се е увеличил броят на сънародниците ни, които за 5 години са могли да си позволят да пътуват с цел туризъм или почивка поне една седмица у нас или в чужбина.

За тези 5 години значително се увеличават и разходите, които отделят българите за пътувания с цел туризъм или почивка: през 2014 г. – 1,2 млрд. лева, следващите две години – по 1,1 млрд. лева, през 2017 г. – 1,8 млрд. лева и през миналата година – също 1,8 млрд. лева като разходи за туризъм у нас или в чужбина. През миналата година българинът е похарчил за туристически пътувания в страната около 1,2 млрд. лева, докато разходите на сънародниците ни за туризъм в чужбина са били малко над 600 млн. лева.

Според данните на Евростат 28,3 на сто от хората в ЕС на 16 и повече години не са могли да си позволят през миналата година едноседмична ваканция с цел туризъм или почивка. През 2014 г. делът на европейците с подобни негативни възможности е бил около 40 на сто, тоест отчитат се 12 пункта в посока подобряване възможностите на европейците да почиват.
Сред 28-те членки на ЕС, страните които през миналата година са регистрирали най-висок дял лица в ситуация да не могат да си позволят едноседмична почивка са следните: Румъния – 59 процента, Хърватия, Гърция и Кипър – по 51 процента, Унгария и Италия – по 43 процента не са могли да си позволят едноседмична ваканция. Топ 5 на страните, в които най-малко жители изпитват финансови притеснения с цел туризъм и почивка са: Швейцария – 6 на сто, Швеция – 9 на сто, Люксембург – 10 на сто, Австрия и Дания – по 12 на сто.

При съседите ни също се наблюдават значителни аномалии при задоволяване финансовите потребности за едноседмична почивка извън дома: в Република Северна Македония – 62 на сто, в Турция – 60 на сто и в Сърбия – 57 на сто от жителите на тези страни не могат да си позволят 7-дневна почивка извън дома. Данните за Румъния са – 59 на сто и за Гърция – 51 на сто, отчита Евростат. Южната ни съседка е и единствената страна в ЕС, в която делът на хората, които не могат да си позволят почивка извън дома нараства за 5-годишен период от 49 на сто през 2014 г. – до 51 на сто през миналата година.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени